De 8 beste online programmeercursussen van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste online programmeercursussen van 2022
De 8 beste online programmeercursussen van 2022
Anonim

The Rundown

Beste algemeen: HarvardX CS50 Inleiding tot computerwetenschappen

"Controleer of uw code up-to-date is met behulp van een cloudgebaseerde IDE, en er is een grote community om mee te communiceren als u problemen ondervindt."

Beste Intro: Codecademy

"Codecademy is perfect voor beginners dankzij de enorme hoeveelheid keuzes waaruit je kunt kiezen."

Runner Up, Beste Intro: Khan Academy

"Als je ooit vragen hebt of zelfs feedback wilt krijgen over een project dat je zojuist hebt gecodeerd, staat de community altijd voor je klaar."

Beste universitaire cursus: MITx Inleiding tot computerwetenschappen en programmeren met Python

"Hoewel het streng is, is het de bedoeling dat het nog steeds uitvoerbaar is voor studenten zonder voorkennis, dus je hoeft er alleen maar aan te werken."

Beste uitgave: Pluralsight

"Elke cursus wordt geleverd met video's, beoordelingen en oefenbestanden, zodat u echt het meeste uit uw leerervaring kunt halen."

Runner Up, beste uitgave: LinkedIn Learning

"Ze hebben echt voor elk wat wils, welke taal je ook wilt leren."

Beste voor scholen: Code Avengers

"Het is gestructureerd in verschillende niveaus, zodat je programmeerconcepten aan iedereen kunt leren, ongeacht leeftijd of vaardigheid."

Beste variëteit: Udemy

"Geeft u de vrijheid om de specialisatie te kiezen die u wilt, en te leren programmeren wat u interesseert."

Beste algemeen: HarvardX CS50 Inleiding tot computerwetenschappen op edX

Image
Image

Als je je wilt verdiepen in coderen, onderscheidt deze cursus zich van de rest. Harvard heeft zijn meest bezochte cursus, CS50 Inleiding tot Computerwetenschappen, online gezet, en het is helemaal gratis, tenzij je een certificaat van voltooiing wilt voor $ 199. De cursus biedt niet alleen video-opnames van elke lezing, evenals aanvullende video's die bepaalde concepten uitleggen, maar heeft ook een opdracht voor elk inhoudsblok. Je kunt controleren of je code in orde is voordat je hem inlevert met behulp van de cloudgebaseerde IDE die een aanvulling is op deze cursus, en er is een grote community om mee te communiceren als je problemen ondervindt.

CS50 Inleiding tot computerwetenschappen is zo gebouwd dat de probleemreeksen elke week moeilijker genoeg worden om uitdagend te zijn, maar nooit op een manier dat u zich helemaal alleen voelt. Deze cursus onderscheidt zich van de rest omdat hij je niet alleen leert hoe je moet coderen, maar je probeert te leren hoe het werkt.

Beste Intro: Codecademy

Image
Image

Codecademy is een geweldige optie dankzij het enorme aantal cursussen waaruit je kunt kiezen. Je kunt hier voor elk wat wils vinden, met een uitgebreide categorie variërend van HTML tot C, en meer, als je je aanmeldt voor Codecademy Pro. Elke cursus waarvoor geen abonnement op Pro vereist is, is volledig gratis, dus je kunt naar hartenlust leren. Als je ervoor kiest om je aan te melden voor Codecademy Pro, heb je zelfs een reeks zogenaamde carrière- en vaardigheidspaden om uit te kiezen, die je naar specifieke doelen leiden.

Het is geweldig om zo'n breed scala aan gratis cursussen op introniveau te hebben, omdat het niet alleen betekent dat je niet alleen kunt leren coderen, maar ook de verschillen tussen programmeertalen kunt leren en erachter kunt komen welke het beste zijn voor wat jij wilt doen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er ook een smartphone-app is waarmee je onderweg kunt oefenen wat je hebt geleerd.

Runner Up, Beste Intro: Khan Academy

Image
Image

Khan Academy is een non-profitorganisatie die gespecialiseerd is in het geven van betere opleiding aan iedereen, en sommige van haar cursussen gaan over coderen. De cursussen zijn meestal over HTML of Javascript, en hoewel er enkele complexere onderwerpen zijn, zoals natuurlijke simulaties of verschillende soorten algoritmen, is Khan Academy het meest geschikt voor mensen met weinig tot geen codeerervaring.

Elke cursus is zo gestructureerd dat je een infoblok hebt en vervolgens een uitdaging die voortbouwt op de dingen die je net hebt geleerd. Dit type projectgebaseerd leren is een geweldige manier om te beginnen met coderen, omdat het toepassen van wat je hebt geleerd je helpt de belangrijkste concepten te onthouden.

Khan Academy is helemaal gratis en er is ook een hele community omheen. Als je ooit vragen hebt of zelfs feedback wilt krijgen over een project dat je zojuist hebt gecodeerd, staan ze altijd voor je klaar.

Beste universitaire cursus: MITx Inleiding tot computerwetenschappen en programmeren met Python op edX

Image
Image

Hoewel MIT veel oude cursussen gratis op hun website heeft staan, hebben ze ook een nieuwe gratis op edX. MITx Inleiding tot computerwetenschappen en programmeren met Python is een versie van de cursus op de campus die speciaal voor edX is gebouwd, en dat betekent dat het geen wandeling in het park is. Het is echter de bedoeling dat het nog steeds uitvoerbaar is voor studenten zonder voorkennis, wat betekent dat als je het werk erin stopt en deze cursus serieus neemt, het meer dan de moeite waard is.

Naast praten met de andere studenten die deze cursus volgen, kun je ook vragen stellen aan het personeel achter de cursus en aan de TA's van de gemeenschap. Ze zullen je geen antwoorden geven, maar ze zullen je in de goede richting duwen en eventuele misverstanden ophelderen. Als je coderen en meer wilt leren, wilt begrijpen wat je doet, dan is deze cursus geschikt voor jou.

Beste uitspatting: Pluralsight

Image
Image

Als je wilt leren coderen zodat je je cv up-to-date kunt houden, of als je je team up-to-date wilt houden, dan is Pluralsight de dienst voor jou. Het is een beetje duur voor $ 29 per maand of $ 299 per jaar, maar met de uitgebreide cursusbibliotheek kan het de moeite waard zijn als je het op de juiste manier gebruikt. Er is niet alleen een grote verscheidenheid aan begeleide cursussen in verschillende programmeertalen, maar er zijn zelfs specifieke cursussen om verder te leren in bijvoorbeeld game-ontwikkeling of databeheer.

Elke cursus wordt geleverd met video's, beoordelingen en oefenbestanden, zodat u echt het meeste uit uw leerervaring kunt halen. U kunt zelfs meten hoe goed u het doet ten opzichte van anderen in hetzelfde vakgebied. Bovendien hebben sommige cursussen interactieve lessen, wat vooral handig kan zijn om nieuwe concepten in een specifieke taal te leren.

Runner Up, beste uitspatting: LinkedIn Learning

Image
Image

LinkedIn Learning, voorheen bekend als Lynda.com, staat boordevol cursussen over coderen en anderszins. Hoewel de ervaring niet zo gestroomlijnd is als sommige van de andere cursussen die worden vermeld, wordt dit goedgemaakt door het aantal beschikbare cursussen. LinkedIn Learning heeft meer dan alleen wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, het heeft zelfs cursussen voor mensen met eerdere ervaring. Je kunt echt in de diepten van verschillende talen duiken, zien wat ze drijft en waarom ze meer geschikt zijn voor bepaalde taken dan andere.

Het is misschien een beetje overweldigend om te weten waar je moet beginnen, maar als je zoekt naar de programmeertaal die je zoekt, of de trefwoorden 'essentiële training', zul je zeker een cursus vinden die bij je past voor jou. Ze hebben echt voor elk wat wils, welke taal je ook wilt leren.

Beste voor scholen: Code Avengers

Image
Image

Code Avengers is perfect voor scholen en kinderen of tieners die willen leren coderen. Het is gestructureerd in verschillende complexiteitsniveaus, zodat het kan worden gebruikt om programmeerconcepten aan elk schoolniveau te leren. Met behulp van de online programmeeromgeving om aan verschillende projecten te werken, wil Code Avengers kinderen leren programmeren, computationeel denken en gegevensrepresentatie. Er zijn ook drie begeleide paden beschikbaar voor tieners, gericht op het worden van een webontwikkelaar, webdesigner of software-engineer.

Het platform heeft ook een reeks bronnen voor docenten, met lesplannen en cursusoverzichten, en om te zien hoe ver elke student tot nu toe in de cursus is gekomen en hoe goed ze het hebben gedaan de weg. Code Avengers is een geweldige manier om kinderen en tieners aan het coderen te krijgen.

Beste variëteit: Udemy

Image
Image

Als het op afwisseling aankomt, kun je Udemy niet verslaan. Je kunt meer dan 100.000 online cursussen over verschillende onderwerpen vinden, en een groot deel daarvan gaat over codering. In tegenstelling tot sommige van de andere opties op deze lijst, is Udemy niet op abonnementen gebaseerd, maar beta alt u alleen voor de cursussen die u daadwerkelijk kiest. Elk van hen heeft een andere prijs en u kunt zien hoe lang elk is voordat u het koopt. Dit geeft je de vrijheid om de specialisatie te kiezen die je wilt en te leren programmeren wat je interesseert.

De cursussen worden geüpload door individuen over de hele wereld, en je kunt aan hun rangschikking zien hoe goed ze zijn. Verschillende instructeurs hebben verschillende specialiteiten en als je de cursussen kiest die voor jou relevant zijn uit een breed spectrum, zul je verschillende stijlen van programmeren en lesgeven zien, zodat je kunt vinden wat het beste voor je is.

Ons proces

Onze schrijvers hebben 6 uren besteed aan het onderzoeken van de meest populaire online codeercursussen op de markt. Voordat ze hun definitieve aanbevelingen deden, overwogen ze 9 verschillende online codeercursussen over het algemeen te lezen meer dan 10 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief), en testten3 van de online programmeercursussen zelf. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

Aanbevolen: