Hoe een Bluetooth-koptelefoon op elk apparaat aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Bluetooth-koptelefoon op elk apparaat aan te sluiten
Hoe een Bluetooth-koptelefoon op elk apparaat aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • PC: Voer Bluetooth in het zoekvak in. Klik op Bluetooth en andere apparaatinstellingen > zet Bluetooth aan > selecteer apparaat > klik op Connect.
  • Mac: Apple Menu > System Preferences > Bluetooth > selecteer de hoofdtelefoon > klik Verbinden.
  • Android-telefoon: Instellingen > Verbindingen > tik op Bluetooth > tik op het apparaat uit de lijst om te koppelen en te verbinden.
  • iPhone: Instellingen > inschakelen Bluetooth > tik op de naam van de headset om het koppelen te starten.
  • Ga naar Instellingen > Verbindingen menu > om verbinding te maken met een Bluetooth-tv (merken variëren) Bluetooth, koppelen en verbinden.

Dit artikel geeft een overzicht van het aansluiten van een televisie, een pc, een Mac, een iPhone of een Android op een koptelefoon.

Voordat u probeert een Bluetooth-hoofdtelefoon op een apparaat aan te sluiten, moet u ervoor zorgen dat uw huidige apparaat de juiste adapters heeft (indien nodig) en dat Bluetooth is ingeschakeld, zodat het apparaat kan worden gevonden. Hoofdtelefoons moeten ook zijn ingeschakeld en in de koppelingsmodus staan.

Bluetooth-hoofdtelefoon toevoegen aan een pc

In Windows 10 moet u Bluetooth inschakelen voordat u uw hoofdtelefoon kunt aansluiten. Als uw hoofdtelefoon ook is ingeschakeld, gaat u naar Instellingen > Bluetooth en andere apparaten > Audio en tikt u op de hoofdtelefoon om te koppelen en te verbinden. Als het apparaat nog niet in de lijst staat, klik dan op Bluetooth of ander apparaat toevoegen > Bluetooth en maak het nieuwe apparaat vindbaar.

Image
Image

Meer informatie over het aansluiten van hoofdtelefoons op Windows-pc's.

Sluit een koptelefoon aan op een Mac

Klik op een Mac op het Apple-logo op uw bureaublad. Klik vervolgens op Systeemvoorkeuren > Bluetooth en wanneer uw hoofdtelefoon in de lijst verschijnt, klikt u op Connect U kunt ga ook naar Control Center > Bluetooth > Bluetooth-voorkeuren > Connect(naast apparaatnaam).

Image
Image

Meer informatie over het aansluiten van een koptelefoon op een Mac.

Koppel een Bluetooth-headset aan een iPhone

Open Instellingen en bevestig dat Bluetooth is ingeschakeld. Tik op de naam van het apparaat (onder Mijn apparaten of Andere apparaten), en de iPhone maakt er verbinding mee.

Image
Image

Meer informatie over het aansluiten van headsets op iPhones.

Koppel en verbind hoofdtelefoon met Android

Op Android-telefoons v alt het proces onder Instellingen. Ga daarheen en tik vervolgens op Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth > Nieuw koppelen device en tik op het beschikbare apparaat om te koppelen en te verbinden.

Je kunt ook naar het Bluetooth-menu gaan door het meldingenpaneel omlaag te vegen en het Bluetooth-pictogram ingedrukt te houden.

Image
Image

Meer informatie over het aansluiten van Androids op een koptelefoon.

Sluit een koptelefoon aan op een tv

Elk televisiemerk gebruikt een iets andere benadering, maar ga in het algemeen naar Instellingen > Verbindingen menu > Bluetooth, koppel en verbind vervolgens uw hoofdtelefoon uit de lijst. Mogelijk ziet u ook verschillen in formulering als u een streamingapparaat gebruikt in plaats van een kabelbedrijf.

Hoe een koptelefoon op elke tv aan te sluiten via Bluetooth

Meer informatie over het aansluiten van hoofdtelefoons op televisies.

FAQ

    Hoe verbind je een Bluetooth-koptelefoon met een PS4?

    De PS4 ondersteunt geen standaard Bluetooth-headsets, maar je kunt het nog steeds laten werken. Zet de hoofdtelefoon in de koppelingsmodus en ga naar Instellingen > Devices > Bluetooth Devices Selecteer de headset die u wilt koppelen het. Als dit niet werkt, probeer dan de headset aan te sluiten op de DualShock 4-controller of overweeg te investeren in een USB Bluetooth-adapter.

    Hoe verbind je een Bluetooth-koptelefoon met een Xbox One?

    Net als de PS4 ondersteunt de Xbox One-console geen native Bluetooth-headsets. In plaats daarvan gebruikt het een eigen technologie genaamd Xbox Wireless. Als uw headset Xbox Wireless-compatibel is, zet u deze en de console in de koppelingsmodus, zoals u een Xbox-controller zou koppelen. Ze zouden binnen een paar seconden verbinding moeten maken. Microsoft heeft een lijst met Xbox One-compatibele headsets op haar website. Bekijk de Lifewire-gids voor andere methoden om een Bluetooth-hoofdtelefoon op een Xbox One aan te sluiten.

    Hoe verbind je een Bluetooth-koptelefoon met een Nintendo Switch?

    De Nintendo Switch ondersteunt geen Bluetooth-hoofdtelefoons via de hardware. Om een headset te gebruiken met de handheld console, hebt u een USB Bluetooth-adapter of een headset met een 3,5 mm audiokabel nodig. Bekijk de Lifewire-gids voor de beste gamingheadsets van 2021.

    Hoe zet je je Bluetooth-hoofdtelefoon in de koppelingsmodus?

    De methode kan per fabrikant verschillen, maar over het algemeen kunt u de Bluetooth-hoofdtelefoon in de koppelingsmodus zetten door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat het statuslampje begint te knipperen.

Aanbevolen: