Hoe Noorwegen probeert body shaming te verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe Noorwegen probeert body shaming te verminderen
Hoe Noorwegen probeert body shaming te verminderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • In een poging om meer realistische schoonheidsnormen te promoten, heeft Noorwegen onlangs een wet aangenomen die vereist dat alle digitaal gewijzigde promotionele foto's worden geëtiketteerd, zelfs op sociale media.
  • Volgens de wet riskeren Noorse merken en influencers die geretoucheerde of gefilterde foto's niet labelen, boetes en zelfs gevangenisstraf.
  • Fotografen in de VS hebben gemengde gevoelens geuit over de nieuwe regelgeving en vroegen zich af of ze te ver gaan of dat andere oplossingen effectiever zouden kunnen zijn.
Image
Image

In de nasleep van de nieuwe Noorse wetten die merken en influencers verplichten om bewerkte foto's openbaar te maken, hebben Amerikaanse fotografen gemengde gevoelens geuit over regels om fotobewerking te reguleren.

Als onderdeel van een wijziging van de Marketing Act van 2009 van het Scandinavische koninkrijk, vereisen de nieuwe voorschriften dat alle geretoucheerde foto's die worden gebruikt voor reclame of marketing (inclusief promoberichten op sociale media) als bewerkt worden bestempeld. De Noorse wet is van toepassing op alle socialemediakanalen en is van toepassing op merken en influencers die berichten plaatsen voor commerciële doeleinden, zelfs in gevallen waarin slechts een filter werd gebruikt.

Volgens mij begrijpen volwassenen voor het grootste deel dat de meeste afbeeldingen die ze zien, zijn geretoucheerd. Hallo Foto! vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Valse reclame

In de VS bestaan al jaren waarheidswetten onder toezicht van de Federal Trade Commission. Die wetten zijn momenteel niet van toepassing op het retoucheren van afbeeldingen, hoewel er in andere plaatsen, zoals Frankrijk en het VK, soortgelijke voorschriften als die van Noorwegen zijn aangenomen.

Ongeacht de regelgeving met betrekking tot digitale aanpassingen, hebben fotografen zoals Matthew LaVere van Matthew LaVere Photography erop gewezen dat er tal van methoden in de camera zijn om mensen te perfectioneren op foto's die buiten de technische ruimte vallen.

Als we dit probleem volledig [concreet krijgen], dan moet de slinger misschien in de richting van niet-retoucheren zwaaien om mensen een idee te geven van hoe 'echt' er weer uitziet.

"Ik retoucheer niet veel. Het is de verlichting", vertelde La Vere aan Lifewire in een telefonisch interview. "En als iemand zegt: 'Oh, dat is gephotoshopt', dan zeg ik: 'Nee… Het is net in-camera Photoshop.'"

Hij legde uit dat methoden zoals belichtingstechnieken, kleermakers op de set, haar- en make-upartiesten en specifieke poses allemaal een effect kunnen hebben dat vergelijkbaar is met retoucheren zonder afhankelijk te zijn van digitale hulpmiddelen, die het punt achter wetten zoals die van Noorwegen en anderen in twijfel.

Perceptie van perfectie

In zijn ervaringen als fotograaf die met een reeks klanten werkte, zei LaVere dat het verlangen naar perfectie vaak lijkt voort te komen uit iemands eigen persoonlijke worstelingen, waaronder pesten in het verleden, in plaats van uit het gebruik van sociale media.

"Als ik headshots van mensen maak, zijn ze altijd nerveus", zei LaVere. "Het eerste wat ze tegen me zeggen - jarenlang consequent en duizenden mensen - is: 'Kun je dit oplossen?' en ze cirkelen rond hun gezicht."

Op basis van die observaties uitte LaVere haar bezorgdheid over de vraag of het reguleren van foto's op sociale media daadwerkelijk effectief zou zijn om mensen hun lichaam te laten waarderen.

In een onderzoek onder Instagram-gebruikers vorig jaar in Singapore ontdekten onderzoekers dat de app niet direct sociale angst bij gebruikers veroorzaakte. Het stelde gebruikers eerder in staat zichzelf voortdurend met anderen te vergelijken, waardoor de onderliggende problemen met het gevoel van eigenwaarde die al bestonden, werden verergerd.

Toch merkte de studie op dat campagnes die gericht zijn op het verbeteren van het zelfrespect van individuen, zoals de online beweging voor positiviteit van het lichaam die natuurlijke schoonheid viert, over het algemeen een goede zaak zijn.

Image
Image

Te ver gaan

Ondanks het begrip van de geest van de Noorse wet, uitten Lemmon en LaVere elk hun bezorgdheid over de mogelijkheid van onevenredige straffen, die in het geval van Noorwegen boetes en zelfs gevangenisstraf omvatten.

"Ik begrijp zeker dat ik een boete krijg", zei Lemmon. "Gevangenisstraf lijkt me erg extreem."

LaVere vroeg zich ook af hoe regelgeving zoals die van Noorwegen zou worden gehandhaafd en vroeg zich af of AI zou worden geïmplementeerd om wijzigingen in foto's te detecteren, gezien de tekortkomingen van de technologie in het verleden en de uitgebreide lijst met ethische kwesties.

Beide fotografen waren het erover eens dat er een grens is waar retoucheren te ver kan gaan. "In mijn bewerking kies ik er persoonlijk voor om alleen tijdelijke lichaamsafleidingen te retoucheren, zoals puistjes die komen en gaan", zei Lemmon. LaVere zei dat zijn retoucheerpraktijken in dezelfde lijn vielen.

Toch zouden volgens de Noorse wet zelfs die kleine wijzigingen moeten worden geëtiketteerd.

"Ik weet niet zeker waar de lijn zou moeten zijn," zei Lemmon. "Als we dit probleem volledig [concreet krijgen], dan moet de slinger misschien in de richting van niet-retoucheren zwaaien om mensen een idee te geven van hoe 'echt' er weer uitziet."

Aanbevolen: