WD Blue SN500 NVMe SSD Review: snel en betaalbaar

Inhoudsopgave:

WD Blue SN500 NVMe SSD Review: snel en betaalbaar
WD Blue SN500 NVMe SSD Review: snel en betaalbaar
Anonim

Bottom Line

De WD Blue SN500 NVMe SSD is een geweldige optie, of u nu een nieuwe pc wilt bouwen of uw opslagcapaciteit wilt uitbreiden. Het is vrij snel en biedt een opmerkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

WD Blue SN500 NVMe SSD

Image
Image

Western Digital heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Hoe belangrijk processors en grafische kaarten ook zijn, gegevensopslag wordt vaak over het hoofd gezien in de zoektocht naar betere computerprestaties. Het zal u echter misschien verbazen te horen dat uw harde schijf of zelfs relatief trage SSD een groot knelpunt kan zijn in uw gaming-installatie. Als dit het geval is, zorgt de WD Blue SN500 NVMe SSD voor een aantrekkelijke en betaalbare upgrade om uw pc te verjongen.

Ontwerp: saai maar functioneel

Esthetische aantrekkingskracht is van minimaal, mogelijk niet-bestaand belang bij het selecteren van interne computercomponenten, maar het is nog steeds het vermelden waard. Als u deze schijf in een vrije sleuf in uw laptop of in een pc-toren installeert, is het uiterlijk van een schijf zinloos.

Hoewel het er misschien niet geweldig uitziet, voelt de schijf solide en geruststellend robuust aan.

Veel mensen hebben echter game-pc's met glazen zijkanten en zijn trots op het interne uiterlijk van hun machines. In dit geval kan esthetiek een belangrijke factor zijn, en dit is een van de weinige gebieden waar de SN500 minder dan uitstekend is.

De schijf ziet er erg handig uit en de blauwe kleur zal waarschijnlijk botsen met de kleurenschema's van veel game-pc's. Het steekt uit als een zere duim wanneer het wordt gecombineerd met zwarte of grijze componenten, hoewel het misschien goed zou passen bij een installatie die is uitgerust met een blauw RGB-verlichtingsschema.

Image
Image

Het is vermeldenswaard dat hoewel het uiterlijk misschien niet geweldig is, de schijf solide en geruststellend robuust aanvoelt. Een belangrijke factor om rekening mee te houden, is de slanke M.2 2280-vormfactor van de schijf, die ideaal is voor kleine pc's en laptops waar ruimte schaars is.

Configuratieproces: standaard M.2-installatie

Als je bekend bent met het bouwen en upgraden van computers, is er niets onverwachts in het installatieproces voor de SN500. Zelfs voor beginners is dit geen moeilijke taak. Je hoeft hem alleen maar in de M.2. slot in uw desktop- of laptop-pc en bevestig deze op zijn plaats, schakel vervolgens uw apparaat in en formatteer de schijf.

Image
Image

Prestaties: solide en pittig

De SN500 presteert zoals je mag verwachten van zijn specificaties, met een leessnelheid van 1700 MBps en een schrijfsnelheid van 1450 MBps. Leesafhankelijke taken zijn razendsnel, terwijl schrijfafhankelijke taken niet zo pittig zijn. Over het algemeen is deze schijf echter snel en ik zou niet aarzelen om hem te gebruiken als primaire opslag voor een nieuwe game-installatie of werkstation-build. Ik had geen problemen met het spelen van games die erop waren opgeslagen, en foto- en videobestanden die erop waren opgeslagen laadden snel in Adobe Lightroom en Photoshop.

Leesafhankelijke taken zijn razendsnel, terwijl schrijfafhankelijke taken niet zo pittig zijn.

Image
Image

Prijs: Zeer betaalbaar

Een belangrijk voordeel van de SN500 is het betaalbare prijskaartje. Het basismodel van 250 GB kost slechts $ 55, terwijl het 500 GB-model dat ik heb getest nog aantrekkelijker is voor $ 70. Voor $ 130 biedt het voldoende capaciteit voor het geld, en zelfs het 2TB-model van $ 250 biedt een hoop snelle opslag voor niet te veel geld.

Een belangrijk voordeel van de SN500 is het betaalbare prijskaartje.

Image
Image

WD Blue SN500 NVMe SSD versus WD Black SN850 NVMe SSD

Met ongeveer twee keer de prijs van de Blue SN500 voor een vergelijkbare hoeveelheid opslagruimte, biedt de Black SN850 vele malen betere prestaties. Met het Black-model krijg je een waanzinnige leessnelheid van 7000 MBps en een schrijfsnelheid van 5300 MBps, en de coole esthetiek past veel beter in een uitgedoste gaming-installatie. De Blue SN500 kan echter veel geld besparen op een budgetgaming-build, of een goedkope maar zinvolle upgrade bieden voor een bestaande pc.

Een SSD die veel vermogen biedt tegen een zeer aantrekkelijke prijs

Hoewel het niet de krachtigste SSD op de markt is, is de WD Blue SN500 NVMe SSD een zeer competente optie, vooral als je een beperkt budget hebt. Er is veel om van te houden aan deze krachtpatser van pint-formaat, en de lage prijs maakt het een zeer aantrekkelijke optie.

Specs

  • Productnaam Blauw SN500 NVMe SSD
  • Product Merk WD
  • MPN WDS500G2B0C
  • Prijs $60.00
  • Releasedatum december 2019
  • Gewicht 0.247 oz.
  • Productafmetingen 3,15 x 0,87 x 0,09 inch.
  • Kleur Blauw
  • Prijs vanaf $55
  • Garantie 5 jaar
  • Interface PCIe
  • Form Factor M.2 2280
  • Overdrachtssnelheid 2400/950 Mbps lezen/schrijven
  • Capaciteitsopties 250GB, 500GB, 1TB, 2TB

Aanbevolen: