Onbekende bellers het zwijgen opleggen op een iPhone

Inhoudsopgave:

Onbekende bellers het zwijgen opleggen op een iPhone
Onbekende bellers het zwijgen opleggen op een iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Telefoon > Stil onbekende bellers en tik vervolgens op Stil onbekende bellers opnieuw om de functie in te schakelen (groen is aan, grijs is uit).
  • Als u een noodoproep plaatst, wordt de functie Onbekende bellers dempen gedurende 24 uur uitgeschakeld om terugbellen naar uw telefoon mogelijk te maken.
  • Apple heeft een Silence Unknown Callers-functie toegevoegd in iOS 13 en latere versies van het besturingssysteem.

Dit artikel bevat instructies en informatie voor het gebruik van de functie Onbekende bellers dempen op iPhones met iOS 13 en hoger.

Hoe zet je een onbekend nummer het zwijgen op?

Vanaf iOS 13 heeft Apple een functie aan iPhones toegevoegd waarmee je kunt voorkomen dat onbekende oproepen overgaan. Telemarketeers en spammers gebruiken vaak de 'Onbekende beller'-ID om u te bereiken, en als u er veel krijgt, kunnen ze vervelend zijn. Hier leest u hoe u die oproepen kunt stoppen voordat uw telefoon zelfs maar overgaat.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Telefoon. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om het te vinden.

    Image
    Image
  3. Tik op Stil onbekende bellers.
  4. Je komt terecht op het Silence Unknown Callers scherm, waarin wordt uitgelegd wat de functie betekent. Tik op de schuifregelaar naast Silence Unknown Callers om deze in te schakelen (groen betekent actief, grijs betekent niet).

    Image
    Image

Zodra je de functie Onbekende bellers dempen hebt ingeschakeld wanneer iemand met een onbekend nummer je telefoon belt, wordt de oproep rechtstreeks naar de voicemail gestuurd en wordt deze weergegeven in je lijst met recente oproepen, maar je telefoon gaat niet over. De onbekende beller kan dus een voicemail achterlaten; je wordt gewoon niet gestoord door de inkomende oproep.

Je telefoon gaat alleen over als het nummer dat je belt in je contactenlijst staat of als de inkomende oproep afkomstig is van een nummer dat je onlangs hebt gebeld en dat niet in je contactenlijst staat. Op basis van informatie uit je Mail- en Berichten-apps heeft Siri mogelijk ook suggesties voor het beantwoorden van oproepen die niet als contacten worden vermeld.

Sommige mobiele providers hebben ook een functie genaamd Silence Junk Callers. Als u die optie beschikbaar ziet, kunt u deze ook inschakelen. Deze functie dempt oproepen waarvan uw serviceproviders bepalen dat ze spam of mogelijke fraudeoproepen kunnen zijn.

Beperkingen van de functie Silence Unknown Calls op iPhone

Wanneer u de functie Onbekende oproepen dempen inschakelt, moet u er rekening mee houden dat dit de binnenkomende oproepen op uw telefoon ernstig kan beperken. Als je geen beller in je contacten hebt staan, is het onwaarschijnlijk dat ze je zullen bereiken. En hoewel dat geweldig klinkt (vooral als je een hoop spam-oproepen ontvangt), kan het betekenen dat je belangrijke telefoontjes mist, zoals die van een dokterspraktijk, een werkgever of zelfs een reparateur of aannemer.

Als u weet dat u wordt gebeld door een mogelijk onbekend nummer, kunt u altijd teruggaan naar Instellingen > Telefoon > Stil onbekende oproepen en schakel de functie uit totdat u de oproep ontvangt.

FAQ

    Hoe kan ik bepaalde bellers op een iPhone het zwijgen opleggen?

    Er is geen specifieke optie om de oproepen van een contact op de iPhone te dempen. Er is echter een tijdelijke oplossing waarbij u een aangepaste stille beltoon instelt voor het contact dat u wilt dempen. Ga eerst naar de App Store en zoek naar " stille ringtone" om een stille ringtone-app te downloaden. Ga vervolgens naar uw lijst met contactpersonen en selecteer het contact waarvan u de oproepen wilt dempen. Tik op Bewerken, scrol naar Ringtone en selecteer vervolgens de stille beltoon die je zojuist met de app hebt toegevoegd. Zorg ervoor dat u Vibration instelt op Geen zodat u niet op de hoogte wordt gesteld van de oproepen van deze contactpersoon.

    Hoe blokkeer ik onbekende bellers op de iPhone?

    U kunt de hierboven beschreven functie Onbekende bellers dempen gebruiken om onbekende bellers op uw iPhone te blokkeren. Als u meer bescherming tegen blokkeringen wilt, gaat u naar de App Store en zoekt u naar " block unknown bellers". Als u bijvoorbeeld RoboKiller downloadt, profiteert u van een eigen spamdatabase van miljoenen nummers om te voorkomen dat spam en oplichtingsoproepen u ooit bereiken. RoboKiller stuurt deze oproepen zelfs door naar opgenomen berichten genaamd Answer Bots om de oplichter verder te frustreren.

Aanbevolen: