Een Samsung-tv opnieuw instellen: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Een Samsung-tv opnieuw instellen: wat u moet weten
Een Samsung-tv opnieuw instellen: wat u moet weten
Anonim

Wat te weten

  • Totale reset: Ga naar Instellingen > Support > Zelfdiagnose >Reset. Netwerkinstellingen worden niet beïnvloed.
  • Beeld of geluid resetten: Instellingen > Beeld of Geluid pictogram >Expertinstellingen > Beeld resetten of Geluid.
  • Smart Hub Reset: Instellingen > Ondersteuning > Zelfdiagnose > Reset Smart Hub.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de instellingen voor beeld, geluid, SmartHub en netwerkverbinding op Samsung-tv's kunt resetten. Ook inbegrepen zijn instructies voor een totale reset, hoe u kunt resetten via Beheer op afstand en hoe u niet-slimme Samsung-tv's kunt resetten.

Beeldinstellingen resetten

Deze optie zet je kleur, helderheid, contrast en andere beeldgerelateerde instellingen terug naar de fabrieksinstellingen. Dit is handig als je de afbeelding handmatig hebt aangepast, maar het resultaat niet leuk vindt en de instellingen niet terug kunt krijgen naar waar je bent begonnen. Een reset van de beeldinstellingen verandert geen andere tv-instellingen.

Image
Image

Om de afbeelding te resetten, selecteer Instellingen > het Beeldinstellingen pictogram > Expertinstellingen > Beeld resetten.

Geluidsinstellingen resetten

Met deze optie worden je geluidsgerelateerde instellingen, zoals Balans, Equalizer-aanpassingen, TV-installatietype (muur/standaard), HDMI-audioformaat, Audiovertraging en Autovolume teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Image
Image

Net als bij beeldinstellingen, als je de geluidsinstellingen handmatig hebt aangepast, maar het resultaat niet bev alt, zal de optie Geluid opnieuw instellen je terugbrengen naar de oorspronkelijke geluidsinstellingen van de tv. Het resetten van de geluidsinstellingen verandert geen andere tv-instellingen.

Om de geluidsinstellingen te resetten, selecteer Instellingen > het Geluidsinstellingen pictogram > Expertinstellingen > Geluid resetten.

Reset de Smart Hub en Samsung-accountinstellingen

Als je een Samsung Smart TV hebt, zet een Smart Hub-reset die instellingen terug naar de fabrieksinstellingen en verwijdert alle informatie met betrekking tot je Samsung-account. Na een Smart Hub-reset moet u uw account opnieuw koppelen aan services en Smart Hub-serviceovereenkomsten opnieuw instellen.

Image
Image

Hoewel vooraf geladen streaming-apps behouden blijven, moeten alle apps die u eerder aan uw Mijn apps-weergaveselectie hebt toegevoegd, opnieuw worden gedownload en geïnstalleerd.

Om de Smart Hub-instellingen te resetten, gaat u naar Instellingen > Support > Zelfdiagnose > Slimme hub resetten.

Totale reset

Image
Image

De meest uitgebreide reset-optie die u kunt doen, is een totale reset van de tv. Wanneer gestart, worden alle beeld-, geluid-, smart hub- en andere operationele functies, zoals opgeslagen uitzendkanalen, teruggezet naar de standaardinstellingen.

Als u een totale reset wilt uitvoeren, gaat u naar Instellingen > Support > Zelfdiagnose > Reset.

Netwerkinstellingen worden niet beïnvloed door een totale reset.

Netwerkverbinding resetten

Image
Image

Als je netwerk- of internetverbindingsproblemen hebt, is er helaas geen reset-optie. Als uw netwerkverbinding de video niet goed kan streamen en als u verbinding maakt met uw netwerk via Wi-Fi, probeer dan indien mogelijk een bekabelde Ethernet-verbinding; het is vaak stabieler voor videostreaming.

Als je algemene internettoegang niet werkt via Wi-Fi of Ethernet, of als je tv netwerkfoutcodes weergeeft (foutcode 012 betekent bijvoorbeeld dat je tv geen verbinding maakt met de Netflix-servers), probeer dan het netwerk van de tv installatiestappen om de verbinding opnieuw tot stand te brengen om te zien of dat werkt.

Als u geen stabiele netwerk-/internetverbinding tot stand kunt brengen met de geboden methoden, neem dan contact op met uw internetprovider voordat u contact opneemt met Samsung-ondersteuning.

Als u verbinding maakt met uw netwerk/internet via Ethernet: Ga naar Instellingen > Open netwerkinstellingen> Wired en wacht op bevestiging dat de verbinding is beveiligd.

Als u verbinding maakt met uw netwerk/internet via Wi-Fi: Ga naar Settings > Open Network Settings > Wireless en volg de aanwijzingen om uw netwerkinformatie in te voeren (selecteer netwerk, voer netwerkwachtwoord of -sleutel in, enz.).

Tv resetten via Beheer op afstand

Naast de opties die je hebt om je tv zelf te resetten, kun je Samsung ook je tv laten controleren en alle resetfuncties op afstand laten uitvoeren. Met andere woorden, laat Samsung de controle over uw tv overnemen.

Deze optie werkt alleen met Samsung Smart TV's die zijn verbonden met internet.

  1. Bel de Samsung Tech-service en vraag om ondersteuning op afstand. Zorg ervoor dat u het model, het serienummer en, indien mogelijk, de softwareversie van de tv bij de hand hebt. De agent zal u ook aanvullende vragen stellen over wat het mogelijke probleem is.
  2. Open het Support menu op uw TV en selecteer Remote Management.

    Image
    Image
  3. Lees de serviceovereenkomsten en voer uw Samsung-pincode in. Als u geen pincode heeft, voert u 0s in.
  4. Zodra de Samsung-serviceagent de controle over uw tv kan overnemen, zullen ze een of meer van de volgende dingen doen:

    • Diagnose van de tv.
    • Pas de instellingen voor beeld, geluid en/of smart hub van de tv aan.
    • Start een fabrieksreset.
    • Installeer alle benodigde software/firmware-updates.
    • Geef verdere richtlijnen over of on-site of carry-in service vereist is.

Reset-opties voor niet-slimme Samsung-tv's

Als je een niet-smart-tv of een oudere pre-smart Samsung-tv hebt, kun je de beeld- en geluidsinstellingen resetten via een vergelijkbaar schermmenu als een Smart TV, maar er is geen Smart Hub of Remote Management-optie zoals de tv heeft geen internetmogelijkheden.

Als er een Total Reset-optie is, zal de tv de beeld- en geluidsinstellingen, kanaalmenu-instellingen, klok- en timerinstellingen en andere instellingen die de gebruiker mogelijk heeft gewijzigd, terugdraaien. Afhankelijk van het modeljaar kan de lay-out van het schermmenu variëren, dus als u niet zeker weet hoe u toegang krijgt tot de reset-opties, raadpleeg dan de gebruikershandleiding voor uw specifieke Samsung-tv.

The Bottom Line

De reset-opties die Samsung voor zijn tv's biedt, zijn misschien precies wat je nodig hebt om alles weer werkend te krijgen. Voordat u echter zelf een reset uitvoert of gebruikmaakt van de optie Beheer op afstand, controleert u het volgende:

  • Zorg ervoor dat de fysieke verbindingen correct en stevig bevestigd zijn.
  • Als je een Samsung Smart TV hebt, controleer dan je netwerk-/internetverbinding.
  • Zorg ervoor dat je de nieuwste firmware-update voor je tv hebt geïnstalleerd.
  • Als je tv niet reageert op je afstandsbediening, vervang dan de batterijen en kijk of hij weer werkt met je tv.

Als je de tv loskoppelt van de stroomvoorziening, wordt de tv niet gereset, maar wordt hij alleen uitgeschakeld. Als u de tv weer aansluit, wordt deze opnieuw opgestart alsof u hem via de afstandsbediening hebt uit- en ingeschakeld. Een reset wordt gedaan via het instellingenmenu.

Aanbevolen: