Hoe gesplitst scherm op Chromebook te doen

Inhoudsopgave:

Hoe gesplitst scherm op Chromebook te doen
Hoe gesplitst scherm op Chromebook te doen
Anonim

Wat te weten

  • Apparaat in notebookstijl: klik en sleep de titelbalk van het venster en laat de muisknop los. Doe dit dan in de tegenovergestelde richting.
  • Zodra je het scherm hebt gesplitst, kun je de rand tussen de twee vensters slepen om de verhouding 50-50 aan te passen aan je specificaties.
  • Apparaat met alleen touchscreen: veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm totdat u zich in de overzichtsmodus bevindt en sleep vervolgens tegels naar de linker- en rechtergebieden.

Dit artikel legt uit hoe je een gesplitst scherm gebruikt op een Chromebook-computer met een up-to-date versie van Chrome OS.

Hoe bekijk je twee tabbladen naast elkaar op een Chromebook?

De functie Split Screen verschilt van Chrome OS-laptops, tablets en converteerbare apparaten. Eerst bespreken we de stappen voor het gebruik van een gesplitst scherm op een notebook-achtig apparaat.

  1. Klik en sleep de titelbalk van het venster dat u naast elkaar wilt verplaatsen.
  2. Sleep het naar de linker- of rechterkant van het scherm, zoals gewenst.
  3. Je zult zien dat de helft van het scherm een transparante witte overlay weergeeft.

    Image
    Image
  4. Laat de muisknop los.
  5. Je zult zien dat het venster naar de geselecteerde kant klikt en 50% van de schermbreedte inneemt.
  6. Doe hetzelfde in de tegenovergestelde richting en je hebt een gesplitst scherm ingesteld.

    Image
    Image
  7. U kunt hetzelfde bereiken door op Alt+[ te drukken om een venster aan de linkerkant van het scherm te plaatsen, of Alt+]om het naar rechts te klikken.

  8. Zodra je het scherm hebt gesplitst, kun je de rand tussen de twee vensters slepen om de verhouding 50-50 te wijzigen in iets dat bij je past.
  9. Ten slotte, door op de titelbalk te slepen, wordt het venster weer uit de gesplitste modus gehaald.

Gesplitst scherm gebruiken op een Chrome-tablet

Als uw apparaat alleen een touchscreen heeft, mist u niet alleen een toetsenbord, maar is de algehele Chrome OS-interface iets anders. Apps worden namelijk standaard op volledig scherm weergegeven, wat betekent dat er geen titelbalk is. U kunt split-screen echter nog steeds als volgt gebruiken:

  1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Als het huidige venster wordt geminimaliseerd, heb je het gebaar iets te vroeg gestopt. Probeer het opnieuw en veeg alle naar de bovenkant van het scherm.
  2. Het venster krimpt tot een tegel en voegt zich vervolgens samen met tegels die al je andere vensters vertegenwoordigen. Het heet Overzichtsmodus.

  3. Nu kun je een van de tegels ingedrukt houden, waarna je ondoorzichtige witte gebieden ziet verschijnen aan de linker- en rechterkant van het scherm.

    Image
    Image
  4. Sleep je tegel over een van deze regio's en laat hem los.
  5. Het venster zal naar links of rechts worden weergegeven, afhankelijk van waar je het hebt neergezet.

    Image
    Image
  6. Om het venster terug te brengen naar het volledige scherm, zal hetzelfde gebaar van stap 1 op de helft van het scherm dat het inneemt, het opnieuw verkleinen tot een tegel in de overzichtsmodus.
  7. Tik op een tegel om het geselecteerde venster op volledig scherm weer te geven. Houd er rekening mee dat als u dit doet, alle vensters weer op volledig scherm worden weergegeven zodra u overschakelt.

Hoe werkt gesplitst scherm op Chromebooks en tablets?

De functie Split Screen in Chromebooks is uitstekend geschikt om twee vensters tegelijk weer te geven en snel tussen de vensters te schakelen. Hoe je het gebruikt, hangt af van of je Chrome OS-apparaat een laptop- of tabletvormfactor heeft (of dat het een convertible is, in welke modus je je momenteel bevindt).

Maar het effect is hetzelfde: je hebt twee apps naast elkaar geopend, die elk de helft van het scherm beslaan. Houd er rekening mee dat dit uw productiviteit kan verbeteren (bijv. notities maken in Google Keep terwijl u op internet surft) of het door de buizen sturen (werken aan een rapport in Word terwijl u Netflix kijkt).

Aanbevolen: