Hoe iPadOS 15-widgets de manier waarop u de iPad gebruikt, kunnen veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe iPadOS 15-widgets de manier waarop u de iPad gebruikt, kunnen veranderen
Hoe iPadOS 15-widgets de manier waarop u de iPad gebruikt, kunnen veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iPadOS 15 zou grote veranderingen voor de iPad kunnen brengen.
  • Op dit moment kunnen iPad-widgets niet worden toegevoegd aan het startscherm - ze hebben hun eigen speciale gebied.
  • Interactieve iPad-widgets zouden ook op de Mac kunnen werken.
Image
Image

iPad-widgets in iPadOS 14 zijn een bijzaak, letterlijk op de zijkant van het startscherm geplakt. iPadOS 15 van dit jaar zou een revolutie teweeg kunnen brengen in de iPad.

Vorig jaar kreeg de iPhone widgets, panelen waarmee je mini-apps en informatie direct op het startscherm kunt plaatsen. U kunt het weer bekijken, een specifiek album afspelen of uw takenlijst bekijken zonder een app te openen. De iPad heeft deze widgets ook, maar het zijn gewoon iPhone-widgets, en ze zijn buiten het scherm verborgen, in die Vandaag-weergave aan de linkerkant. Het is jammer, want widgets zouden zoveel meer naar het grote scherm van de iPad kunnen brengen.

"Ik denk dat het huidige iOS-startscherm een aantal grote veranderingen moet ondergaan", vertelde Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, via e-mail aan Lifewire. "Het moet worden gestroomlijnd en gebruikers kunnen de lay-out aanpassen om echt het meeste uit widgets te halen."

Het is een grote iPhone

Er is één groot argument tegen de juiste widgets in iPhone-stijl die op de iPad werken: de pictogramafstand is helemaal verkeerd. Pictogrammen op de iPad staan verder uit elkaar dan op de iPhone, en de afstand verandert, niet alleen tussen iPad-modellen, maar op hetzelfde apparaat, telkens wanneer u schakelt tussen staande en liggende stand.

"Widgets op de iPad waren een lastige ervaring, afhankelijk van de widget en het algemene gebruik", vertelde gsm-retailer Josh Wright via e-mail aan Lifewire."Hopelijk optimaliseren ze om zich beter aan te passen aan het grotere scherm, aangezien sommigen lijken te zijn ontwikkeld met de iPhone als hun optimale ervaring."

Maar dat getuigt van een gebrek aan verbeeldingskracht. Waarom genoegen nemen met het kopiëren van de widgets van de iPhone? Waarom zou u het startscherm van de iPad niet volledig opnieuw ontwerpen? De iPad is nog steeds in wezen een grote iPhone. Als het raster van ver uit elkaar geplaatste app-pictogrammen onroerend goed in de binnenstad zou zijn, zouden ontwikkelaars de leemten jaren geleden hebben opgevuld. Hier is een conceptvideo van tech-schrijver Matt Birchler:

Tegenwoordig deelt de iPad meer met de Mac. Hij gebruikt dezelfde chip, de grote iPad heeft hetzelfde scherm als een MacBook en je kunt hem gebruiken met een trackpad en een toetsenbord. Het startscherm gebruiken als een bijna lege app-opstartprogramma is een enorme verspilling van ruimte - stel je voor als je Mac of pc-bureaublad alleen de map Programma's zou kunnen tonen.

Dus, op wat voor soort veranderingen kunnen we hopen?

iPad Desktop

Laten we het idee overslaan dat de iPad iPhone-achtige widgets zal krijgen, alleen beter formaat om op het grotere scherm van de iPad te passen, en gaan verder met meer opwindende opties.

Een goede desktop voor de iPad zou geweldig zijn - ergens om bestanden neer te zetten en schermafbeeldingen op te slaan, een plek om te rusten tussen zenuwslopende iPad-slepen en neerzetten. Dat is misschien wishful thinking, maar widgets kunnen veel van de functies van de desktop vervangen.

"Widgets kunnen de bruikbaarheid van een iPad enorm vergroten", zegt Freiberger. "Ze kunnen worden aangepast zodat het meer aanvoelt als een desktop/laptop of een telefoon en de tablet kan worden gebruikt als een permanent scherm als dat iets is waar je in geïnteresseerd bent."

Het moet worden gestroomlijnd en gebruikers kunnen de lay-out aanpassen om echt het meeste uit widgets te halen.

Misschien kun je met een app-widget Bestanden willekeurige bestanden en mappen op het startscherm plaatsen? Met muziek- en podcast-apps kun je op hun bedieningsknoppen tikken zonder een app te starten, wat ze op de iPhone doen. Widgets kunnen ook veel vaker worden bijgewerkt dan nu, dus je zou re altime apps van het dashboardtype kunnen hebben. Een Twitter-widget kan bijvoorbeeld in re altime worden bijgewerkt, daar op je startscherm.

Met al deze toegevoegde functionaliteit zou het zonde zijn om het te verbergen wanneer je een app start. Dus hoe zit het met het toestaan van een gesplitste weergave, waarbij een app de ene helft van het scherm gebruikt en de nieuwe "desktop" de andere. Sterker nog, laat iPad-apps draaien in aanpasbare vensters. De nieuwe M1 iPad lijkt gebouwd om verbinding te maken met een extern beeldscherm via de Thunderbolt-poort, en Windows zou perfect geschikt zijn voor grote schermen.

Interactie en informatie

De sleutel tot widgets is dat ze je informatie geven zonder een app te hoeven openen, en ze laten je ermee communiceren. De iPhone-widget voor podcast-app Castro toont bijvoorbeeld de volgende drie podcasts in je wachtrij. Je kunt op elk ervan tikken en het wordt afgespeeld.

De interactie van de iPhone is over het algemeen beperkt tot aanraken, maar de iPad heeft toetsenbord- en trackpadondersteuning en de Apple Pencil. Stel je voor dat je de Apple Pencil gebruikt om te schetsen of aantekeningen te maken in een widget, of om een notitie te typen. Dit uitgebreide invoerbereik is ook logisch voor de Mac. Widgets draaien al op de Mac, maar ze zijn niet functioneler dan iPhone-widgets.

Het startscherm van de iPad is aan een herziening toe, en met de kracht van de M1 iPad lijkt het eenvoudige pictogramraster nog primitiever. We hebben geen idee wat Apple zou kunnen doen, maar om eerlijk te zijn, het kan niet veel erger zijn dan wat we nu hebben.

Aanbevolen: