De wifi-antenne op een draadloze router vervangen

Inhoudsopgave:

De wifi-antenne op een draadloze router vervangen
De wifi-antenne op een draadloze router vervangen
Anonim

Wat te weten

  • Om de prestaties van de antenne te verbeteren, vervangt u deze door een sterkere omnidirectionele antenne, een high-gain directionele antenne of een externe antenne.
  • Omnidirectionele antenne kan moeite hebben om lange afstanden te bereiken omdat de signalen zich in alle richtingen uitbreiden.
  • High-gain directionele antennes verhogen de signaalontvangst in een bepaald gebied door het signaal in die richting te focussen.

Draadloze netwerkrouters en toegangspunten bevatten wifi-antennes die signalen gelijkmatig in alle richtingen uitstralen. Deze antennes worden omnidirectioneel genoemd en maken het instellen en plaatsen van de router eenvoudig. Wanneer de router in het midden van een huis is geïnstalleerd en draadloze clients zijn verdeeld over de kamers, stuurt een omnidirectionele antenne het signaal naar alle hoeken van het huis.

Verbeter de prestaties van de router

Soms is het beter om de ingebouwde antenne van de router te vervangen door een andere. Een omnidirectionele antenne kan moeite hebben om lange afstanden te bereiken omdat het signaalvermogen zich in alle richtingen uitbreidt. Dit kan resulteren in een "dode plek" in uw huis of bedrijf, waar het signaal niet kan komen.

Image
Image

Verbeter de routerprestaties met nieuwe antennes:

  • Vervang de bestaande omnidirectionele antenne door een sterkere omnidirectionele antenne.
  • Vervang de bestaande omnidirectionele antenne door een high-gain directionele antenne.
  • Voeg een externe omnidirectionele of directionele antenne toe aan de router.

Een antenne vervangen

Controleer de website van uw routerfabrikant. Mogelijk kunt u verbeterde vervangende antennes kopen voor een specifiek model router. Zelfs als de fabrikant geen vervangende antennes bij zich heeft, zijn er tal van universele antennes beschikbaar op internet.

Bepaal de netwerkstandaard van je router voordat je een antenne koopt. Dit kan wireless-N of wireless-AC-technologie zijn (respectievelijk met het label 802.11n of 802.11ac) of een andere specificatie. U moet een compatibele antenne kopen.

Het upgraden van de routerantennes vereist geen gereedschap. Schroef gewoon de oude antennes los en schroef de vervangingen erop.

Als de antennes van de router niet kunnen worden losgeschroefd, zijn ze waarschijnlijk niet vervangbaar.

Een externe antenne toevoegen

Sommige routerfabrikanten verkopen externe omnidirectionele en directionele antennes die sterker zijn dan de ingebouwde antenne van de router. Een sterkere omnidirectionele antenne bereikt eerder verre locaties in het bedrijf of thuis.

Omdat wifi-verbindingen afstandsgevoelig zijn, leidt een sterkere verbinding vaak tot betere netwerkprestaties. Veel routers bieden een externe antenne-aansluiting die een eenvoudige aansluiting voor de nieuwe antenne mogelijk maakt. Raadpleeg de productdocumentatie van de router voor details voordat u een nieuwe antenne bestelt.

Bottom Line

Een groter wifi-bereik kan worden bereikt met een directionele antenne met hoge versterking die de signaalontvangst in een bepaalde richting verhoogt. Door het signaal te focussen, zorgt een high-gain antenne ervoor dat het signaal beter kan worden gecontroleerd en gericht op het gebied van het huis waar de draadloze apparaten zich bevinden.

Als een sterker signaal niet beter is

Een te sterke draadloze antenne kan netwerkbeveiligingsproblemen veroorzaken. Het gebruik van sterke omnidirectionele antennes kan resulteren in Wi-Fi-signalen die buiten een huis of bedrijf naar aangrenzende gebieden vloeien, waar de radiosignalen kunnen worden onderschept.

Aanbevolen: