Ad-hoc draadloze netwerkconfiguratie

Inhoudsopgave:

Ad-hoc draadloze netwerkconfiguratie
Ad-hoc draadloze netwerkconfiguratie
Anonim

Wat te weten

  • In Windows 10 of 8, voer netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=networkname key=password in de opdrachtprompt in.
  • Vervang networkname door uw netwerknaam en password door het wachtwoord voor het draadloze netwerk en druk op Enter.
  • Voer netsh wlan start hostednetwork in om het gehoste netwerk te starten.

Dit artikel legt uit wat een wifi-netwerk in ad-hocmodus doet en hoe je een ad-hocnetwerk opzet op Windows 10, 8 en 7.

Image
Image

Wat is de ad-hocmodus in wifi?

Een wifi-netwerk in ad-hocmodus (ook wel computer-naar-computer of peer-modus genoemd) laat twee of meer apparaten rechtstreeks communiceren in plaats van via een centrale draadloze router of toegangspunt (wat de infrastructuurmodus is doet).

Het opzetten van een ad-hoc netwerk is handig als er geen draadloze structuur is gebouwd, bijvoorbeeld als er geen toegangspunten of routers binnen bereik zijn. De apparaten hebben geen centrale server nodig voor bestandsshares of printers. In plaats daarvan hebben apparaten rechtstreeks toegang tot elkaars bronnen via een eenvoudige draadloze point-to-point-verbinding.

Een ad-hocnetwerk opzetten op Windows

De apparaten die deelnemen aan het ad-hocnetwerk hebben een draadloze netwerkadapter nodig. Bovendien moeten de apparaten een gehost netwerk ondersteunen.

Om te zien of uw draadloze adapter gehoste netwerkondersteuning heeft, zoekt u ernaar in de opdrachtprompt nadat u de opdracht hebt uitgevoerd. Mogelijk moet u de opdrachtprompt als beheerder openen om die opdracht te laten werken.

Windows 10 en Windows 8

Deze versies van Windows maken het een beetje moeilijker om een ad-hocnetwerk te maken als je de procedure vergelijkt met eerdere Windows-besturingssystemen. Als u het ad-hocnetwerk handmatig wilt instellen zonder andere software te gebruiken dan Windows die beschikbaar is, opent u de opdrachtprompt en voert u deze opdracht in, waarbij u netwerknaam vervangt door uw netwerknaam enpassword met het wachtwoord voor het draadloze netwerk:

netsh wlan set hostednetwork mode=ssid toestaan=netwerknaam sleutel=wachtwoord

Start het gehoste netwerk:

netsh wlan start hostednetwork

Windows 7

  1. Ga naar het Netwerkcentrum gedeelte van het Configuratiescherm door het Configuratiescherm te openen en die optie te selecteren. Of kies in de categorieweergave eerst Netwerk en internet.
  2. Kies de link genaamd Een nieuwe verbinding of netwerk instellen.

  3. Selecteer de optie genaamd Een draadloos ad-hocnetwerk (computer-naar-computer) instellen.
  4. Voer de netwerknaam, het beveiligingstype en de beveiligingssleutel (wachtwoord) in die het netwerk moet hebben. Schakel het selectievakje Dit netwerk opslaan in zodat het later beschikbaar zal zijn.
  5. Klik op Volgende om onnodige vensters te sluiten.

Een ad-hocnetwerk opzetten op macOS

Kies de Create Network menu-optie van het Wi-Fi-statussymbool (meestal toegankelijk via de hoofdmenubalk), selecteer de Create a Computer-to- Computer Network optie, en volg de instructies.

Bescherm uzelf bij gebruik van de ad-hocmodus tegen verschillende bekende beveiligingsproblemen en prestatiebeperkingen van ad-hoc wifi-netwerken.

De meest voorkomende problemen bij netwerken in ad-hocmodus zijn onjuiste configuratie en onvoldoende signaalsterkte. Zorg ervoor dat uw apparaten dicht bij elkaar staan en dat de configuratie-instellingen op elk apparaat identiek zijn.

Aanbevolen: