5 manieren om Bluetooth in uw auto te gebruiken

Inhoudsopgave:

5 manieren om Bluetooth in uw auto te gebruiken
5 manieren om Bluetooth in uw auto te gebruiken
Anonim

Vrijwel elke telefoon die tegenwoordig wordt verkocht, wordt geleverd met een ingebouwde Bluetooth-radio, en een steeds groter percentage auto-infotainmentsystemen, aftermarket-head-units en add-on-apparaten maken ook gebruik van het protocol, waardoor we met veel manieren om Bluetooth te gebruiken tijdens het rijden. Hier zijn vijf van de beste manieren waarop u Bluetooth in uw auto kunt gebruiken.

Bellen en gebeld worden

Image
Image

Jarenlang was bellen het voornaamste gebruik van Bluetooth in de auto. De meeste fabriekshead-units en aftermarket-stereo's gebruiken ook Bluetooth om oproepen vanaf uw telefoon te hosten. Als de hoofdunit van uw auto geen Bluetooth ondersteunt, kunt u een Bluetooth-carkit kopen, die de draadloze functionaliteit toevoegt waarnaar u op zoek bent.

Dit profiel wordt het Hands-Free Profile (HFP) genoemd. Met de meeste telefoons, head-units en veel Bluetooth-kits met HFP kunt u oproepen plaatsen en ontvangen, nummers kiezen met spraakopdrachten en toegang krijgen tot uw adresboek.

Sms-berichten verzenden en ontvangen

Image
Image

Synoniem met 'sms'en', is sms de primaire berichtfunctie voor de meeste telefoongebruikers. Hoewel je tijdens het autorijden nooit mag sms'en, is het gebruikelijk om tijdens het rijden sms'jes te ontvangen, wat storend kan zijn. Voor die tijd heeft Bluetooth een sms-oplossing waarmee gebruikers sms'jes kunnen verzenden en ontvangen zonder hun ogen van de weg te halen.

Veel infotainmentsystemen en head-units hebben de Message Access Profile (MAP) Bluetooth-functionaliteit. Hiermee kunnen gebruikers tekstberichten weergeven die op uw telefoon zijn ontvangen. In combinatie met tekst-naar-spraak- of spraak-naar-tekst-functionaliteit, stelt Bluetooth-sms'en gebruikers in staat om handsfree te sms'en, precies wat nodig is terwijl ze onderweg zijn.

Muziek draadloos streamen

Image
Image

Als je head-unit en telefoon beide het Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) ondersteunen, kun je draadloos stereogeluid naar je head-unit streamen. Dit is een geweldige manier om naar muziek of audio te luisteren die op uw telefoon is opgeslagen. Je kunt het ook gebruiken om muziek en podcasts te streamen, op voorwaarde dat je van tevoren over de datalimiet of gedownloade inhoud beschikt.

Als je telefoon en de head-unit ook het audio/video remote control profile (AVRCP) ondersteunen, kun je een stap verder gaan en het afspelen vanaf de head-unit regelen. Met dit profiel kunnen sommige head-units metadata weergeven, zoals artiestennamen, songtitels en albumillustraties.

Pomp het internet in je auto

Image
Image

Sommige infotainmentsystemen en head-units hebben ingebouwde ondersteuning voor Pandora, Spotify en andere streaming-apps. Zonder vooraf gedownloade inhoud heb je echter draadloze gegevens nodig om ze te gebruiken. Zolang u vertrouwd bent met het gebruik van gegevens, kunt u alle audio-inhoud van internet via uw autoluidsprekers uitzenden.

Een alternatief is om in plaats daarvan een mobiele hotspot te gebruiken, maar daarvoor moet je hoofdunit Wi-Fi-compatibel zijn of met een ander soort hotspot-protocol werken.

Diagnose van uw motorproblemen

Image
Image

Als je een Android-smartphone hebt, kun je codes ophalen, PID's controleren en mogelijk je eigen check engine-lampje diagnosticeren - allemaal via een OBD-II Bluetooth-adapter. De sleutel tot deze scantools is de ELM327-microcontroller. Het enige dat u hoeft te doen, is een scanner-app downloaden, een van deze scantools aansluiten op de OBD-II-connector van uw auto en deze koppelen aan uw telefoon. Dan kun je elk probleem met de check-engine diagnosticeren, of in ieder geval proberen.

Aanbevolen: