Zijn e-mailadressen hoofdlettergevoelig?

Inhoudsopgave:

Zijn e-mailadressen hoofdlettergevoelig?
Zijn e-mailadressen hoofdlettergevoelig?
Anonim

Elk e-mailadres bestaat uit twee delen, gescheiden door het @-teken: de gebruikersnaam en het domein van de e-mailservice. Gebruikersnamen bevatten vaak zowel hoofdletters als kleine letters en kunnen ook cijfers, onderstrepingstekens of punten bevatten.

Maakt het zaak uit? Meestal Nee

Is [email protected] hetzelfde als [email protected] wat betreft e-mailservers?

De domeinnaam in een e-mailadres is niet hoofdlettergevoelig, wat betekent dat het niet uitmaakt of je hoofdletters of kleine letters gebruikt. Hetzelfde geldt voor gebruikersnamen, hoewel verouderde e-mailservers in zeldzame gevallen hoofdletters verkeerd kunnen interpreteren. Omwille van de eenvoud is het het beste om alleen kleine letters in een gebruikersnaam te gebruiken.

Image
Image

Google-e-mailadressen negeren de letters en punten. [email protected] is bijvoorbeeld hetzelfde als [email protected].

Help bij het voorkomen van verwarring over e-mailadressen

Om het risico van mislukte e-mailbezorging in uw e-mailadres te minimaliseren:

  • Gebruik alleen kleine letters wanneer u een nieuw e-mailadres aanmaakt.
  • Vermijd ongebruikelijke of grillige spellingen waar mogelijk. Je loopt het risico dat contacten je adres vergeten als je naam Susan Davis is, maar je e-mailadres is "[email protected]."

Uw bericht wordt waarschijnlijk afgeleverd

Aangezien de hoofdlettergevoeligheid van e-mailadressen verwarring en bezorgingsproblemen kan veroorzaken, lossen de meeste e-mailproviders en klanten de zaak op als het e-mailadres verkeerd is ingevoerd, of ze negeren hoofdletters. Niet veel e-mailservices of ISP's dwingen hoofdlettergevoelige e-mailadressen af.

Aanbevolen: