YouTube kan je binnenkort video's op je startpagina laten afspelen

YouTube kan je binnenkort video's op je startpagina laten afspelen
YouTube kan je binnenkort video's op je startpagina laten afspelen
Anonim

YouTube lijkt een nieuwe functie op de startpagina te testen, waardoor volledige videoweergave mogelijk is met enkele beperkte bedieningselementen.

Twitter-gebruiker @iamstake was de eerste die de verandering op de YouTube-homepage opmerkte. Volgens 9To5Google stelt de verhuizing sommige gebruikers nu in staat om video's vanaf de startpagina te bekijken zonder ernaar te hoeven doorklikken. Daarnaast zijn er ook enkele beperkte bedieningselementen voor audio, ondertiteling en de mogelijkheid om de voortgangsbalk van de video te scrubben.

Image
Image

Het is onduidelijk of de voortgang van een video behouden blijft als je er voorbij scrolt, omdat we de functie niet zelf hebben kunnen testen (deze functie lijkt beschikbaar te zijn voor een beperkt aantal gebruikers). Meerdere YouTubers hebben echter gemeld dat ze het geluid kunnen regelen en door de video kunnen scrollen naar de punten die ze willen zien. De huidige autoplay-functie herstart video's altijd wanneer je er langs scrolt en vervolgens een back-up maakt, dus het is mogelijk dat dit nog steeds het geval is met deze eerste iteratie van de functie.

Het is een nuttige verandering om video's rechtstreeks vanaf je startpagina te kunnen bekijken. Als je niet zeker weet of de video je interesseert, kun je er altijd doorheen bladeren om te zien of iets anders je aandacht trekt.

YouTube heeft geen officiële aankondigingen gedaan over deze functie, en 9To5Google zegt dat het gewoon een A/B-test zou kunnen zijn om te zien hoe gebruikers de nieuwe functie leuk vinden. Als het over het algemeen niet goed wordt ontvangen, is het mogelijk dat YouTube het weggooit en bij het standaard autoplay-formaat blijft, waardoor het heel goed mogelijk is dat je deze update nooit ontvangt.

Aanbevolen: