Nintendo 3DS versus de DSi: een vergelijking

Inhoudsopgave:

Nintendo 3DS versus de DSi: een vergelijking
Nintendo 3DS versus de DSi: een vergelijking
Anonim

De Nintendo 3DS, die in 2011 in Noord-Amerika werd gelanceerd, is de opvolger van de Nintendo DS-familie van draagbare spelsystemen. De Nintendo DSi heeft simpelweg een aantal hardwarefuncties van de Nintendo DS Lite geüpgraded. De Nintendo 3DS speelt een aparte bibliotheek met games en bevat een speciaal scherm waarop 3D-graphics te zien zijn zonder dat er een speciale bril nodig is. We hebben beide systemen getest om erachter te komen hoe ze zich verhouden.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Ondersteunt 3DS en originele Nintendo DS-spellen.
  • Autostereoscopische 3D-graphics.
  • Nieuwe modellen nog steeds in productie.
  • Iets duurder.
  • Speelt alle games voor de originele Nintendo DS.
  • Nintendo heeft de ondersteuning stopgezet.
  • Kan goedkoop worden gekocht.

De DSi en het originele model van de 3DS zijn niet meer in productie. Er worden echter nog steeds andere varianten van de 3DS gemaakt, waaronder de New 3DS en New 2DS XL. Er worden ook nieuwe games uitgebracht voor de 3DS, terwijl de originele DS-familie officieel met pensioen is gegaan door Nintendo.

Hardware: de Nintendo 3DS is krachtiger

  • Superieure niet-3D-graphics.
  • Ingebouwde gyroscoop en versnellingsmeter.
  • Touchscreen-bediening.
  • Krachtige ingebouwde webbrowser.

  • Touchscreen-bediening.
  • Slank, lichtgewicht ontwerp.

Het bovenste scherm van de 3DS geeft game-omgevingen in 3D weer, wat de speler een beter gevoel van diepte geeft. Het 3D-effect dompelt de speler onder in de wereld van de game, maar beïnvloedt ook de gameplay. In het spel Steel Diver zit de speler bijvoorbeeld achter een onderzeeërperiscoop en vuurt hij torpedo's af op vijandelijke onderzeeërs. Met behulp van 3D is het gemakkelijk om te zien welke vijandelijke onderzeeërs dichterbij zijn (en meer een bedreiging vormen) en welke verder weg zijn. U kunt het 3D-effect helemaal afzetten of uitschakelen.

In bepaalde 3DS-games bestuur je de actie op het scherm door de 3DS-eenheid op en neer te kantelen of door deze heen en weer te draaien. Dit gebeurt met de ingebouwde gyroscoop en accelerometer. Niet elke game gebruikt deze functies echter, en veel daarvan laten de speler ook een traditioneel besturingsschema gebruiken. Star Fox 64 3D is een voorbeeld van een 3DS-spel dat gebruik maakt van de versnellingsmeter.

Games: de 3DS ondersteunt meer games

  • Er worden nog steeds nieuwe spellen gemaakt.
  • Download en speel DSiWare-spellen.
  • Koop nieuwe en klassieke games online.
  • Ondersteunt geen Game Boy Advanced-games zoals het originele DS-model.
  • Er komen geen nieuwe exclusieve titels uit.

Als je een Nintendo 3DS koopt, hoef je je DS-bibliotheek niet achter te laten. De 3DS speelt DS-spellen (en bij uitbreiding DSi-spellen) via de gamekaartsleuf aan de achterkant van het systeem.

Zowel de DSi als de 3DS kunnen DSiWare downloaden. DSiWare is Nintendo's term voor originele, downloadbare games die zijn ontwikkeld voor de DSi. Zowel de Nintendo 3DS als de DSi kunnen DSiWare downloaden zolang je toegang hebt tot een Wi-Fi-verbinding.

De Nintendo Virtual Console is alleen toegankelijk op de 3DS via een Wi-Fi-verbinding. Naast nieuwe games kun je klassieke Game Boy-, Game Boy Color- en NES-titels kopen en spelen op een 3DS.

Extra kenmerken: de DSi komt kort op de markt

  • 3D-foto's maken en delen.
  • Stream films met de Netflix-app.
  • Download gratis demo's uit de eShop.
  • Ondersteunt de meeste originele DS-randapparatuur.
  • Speel multiplayer DS-spellen met 3DS-gebruikers.

De Nintendo 3DS wordt geleverd met vooraf geladen software, waaronder de eShop, de Mii-maker en een internetbrowser. Je hebt ook toegang tot augmented reality-games zoals Face Raiders en Archery die de camera's van de 3DS gebruiken om achtergronden tot leven te brengen en ze in virtuele werelden te plaatsen.

Met zijn twee externe camera's maakt de Nintendo 3DS foto's in de derde dimensie. De Nintendo DSi maakt ook foto's, maar niet in 3D. De 3DS speelt ook MP3- en AAC-muziekbestanden af van een SD-kaart. De DSi speelt AAC-bestanden van een SD-kaart af, maar ondersteunt geen MP3-bestanden.

Eindoordeel

Tenzij je een verzamelaar bent van draagbare spelsystemen, is er geen reden om een DSi aan te schaffen, aangezien de 3DS je toegang geeft tot dezelfde games en functies plus een heleboel andere. Als je een originele DS hebt, sla dan de DSi over en upgrade naar de nieuwe 3DS XL.

FAQ

    Hoeveel kost een Nintendo DSi XL?

    Aangezien de DSi XL niet meer leverbaar is, kun je hem alleen gebruikt of opgeknapt kopen bij externe verkopers, waar de prijzen kunnen variëren. Op Amazon kunnen ze bijvoorbeeld tussen $ 86 en $ 500 gaan. U kunt goedkopere prijzen vinden op een site als eBay, waar verkopers soms de handheld-consoles kunnen aanbieden voor slechts $ 32.

    Hoe reset je een DSi XL?

    Ga naar Systeeminstellingen en scrol naar Systeemgeheugen formatteren. Tik op Formaat. Hierdoor wordt de DSi XL teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

    Hoe ontkoppel je een Nintendo Network ID van een 3DS of 2DS?

    Ga naar de Nintendo Account-website en log in. Klik vervolgens op Gebruikersinfo en scrol omlaag naar Gekoppelde accounts. Selecteer Bewerken en klik vervolgens op het vinkje naast de Nintendo Network ID die je wilt verwijderen.

    Hoe zet je een Nintendo Network ID over naar een nieuwe 3DS of 2DS?

    Ga naar het apparaat waarvan je wilt overzetten en ga naar Systeeminstellingen > Overige instellingen > Systeemoverdracht > Overdracht van Nintendo 3DS > Verzenden vanaf dit systeem Ga op het doelapparaat naar Systeeminstellingen > Andere instellingen > Systeemoverdracht > Ontvangen van Nintendo 3DS Volg alle -scherm prompts om de overdracht uit te voeren. Zorg ervoor dat beide systemen zijn aangesloten, opgeladen en bij elkaar in de buurt zijn tijdens dit proces.

Aanbevolen: