LDIF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

LDIF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
LDIF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een LDIF-bestand is een LDAP Data Interchange Format-bestand.
  • Open er een met Active Directory Explorer of JXplorer.
  • Converteren naar CSV, XML, etc. met NextForm Lite.

Dit artikel legt meer uit over LDIF-bestanden, zoals wanneer en waarom ze worden gebruikt, hoe je er een opent en welke programma's er een kunnen converteren naar een formaat dat compatibel is met andere software.

Wat is een LDIF-bestand?

Een bestand met de LDIF-bestandsextensie is een LDAP Data Interchange Format-bestand dat wordt gebruikt door LDAP-directory's (Lightweight Directory Access Protocol). Een voorbeeld van het gebruik van een directory kan zijn om informatie op te slaan met als doel gebruikers te authenticeren, zoals de accounts die zijn gekoppeld aan banken, e-mailservers, ISP's, enz.

Deze bestanden zijn platte tekst die LDAP-gegevens en -opdrachten vertegenwoordigen. Ze bieden een eenvoudige manier om te communiceren met een map om items te lezen, schrijven, hernoemen en verwijderen, vergelijkbaar met hoe REG-bestanden kunnen worden gebruikt om het Windows-register te manipuleren.

Image
Image

In een LDIF-bestand bevinden zich afzonderlijke records of tekstregels die overeenkomen met een LDAP-directory en de items erin. Ze worden gemaakt door ofwel gegevens van een LDAP-server te exporteren of het bestand helemaal opnieuw op te bouwen, en bevatten doorgaans een naam, ID, objectklasse en verschillende attributen (zie het onderstaande voorbeeld).

Sommige LDIF-bestanden worden alleen gebruikt om adresboekinformatie op te slaan voor e-mailclients of archiveringstoepassingen.

Hoe een LDIF-bestand te openen

Ze kunnen gratis worden geopend met Microsoft's Active Directory Explorer en JXplorer. Hoewel het niet gratis is, is Softerra's LDAP Administrator een ander programma dat LDIF-bestanden zou moeten ondersteunen.

Windows Server 2003 en 2008 hebben ingebouwde ondersteuning voor het importeren en exporteren van LDIF-bestanden naar Active Directory via een opdrachtregelprogramma genaamd ldifde.

Aangezien het formaat gewoon platte tekst is, kunt u een van deze bestanden ook openen en bewerken met de ingebouwde Kladblok-toepassing in Windows. Als je een Mac gebruikt of een andere optie voor Windows wilt, gebruik dan een gratis teksteditor als alternatief.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe een LDIF-bestand eruitziet wanneer het wordt geopend in een teksteditor. Het doel van deze specifieke is om een telefoonnummer toe te voegen aan het item dat overeenkomt met deze gebruiker.

dn: cn=John Doe, ou=Artiesten, l=San Francisco, c=VS

veranderingstype: wijzigen

toevoegen: telefoonnummer

telefoonnummer: +1 415 555 0002

ZyTrax is een nuttige bron die uitlegt wat deze en andere LDAP-afkortingen betekenen.

De LDIF-bestandsextensie wordt ook gebruikt om adresboekgegevens op te slaan. Als uw bestand dat bevat, kunt u het openen met dat soort programma's, zoals Thunderbird of Apple's Contacten in macOS.

Hoewel we betwijfelen of dit in dit geval zou gebeuren, is het mogelijk dat meer dan één programma dat je hebt geïnstalleerd LDIF-bestanden ondersteunt, maar het programma dat is ingesteld als het standaardprogramma is niet het programma dat je wilt gebruiken. Als u merkt dat dit het geval is, raadpleegt u Bestandskoppelingen in Windows wijzigen voor stappen om dit te wijzigen.

Een LDIF-bestand converteren

NextForm Lite zou LDIF naar CSV, XML, TXT en andere op tekst gebaseerde formaten moeten kunnen converteren, evenals andere formaten naar het LDIF-formaat.

Een ander hulpmiddel, ldiftocsv, kan het bestand ook naar CSV converteren.

Als je een programma zoals Thunderbird gebruikt, kun je je adresboek exporteren naar het CSV-formaat zonder het LDIF-bestand te hoeven converteren, via de Tools >Exporteren menu.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je je bestand nog steeds niet kunt openen, zelfs niet nadat je de LDIF-openers hierboven hebt geprobeerd en hebt geprobeerd het bestand te converteren, kan het probleem eenvoudig zijn: je zou de bestandsextensie verkeerd kunnen lezen en het verwarren met een bestand dat een soortgelijk achtervoegsel maar is helemaal niet gerelateerd aan het LDAP-formaat.

Een voorbeeld is de LDB-bestandsextensie die wordt gebruikt voor Microsoft Access Lock-bestanden en Max Payne Level-bestanden. Nogmaals, geen van deze formaten werkt op dezelfde manier als LDIF-bestanden, dus de programma's van hierboven kunnen geen van beide openen.

Hetzelfde idee geldt achter DIFF-, LIF- en LDM-bestanden. De laatste kan qua spelling erg lijken op de LDIF-bestandsextensie, maar dat achtervoegsel wordt gebruikt voor VolumeViz Multi-Resolution Volume-bestanden.

Als je bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, controleer dan of je het achtervoegsel goed leest en onderzoek vervolgens welke bestandsextensie aan het einde van het bestand is toegevoegd. Dat is de gemakkelijkste manier om te leren in welk formaat het is en welk programma het kan openen of converteren.

FAQ

    Waar is het configuratiebestand voor LDAP?

    Het bestand slapd.conf, dat de vereiste configuratie-informatie bevat, bevindt zich in /etc/openldap. Bewerk dit bestand om het specifiek te maken voor uw domein en server.

    Wat betekent LDAP bij het opstarten?

    LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) is een softwareprotocol dat een centrale locatie voor authenticatie biedt. Het slaat meestal gebruikersnamen en wachtwoorden op.

Aanbevolen: