SRF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

SRF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
SRF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Er zijn verschillende bestandsindelingen die de SRF-bestandsextensie gebruiken, maar de meest voorkomende is als een Sony Raw Image-bestand. Dit zijn ongecomprimeerde en ongewijzigde, onbewerkte afbeeldingsbestanden waarin digitale camera's van Sony foto's opslaan, vergelijkbaar met ARW- en SR2-bestanden.

De animatiesoftware LightWave 3D gebruikt SRF-bestanden niet voor foto's zoals Sony-camera's, maar om informatie op te slaan over hoe een 3D-oppervlak eruit moet zien, zoals de kleur, transparantie en schaduw. Dit worden LightWave Surface-bestanden genoemd.

Een ander gebruik voor sommige bestanden met deze extensie is als Server Response-bestanden, ook wel bekend als Stencils. Ze worden gebruikt door. NET-toepassingen en kunnen scripttags en HTML-inhoud opslaan.

Nog een ander formaat waarin uw SRF-bestand kan zijn, als geen van de bovenstaande, is een Surfer Project-bestand dat wordt gebruikt met de Surfer-toepassing van Golden Software. Het kan in plaats daarvan worden geassocieerd met Samsung smart-tv's, opgeslagen als een Steinberg-bronbestand, een Siebel-repositorybestand genoemd, of worden gebruikt om een verzameling voertuigafbeeldingen op te slaan die door Garmin GPS-systemen worden gebruikt om een 3D-perspectief van het voertuig op het apparaat weer te geven.

Image
Image

Hoe een SRF-bestand te openen

Gezien de verscheidenheid aan applicaties die SRF-bestanden gebruiken, is het belangrijk om een idee te hebben in welk formaat de jouwe zich bevindt voordat je het probeert te openen.

Zoals hierboven vermeld, zijn de meeste SRF-bestanden Sony Raw Image-bestanden, dus als je je bestand van een Sony-camera hebt gekregen of als je zeker weet dat het dat type fotobestand is, kun je het openen met Able RAWer, Adobe Photoshop, PhotoPhilia of ColorStrokes. Sommige andere populaire foto- en grafische tools zullen waarschijnlijk ook werken.

Bottom Line

Als het SRF-bestand wordt gebruikt met LightWave 3D, dan is dat het programma dat u nodig hebt om het bestand te openen. De opties die dit formaat opslaat, zijn degene die te vinden zijn in het Surface Editor-venster van LightWave 3D, dus dat is misschien ook de manier waarop u het opent.

Microsoft Visual Studio

Gebruik de Visual Studio-software van Microsoft om het SRF-bestand te openen als het de bestandsindeling Server Response heeft. Het moet duidelijk zijn of het in dit formaat is, omdat het gewoon tekstbestanden zijn, wat betekent dat je ze ook kunt openen in een gratis teksteditor zoals Windows Kladblok, of zelfs in een webbrowser (bijv. Firefox of Chrome).

Bottom Line

Is uw SRF-bestand een Surfer Project-bestand? Het programma Golden Software Surfer kan het openen. Bestanden die in een oudere versie van de software zijn gemaakt, kunnen in de nieuwere versies worden geopend, maar niet andersom; ze zijn voorwaarts compatibel maar niet achterwaarts compatibel.

Steinberg Resource

Steinberg Resource-bestanden worden gebruikt met de Cubase-toepassing van Steinberg om de manier waarop de interface en plug-ins eruitzien te veranderen. Terwijl het Cubase-programma zelf wordt gebruikt om met audiobestanden te werken, is het SRF-bestandsformaat slechts een archief van afbeeldingen.

Bottom Line

Als u vermoedt dat het een voertuigafbeelding is die wordt gebruikt met Garmin GPS-systemen, kan deze op het apparaat worden "geïnstalleerd" door deze ernaar te kopiëren. U kunt dit doen door het over te zetten naar de map /Garmin/Vehicle/ op het GPS-apparaat. Als u niet zeker weet of het SRF-bestand deze indeling heeft, open het dan met Notepad++ - het eerste woord moet GARMIN. zijn

Anderen

We hebben geen informatie over het gebruik van SRF-bestanden van een Samsung-tv, behalve dat het gecodeerde videobestanden of een type firmware is. Blijf het volgende gedeelte hieronder lezen voor een mogelijke manier om het videobestand naar een ander formaat te converteren.

Siebel-repositorybestanden gebruiken deze extensie ook. Je kunt er wat meer over lezen op de website van Oracle.

Vanwege de manier waarop sommige van deze programma's werken, moet u hoogstwaarschijnlijk het File menu van de toepassing (of iets dergelijks) gebruiken om het SRF-bestand te openen in plaats van gewoon te dubbel- erop klikken.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u wijzigen welk programma het bestand standaard opent.

Bottom Line

Alleen de proefversie is gratis te gebruiken, maar Ivan Image Converter kan Sony Raw Image-bestanden converteren naar formaten zoals TGA, PNG, RAW,-j.webp

LightWave-oppervlak

Het is twijfelachtig of LightWave Surface-bestanden in een ander formaat kunnen worden opgeslagen, omdat ze nauw verwant zijn aan alleen de LightWave 3D-software, en het zou dus zinloos zijn om in een ander formaat te bestaan. Als u er echter een kunt converteren, is dit hoogstwaarschijnlijk mogelijk via een File of Export menu in het LightWave 3D-programma.

Bottom Line

Visual Studio's Server Response-bestanden zijn gewoon platte tekst, dus hoewel u ze met de meeste teksteditors naar een ander op tekst gebaseerd formaat (bijv. TXT of HTML) kunt converteren, zou het bestand hierdoor niet meer werken met de. NET-toepassing.

Garmin GPS

Als u uw Garmin SRF-voertuigbestand naar een PNG-afbeelding wilt converteren om te zien hoe de voertuigfoto's eruit zien, kunt u deze online converter van "nuvi-hulpprogramma's" gebruiken. Upload het gewoon naar die site en selecteer vervolgens de Convert it! knop om het naar-p.webp" />.

Bottom Line

SRF-bestanden kunnen een vorm zijn van een gecodeerd videobestand dat is opgeslagen op een Samsung-tv. Dan is deze tutorial op IvoNet.nl misschien handig voor het converteren naar een MKV-videobestand. Als het eenmaal in dat formaat is, kun je overwegen een gratis video-omzetter te gebruiken als je wilt dat het bestand uiteindelijk wordt opgeslagen als een MP4- of AVI-video.

Anderen

Zoals voor elk ander formaat dat de SRF-bestandsextensie gebruikt, is hetzelfde concept van toepassing als bij LightWave Surface-bestanden: de software die het opent, is meer dan waarschijnlijk in staat om het bestand te converteren, maar als dat niet het geval is, is het waarschijnlijk dat de bestanden eigenlijk niet in een andere indeling zouden moeten zijn dan die waarin ze zich momenteel bevinden.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als geen van deze programma's je bestand lijkt te openen, controleer dan of je de bestandsextensie niet verkeerd leest.

SRT-, ERF-, WRF- en SWF-bestanden hebben bijvoorbeeld een zeer vergelijkbare extensie, maar hebben niets te maken met deze indelingen, dus ze kunnen mogelijk niet worden geopend met dezelfde software.

FAQ

    Wat is aimweb SRF?

    In aimweb, het K-12 benchmark- en voortgangsbewakingssysteem, staat SRF voor stille leesvloeiendheid. Dit helpt het stillezen van leerlingen te meten om te bepalen hoe goed ze begrijpen wat ze lezen.

    Hoe verander je Garmin SRF-bestanden?

    In de Garmin the Nuvi Utilities-toepassing selecteert u Choose File en navigeert u naar het SRF-bestand dat u wilt bewerken. Selecteer Open > Convert It > Download, bewerk het bestand naar wens en upload het terug naar Nuvi Utilities. Kopieer het SRF-bestand naar uw Garmin GPS-apparaat.

Aanbevolen: