MOGG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MOGG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
MOGG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de MOGG-bestandsextensie is een Multitrack Ogg-bestand dat wordt gebruikt door Rock Band, Guitar Hero en mogelijk enkele andere videogames.

Deze bestanden bevatten OGG-audiobestanden die zo zijn opgeslagen dat ze elk afzonderlijk of samen met alle andere kunnen worden afgespeeld. Elk OGG-bestand wordt op een aparte track opgeslagen, zodat ze niet aan dezelfde afspeelstream zijn gebonden.

De meeste MOGG-bestanden zijn muziekbestanden, maar sommige kunnen in plaats daarvan MedCalc-gegevensbestanden zijn.

Image
Image

Hoe een MOGG-bestand te openen

Je kunt MOGG-bestanden gratis op een computer afspelen met Audacity. Ze worden ook ondersteund in Avid Pro Tools-software, Steinberg Nuendo en REAPER.

Als je het bestand in Audacity opent, heb je de mogelijkheid om de audiogegevens in een nieuw formaat op te slaan. Zie de sectie hieronder over converteren voor meer informatie.

OGG-bestanden zijn veel bruikbaarder dan MOGG-bestanden. Bekijk hier de verschillende toepassingen waarmee u OGG-bestanden kunt afspelen: Wat is een OGG-bestand?

MOGG-bestanden die worden gebruikt met het statistische programma MedCalc kunnen waarschijnlijk niet handmatig door de software worden geopend, maar zijn in plaats daarvan gewone gegevensbestanden die het programma nodig heeft om te functioneren. Met andere woorden, ze zijn waarschijnlijk opgeslagen in de installatiemap van het programma, zodat MedCalc ze naar behoefte kan gebruiken, maar er is waarschijnlijk geen menu in het programma waarmee u het bestand kunt importeren.

Een MOGG-bestand converteren

Een Multitrack Ogg-bestand kan worden geconverteerd naar een ander audioformaat met Audacity. Het programma ondersteunt het exporteren van MOGG naar WAV, OGG, MP3, FLAC, WMA, evenals enkele andere veelvoorkomende audioformaten.

Met Audacity kun je ervoor kiezen om het hele bestand of slechts een enkele stream te exporteren. Om slechts één sectie te converteren, selecteert u eerst de audio en gebruikt u vervolgens de File > Export Selected Audio menu-optie om een uitvoerformaat te kiezen.

OggSplit+ is een draagbare en gratis tool die een MOGG-bestand zou moeten kunnen splitsen in de verschillende OGG-bestanden waaruit het bestaat. U hebt een programma voor het uitpakken van bestanden nodig, zoals het gratis 7-Zip, om het OggSplit+-programma uit het archief te extraheren, waarna u het MOGG-bestand naar OggSplit+.exe kunt slepen om het te gebruiken.

We kunnen geen goede reden bedenken waarom u ooit een MOGG-bestand dat een MedCalc Data-bestand is, naar een ander bestandsformaat zou willen converteren. Gezien de rol die het in dat programma speelt, zou elke conversie die erop wordt uitgevoerd het bestand waarschijnlijk onbruikbaar maken.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als geen van deze programma's je bestand kan openen, controleer dan of je de bestandsextensie correct leest. Het is mogelijk dat je het achtervoegsel verkeerd leest en denkt dat je bestand tot hetzelfde formaat behoort als MOGG-bestanden, terwijl het in werkelijkheid heel anders is.

Sommige bestanden, zoals MGO (MacGourmet Recipe)-bestanden, delen bijvoorbeeld enkele letters van dezelfde bestandsextensie, maar hebben niets te maken met de bestandsindelingen die op deze pagina worden vermeld.

Similar is de MOGRT-bestandsextensie die wordt gebruikt voor Adobe Motion Graphics Template-bestanden. Hoewel de bestandsextensie sterk lijkt op MOGG, is het formaat eigenlijk alleen bruikbaar met Adobe Premiere Pro.

MagGourmet Receptbestanden is een laatste voorbeeld. Ze gebruiken de MGO-bestandsextensie en worden gebruikt met het MacGourmet Deluxe-programma.

Als het nog niet duidelijk is, is het idee hier om de bestandsextensie te identificeren en vervolgens te onderzoeken welke uw bestand gebruikt. Dat is de gemakkelijkste manier om erachter te komen in welk formaat het bestand zich bevindt en uiteindelijk het programma dat kan worden gebruikt om het bestand te openen of te converteren.

FAQ

    Waar is een goede site om MOGG-bestanden te downloaden?

    Je kunt MOGG-bestanden downloaden met een abonnement op ultimate-guitar.com. Als alternatief kunt u MOGG-bestanden afzonderlijk kopen op karaoke-version.com.

    Hoe open je MOGG-bestanden in Vegas Pro?

    U kunt MOGG-bestanden slepen en neerzetten in het venster Project Media in Vegas Pro. U kunt ook in het Verkenner-venster bladeren en MOGG-bestanden selecteren om te openen.

Aanbevolen: