Waarom biometrische beveiliging zo'n verdeeldheid zaaiende technologie is

Inhoudsopgave:

Waarom biometrische beveiliging zo'n verdeeldheid zaaiende technologie is
Waarom biometrische beveiliging zo'n verdeeldheid zaaiende technologie is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Biometrische beveiliging is de afgelopen jaren prominenter geworden in de technologie, waarbij smartphones nu afhankelijk zijn van gezichts-ID en vingerafdrukken om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens en accounts.
  • Ondanks enkele beveiligingsvoordelen, zijn privacy-experts verdeeld over hoe goed biometrische beveiliging is en hoeveel bescherming het de consument biedt.
  • Uiteindelijk is het aan de gebruiker om te bepalen of hij de risico's wil accepteren om het meeste te halen uit de toegevoegde beveiligingsbiometrie die bij correct gebruik kan worden geboden.
Image
Image

Nu meer consumenten zich tot online betalingen en accounts wenden, is biometrische beveiliging enorm toegenomen, hoewel experts vaak verschillende gedachten hebben over hoe veilig het is.

Je digitale identiteit en het beschermen ervan is de afgelopen jaren voor veel mensen een topprioriteit geworden, vooral nu er meer contactloze betalingssystemen verschijnen in telefoons en winkels. Het is zo belangrijk geworden dat hele bedrijven gecodeerde systemen hebben gecreëerd om uw biometrische gegevens te beschermen. Maar hoe veilig is het gebruik van uw vingerafdruk om uw koffie te betalen?

Sommige experts zeggen dat dit de veiligste manier is om je online gegevens te beschermen, maar anderen waarschuwen dat je jezelf zou kunnen blootstellen aan een enorme inbreuk op de beveiliging als je niet voorzichtig bent.

"In de meeste gevallen zijn biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezicht, iris, stem, hartslag, enz.) veiliger dan wachtwoorden, omdat ze veel moeilijker te kraken zijn dan alfanumerieke codes. Ze zijn echter niet onfeilbaar", vertelde Daniel Markuson, een privacy-expert bij NordVPN, in een e-mail aan Lifewire.

"Dit wil niet zeggen dat mensen helemaal moeten stoppen met het gebruik van biometrische authenticatie. Naarmate het echter aan populariteit wint, worden de gevolgen van biologische gegevensdiefstal alarmerender."

Veiligheid of gemak

Voor privacy-experts zoals Markuson moet biometrie worden gezien als een gemak en gecombineerd met andere beveiligingsmaatregelen, zoals multi-factor authenticatie. De belangrijkste reden hiervoor? Als uw biometrische gegevens op de een of andere manier zijn vervalst, is het onmogelijk om gewoon naar binnen te gaan en uw vingerafdruk of uw gezichtsprofiel te wijzigen.

"Als een wachtwoord wordt gecompromitteerd, kan de gebruiker het eenvoudig wijzigen. Biometrie daarentegen zijn inherente biologische gegevens die niet kunnen worden gewijzigd. En als hackers biometrische wachtwoorden kunnen kraken van openbaar beschikbare foto's met behulp van commerciële beschikbare technologie, de implicaties hiervan zijn eng, "legde Markuson uit.

Naarmate [biometrie] aan populariteit wint, worden de gevolgen van biologische gegevensdiefstal alarmerender.

Aangezien de kosten van cybercriminaliteit tegen 2025 naar verwachting zullen stijgen tot meer dan $ 10,5 biljoen per jaar, is het beschermen van uw online gegevens nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Daarom is biometrische beveiliging een voorkeursmethode geworden om uw accounts te beschermen.

Bovendien pushen veel bedrijven en websites gebruikers ook om tweefactorauthenticatie te activeren, omdat dit een van de belangrijkste obstakels is voor hackers en cybercriminelen die proberen uw wachtwoorden te achterhalen.

Hoewel de zorgen over het vervalsen van biometrische gegevens reëel zijn en de moeite waard zijn om in gedachten te houden bij het gebruik van gezichts-ID of vingerafdrukken om in te loggen op accounts, kunnen gebruikers zichzelf beschermen door deze gegevens niet toe te vertrouwen aan bedrijven die ze niet kennen en vertrouwen. Als u zich zorgen maakt dat uw biometrische gegevens worden gestolen, kunt u biometrie altijd als een gemak behandelen.

Balans vinden

Andere experts zien biometrische gegevens in een heel ander licht, vooral als ze het hebben over beveiliging voor consumenten die werken bij bedrijven die vertrouwen op beveiliging om gevoelige gegevens te beschermen. Veel van deze principes kunnen ook worden vertaald naar de consumentenkant van biometrische beveiliging, zoals het gezichtsherkenningssysteem in de iPhone van Apple.

Image
Image

"Het gebruik van biometrie in combinatie met ID-proofing om traditionele gebruikersnamen en wachtwoorden te vervangen, beschermt een bedrijf tegen cyberdreigingen", vertelde Mike Engle, een expert in biometrische beveiliging en de chief strategy officer van 1Kosmos, in een e-mail aan Lifewire.

Engle merkte ook op dat elke 39 seconden een bedrijf het slachtoffer wordt van een cyberaanval. De belangrijkste oorzaak van dit alarmerende aantal is meestal slecht wachtwoordbeheer, iets dat volgens Engle kan worden opgelost met biometrische beveiliging. Hij zegt ook dat het essentieel is om biometrische gegevens op een gedecentraliseerde locatie op te slaan, waardoor het voor hackers of cybercriminelen moeilijker wordt om deze in handen te krijgen, vooral als ze versleuteld zijn.

Omdat zoveel van uw online gegevens worden gebruikt om uw digitale identiteit te creëren, is het belangrijk om de risico's af te wegen tegen de beveiligingsvoordelen bij het bepalen of u bedrijven al dan niet uw biometrische gegevens wilt vertrouwen. Als je op je hoede bent om die bedrijven of apps je gezichts- of vingerafdrukgegevens te laten vastleggen, dan is het waarschijnlijk het beste om biometrie te vermijden en in plaats daarvan te vertrouwen op een sterk wachtwoord en multi-factor authenticatie.

Aanbevolen: