E-Readers: is het de moeite waard om tweedehands te kopen?

Inhoudsopgave:

E-Readers: is het de moeite waard om tweedehands te kopen?
E-Readers: is het de moeite waard om tweedehands te kopen?
Anonim

De markt voor e-boeklezers is aanzienlijk geëvolueerd vanaf de begintijd toen apparaten premium-apparaten waren en inhoud aanzienlijk lager geprijsd was dan gedrukte boeken, tot vandaag de dag, toen apps gratis e-boeken weergeven en de prijzen voor e-boeken model demonstreert niet langer dezelfde discipline van neerwaartse prijsstelling.

Image
Image

E-boeklezers zijn dienovereenkomstig in prijs gedaald, waarbij gloednieuwe eenheden vaak voor minder dan $ 80 worden verkocht. De secundaire markt voor deze apparaten is niet zo robuust als vroeger, maar als je je hart hebt gericht op een speciale e-reader maar met een krap budget werkt, kun je tegen de lonen lopen - als je voorzichtig bent.

Voordat je investeert in speciale hardware, moet je een tijdje een gratis app (zoals Amazon Kindle) gebruiken om e-books te lezen, zelfs gratis. Lezen op een scherm is niet hetzelfde als lezen op papier. Voordat u investeert, moet u de technologie uitproberen om te zien hoe goed u zich aanpast aan dit formaat.

Waar u op moet letten bij het kopen van een gebruikte e-reader

Overweeg de volgende tips voordat u een gebruikt apparaat koopt.

  • De kans is groot dat de hardware niet langer onder de garantie v alt, dus als het een week na aankoop kapot gaat, zal de fabrikant waarschijnlijk niet helpen met reparaties.
  • Omdat batterijen een beperkt aantal cycli hebben, kunt u verwachten deze sneller te vervangen dan bij een nieuw model.

Sommige e-readers hebben geen door de gebruiker vervangbare batterij

  • Zorg ervoor dat alle kabels zijn meegeleverd. Sommige hiervan zijn gepatenteerd en moeilijk te vinden als je vastloopt en ze apart moet kopen.
  • De verkoper kan gratis boeken adverteren als zijnde vooraf geladen, maar tenzij het titels in het publieke domein zijn, zijn ze niet echt van jou. Je kunt Kindle-e-books bijvoorbeeld niet opnieuw downloaden, omdat ze aan een specifiek Amazon-account zijn gekoppeld.
  • Hoewel je misschien geluk hebt en een verkoper vindt die per ongeluk twee e-readers van de huidige generatie heeft gekregen, of die bezittingen moet verkopen om cashflow te genereren, is de kans groot dat je technologie koopt die een generatie is of twee achter op de huidige mogelijkheden.
  • Soms verkopen e-readers op e-Bay voor meer dan nieuwe versies bij retailers, dus vergelijk de huidige prijzen (dit kan zijn vanwege internationale kopers die dat model niet in hun eigen land kunnen kopen, toegevoegde accessoires, tekorten aan een bijzonder populair model, of mensen die geen omzetbelasting willen betalen).

Aanbevolen: