PlayStation Plus annuleren

Inhoudsopgave:

PlayStation Plus annuleren
PlayStation Plus annuleren
Anonim

Wat te weten

  • Navigeer naar de Sony Entertainment-accountbeheersite > selecteer Abonnement.
  • Playstation Plus-abonnement vinden > Automatisch verlengen uitschakelen > Bevestigen.
  • Je kunt je abonnement ook opzeggen met een PlayStation-console.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je PlayStation Plus-abonnement opzegt met een webbrowser of een PlayStation-console.

Hoe PS Plus te annuleren

De gemakkelijkste manier om PlayStation Plus op te zeggen, is via de accountbeheersite van Sony Entertainment Network. Dit proces kan worden uitgevoerd op elke computer of elk mobiel apparaat met een webbrowser en toegang tot internet, dus je hoeft niet eens toegang te hebben tot je PlayStation.

Je kunt een PlayStation Plus-abonnement niet meteen opzeggen of een gedeeltelijke terugbetaling ontvangen. De enige manier om uw abonnement effectief op te zeggen, is door automatische verlenging uit te schakelen.

Zo kun je PlayStation Plus opzeggen via de Sony Entertainment Network-website:

  1. Navigeer naar de accountbeheersite van Sony Entertainment en selecteer Abonnement.

    Image
    Image
  2. Zoek je PlayStation Plus-abonnement en selecteer Automatisch verlengen uitschakelen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bevestigen.

    Image
    Image

PlayStation Plus annuleren met een PlayStation 4

Als je nog steeds toegang hebt tot de console die je hebt gebruikt om je aan te melden voor PlayStation Plus en deze is verbonden met internet, kun je je lidmaatschap rechtstreeks annuleren via het accountinstellingenmenu op de console.

Hier leest u hoe u PlayStation Plus opzegt met een PlayStation 4:

  1. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Accountbeheer.

    Image
    Image
  3. Selecteer Accountinformatie.

    Image
    Image
  4. Selecteer PlayStation-abonnementen.

    Image
    Image
  5. Selecteer je PlayStation Plus abonnement.

    Image
    Image
  6. Selecteer Schakel automatisch vernieuwen uit.

    Image
    Image
  7. Selecteer Ja.

    Image
    Image

PlayStation Plus annuleren op een PS5-console

De instructies om je account op een PS5 te annuleren zijn vergelijkbaar met die op een PS4, maar de dingen zijn op iets andere plaatsen. Dit is wat je moet doen.

  1. Selecteer in het startscherm Instellingen in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Kies Gebruikers en accounts.

    Image
    Image
  3. Markeer Account in het linkerdeelvenster (standaard ben je daar), en selecteer vervolgens Betaling en abonnementen aan de rechterkant.

    Image
    Image
  4. Kies Abonnementen.

    Image
    Image
  5. Ga naar PlayStation Plus.

    Image
    Image
  6. Selecteer Schakel automatisch vernieuwen uit.

    Image
    Image
  7. Bevestig je keuze en je lidmaatschap wordt niet verlengd. Het zal echter nog steeds actief zijn tot de dag die wordt weergegeven op de regel Volgende verlengingsdatum hierboven.

    Image
    Image

Wat gebeurt er als je PlayStation Plus opzegt?

Als je PlayStation Plus opzegt, zet je de functie voor automatisch verlengen in feite uit. Het abonnement wordt niet onmiddellijk opgezegd, maar het wordt effectief opgezegd wanneer het de volgende keer wordt verlengd.

Het annuleren van PlayStation Plus heeft een aantal gevolgen:

  • Je verliest de toegang tot je gratis games: Gratis PS Plus-games zijn alleen beschikbaar als je een actief abonnement hebt. Je hebt geen toegang tot deze games zolang je abonnement is opgezegd.
  • Je kunt geen multiplayer-games meer online spelen: Met uitzondering van een handvol games zoals Final Fantasy XIV, kun je alleen offline games spelen.
  • Je verliest de toegang tot je cloudopslagbestanden: als je de cloudopslagfunctie hebt gebruikt, zijn je cloudopslagbestanden niet langer beschikbaar. Je hebt alleen toegang tot opgeslagen gegevens die op je console zijn opgeslagen.
  • Je kunt de Game Catalog of Classics Catalogue niet gebruiken: Als je een Extra of Deluxe-lidmaatschap hebt bij PlayStation Plus, verlies je de toegang tot de bibliotheken zodra je lidmaatschap verloopt.

Als je je PlayStation Plus-abonnement opzegt, wordt je PlayStation Network-account niet geannuleerd of verwijderd. Je behoudt je PSN-ID, opgeslagen gamebestanden, trofeeën en alle digitale games en downloadbare content (DLC) die je via de PlayStation Store hebt gekocht.

Anders dan dat, kun je je PlayStation blijven gebruiken om offline games te spelen met behulp van je lokaal opgeslagen opslagbestanden.

Als je je abonnement in de toekomst verlengt, krijg je meteen weer toegang tot alle PlayStation Plus-functies, inclusief je hele bibliotheek met gratis games.

Als je toegang had tot een game via PlayStation Plus voordat je je abonnement opzegde, krijg je weer toegang tot die game wanneer je je abonnement verlengt, zelfs als er maanden of jaren zijn verstreken

Als je de PlayStation Plus Online-opslag hebt gebruikt om je opgeslagen gegevens naar de cloud over te brengen, zorg er dan voor dat je je opgeslagen bestanden opha alt voordat je PlayStation Plus opzegt. Nadat je hebt opgezegd, heb je geen toegang meer tot deze functie.

Aanbevolen: