Meta wil de beveiliging van Messenger verbeteren met automatische versleutelingstests

Meta wil de beveiliging van Messenger verbeteren met automatische versleutelingstests
Meta wil de beveiliging van Messenger verbeteren met automatische versleutelingstests
Anonim

Het internet heeft misschien het grootste deel van onze privacy weggenomen, maar er zijn nog steeds manieren om een greintje waardigheid vast te houden in de moderne tijd.

Een dergelijke methode is versleutelde berichtenuitwisseling. Facebook-moederbedrijf Meta gokt op het concept, aangezien ze zojuist hebben aangekondigd dat ze automatische end-to-end-codering testen in Messenger-chats.

Image
Image

Wat betekent dit? End-to-end encryptie (E2EE) zorgt ervoor dat zelfs Facebook Messenger-chatberichten niet kan lezen; alleen de deelnemers hebben toegang. Dit maakt het extreem moeilijk, maar niet onmogelijk, voor externe entiteiten zoals wetshandhavingsinstanties of hackers om snel een kijkje te nemen in onze privéchats.

Facebook biedt E2EE al aan als een optie binnen Messenger, maar het proces was niet duidelijk geadverteerd en de meeste mensen hebben er geen gebruik van gemaakt. Automatische codering heeft invloed op elke gebruiker, en het bedrijf is al begonnen met te zeggen dat er gedurende de week tests zijn begonnen "tussen sommige mensen".

Wat betreft langetermijndoelen, zegt Meta dat alle Facebook Messenger-chats en -gesprekken ergens volgend jaar end-to-end-codering zullen bevatten.

Image
Image

Naast E2EE test het bedrijf een "veilige opslag" -functie die cloudback-ups van de Messenger-chatgeschiedenis van gebruikers versleutelt. Meta zegt dat dit handig zal zijn "voor het geval je je telefoon kwijtraakt of je berichtgeschiedenis wilt herstellen op een nieuw, ondersteund apparaat." Nogmaals, het bedrijf heeft geen toegang tot deze berichten.

Meta test ook de mogelijkheid om verwijderde berichten op meerdere apparaten te synchroniseren en, tot slot, een functie om het verzenden van berichten ongedaan te maken.

Aanbevolen: