Hoe Google Assistent op iPhone te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Assistent op iPhone te gebruiken
Hoe Google Assistent op iPhone te gebruiken
Anonim

Wat u moet weten

  • Download en installeer Google Assistant vanuit de App Store. Volg de aanwijzingen om de app te configureren en aan te passen.
  • Om "Hey Siri, Hey Google" in te schakelen, opent u de app Snelkoppelingen en tikt u op Toevoegen (plusteken) > Actie toevoegen en vervolgens zoek naar en tik op Assistent.
  • Tik vervolgens op Hey Google en voeg de Hey Google-snelkoppeling toe. Je kunt 'Hey Siri, Hey Google' zeggen om met de Assistent te communiceren.

Dit artikel legt uit hoe je de Google Assistent toevoegt aan je iPhone bovenop Siri, zodat je toegang krijgt tot de Google Assistent door te zeggen: "Hey Siri, Hey Google." De instructies in dit artikel werken voor iOS 12 en hoger.

Installeer en configureer de Google Assistent-app

Controleer voordat we erin duiken of Siri is ingeschakeld op je telefoon. In de meeste gevallen is Siri standaard ingeschakeld, maar als u het moet inschakelen, opent u Settings > Siri & Search en schakelt u vervolgens de Luister naar "Hey Siri" slider.

  1. Open de App Store op je iPhone en zoek naar Google Assistant en tik vervolgens op Get > Install. Voer uw Apple ID in als daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  2. Open de Google Assistant app en log in of ga verder met een Google-account. Je ziet een bericht over Google Partners die werkt met je Assistent. Tik op Doorgaan.
  3. Je ziet een verzoek om de Assistent toe te staan je meldingen te sturen. Kies Toestaan of Niet toestaan.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat de Google Assistent toegang heeft tot je microfoon als je hierom wordt gevraagd, zodat het systeem je gesproken verzoeken kan herkennen.

  4. Tik op de startpagina van de app op je profielfoto of pictogram om extra instellingen te configureren. Tik bijvoorbeeld op Jij om persoonlijke informatie aan te passen, tik op Apparaten om apparaten te beheren of toe te voegen, en tik op Assistent-stemom een stem te kiezen.

    Image
    Image

Schakel 'Hey Siri, Hey Google' in

Schakel vervolgens een Siri-sneltoetszin in waarmee je de Google Assistent-app met die zin kunt openen.

  1. Open de Shortcuts-app op je iPhone en tik op het plusteken (+).
  2. Tik op Actie toevoegen.
  3. Zoek naar Assistant en tik vervolgens op Assistant onder Apps.

    Image
    Image
  4. Tik op Hey Google.
  5. Schakel Show When Run in en tik vervolgens op Next.
  6. Typ Hey Google als de naam van je snelkoppeling en tik op Gereed.

    Image
    Image
  7. Je nieuwe Hey Google-snelkoppeling verschijnt nu op je snelkoppelingsscherm. Om het te gebruiken, zeg, " Hey Siri," gevolgd door " Hey Google" Je ziet een bericht met de tekst: " Wat wil je Google vragen ?" De Google Assistent-app wordt gestart met het antwoord op je vraag.

    Image
    Image

Wat je kunt vragen aan Google Assistent op iPhone

Tik in de Google Assistent-app op het microfoonpictogram om met de app te praten of tik op het toetsenbordpictogram en typ uw vraag. Wanneer je de app start met een gesproken opdracht "Hey Siri, Key Google", luistert de Assistent standaard naar je verzoek.

Tik rechtsonder op het kompaspictogram om mogelijke Google Assistent-acties te bekijken en te doorzoeken. Of vraag de Assistent: "Wat kan de Google Assistent doen?"

Image
Image

Bottom Line

Met name de Google Assistent kan je helpen je verloren iPhone te vinden. Zeg 'Hey Google, vind mijn telefoon' tegen elk apparaat met Google Home, zoals een smartdisplay of een slimme Nest-speaker. Je iPhone laat een aangepast geluid horen, zelfs als deze in de stille modus staat. Om deze mogelijkheid in te schakelen, moet je naar de Google Home-app gaan en je aanmelden voor het accepteren van meldingen.

Routines configureren

Google Assistant werkt ook met alle Google Home-apparaten die je hebt geconfigureerd. Bedien vanuit de Assistent-app specifieke apparaten of configureer routines om meerdere acties tegelijk te activeren met één enkele opdracht.

Configureer bijvoorbeeld een zonsopgang- of zonsondergangroutine voor uw Google Home-apparaten, zoals het inschakelen van uw woonkamerverlichting bij zonsondergang.

  1. Open de Google Assistent-app en tik op je profielfoto of pictogram.
  2. Tik op Routines > Nieuw.

    Image
    Image
  3. Tik op Add starter en tik vervolgens op sunrise/sunset. Pas vanaf daar je tijden en acties aan.

    Image
    Image

Meer Google Assistent-mogelijkheden

Open andere Google-apps, zoals Gmail, Google Agenda en Google Maps, vanuit de Google Assistent (als je deze apps op je iPhone hebt). Vraag de Assistent om het laatste nieuws of het weer te zeggen, basisberekeningen uit te voeren of muziek af te spelen.

Natuurlijk blinkt de Google Assistent uit in het spraakgestuurd uitvoeren van Google-zoekopdrachten. Dus sportuitslagen, recepten, restaurants, winkels in de buurt of andere zoekopdrachten die u normaal typt, kunnen in plaats daarvan worden doorzocht met een gesproken verzoek.

Aanbevolen: