HP Zbook Firefly 15 G8 Review: mobiel meesterwerk

Inhoudsopgave:

HP Zbook Firefly 15 G8 Review: mobiel meesterwerk
HP Zbook Firefly 15 G8 Review: mobiel meesterwerk
Anonim

Bottom Line

De HP Zbook Firefly 15 G8 is de ultieme ultradraagbare workstationlaptop. Het biedt voldoende kracht voor alle taken behalve de meest grafisch intensieve taken en geeft je de tools om vanaf vrijwel elke locatie verbinding te maken met behulp van de ingebouwde 5G.

HP Zbook Firefly 15 G8

Image
Image

HP heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor onze volledige versie.

De HP Zbook Firefly 15 G8 is misschien wel de ideale laptop voor veel werkende professionals. Lichtgewicht en rijk aan functies, het is een zeer capabele zakelijke laptop die perfect zou kunnen zijn voor fotografen, grafisch ontwerpers en ingenieurs. Ik heb het 40 uur op de proef gesteld en de productiviteit, grafische verwerkingsmogelijkheden, batterijduur en meer geëvalueerd.

Ontwerp: Serieus strak

Gezien de krachtige componenten die erin zijn verpakt, is de HP Zbook Firefly 15 G8 indrukwekkend compact. Hij is slechts 0,76 inch dik en weegt slechts 3,74 pond, waardoor hij verrassend draagbaar is voor een agressiever gespecificeerde machine.

Het heeft een professionele esthetiek die zowel modern als solide zakelijk is, met als meest opvallende kenmerk de grote glanzende "Z" die het deksel siert. Dit is vooral geweldig als je het geluk hebt een achternaam te hebben die begint met Z, in welk geval het is alsof de laptop speciaal voor jou is gemonogrammeerd.

Binnenin is de G8 net zo aantrekkelijk op een modieus serieuze manier. De laptop zal niet misstaan in een kantoor of andere professionele omgeving. Het toetsenbord is van volledige grootte en heeft achtergrondverlichting die is gekoppeld aan een omgevingslichtsensor; met mooie textuur en een numeriek toetsenblok is het een zeer plezierige typervaring. Bovenaan het toetsenbord bevindt zich een rij media- en sneltoetsen, inclusief een programmeerbare toets.

Image
Image

Het trackpad is enorm groot en gebruiksvriendelijk, en de G8 integreert HP's klassieke aanwijsstok, waar veel professionals de voorkeur aan geven. U krijgt ook grote, voelbare linker- en rechtermuistoetsen bovenaan het trackpad voor gebruik met de aanwijzer, naast de toetsen in het trackpad. Het eindresultaat is een laptop die geschikt is om zich aan te passen aan een grote verscheidenheid aan gebruikers en hun specifieke voorkeuren.

Je krijgt veel I/O met de G8: een 3,5 mm-aansluiting, smartcardlezer, een USB Type-A-poort, twee Thunderbolt 4-poorten (USB-C) en een HDMI 2.0b-poort. Uit de doos wordt stroom geleverd via een meegeleverde USB-C-oplader, maar er is ook een speciale voedingspoort als u beide Thunderbolt-poorten beschikbaar wilt hebben. Bovendien is er een simkaartsleuf om 5G mobiele connectiviteit mogelijk te maken. Het enige wat ontbreekt is een SD-kaartlezer, wat leuk geweest zou zijn om in deze laptop te hebben.

Het uitstekende ontwerp van de G8 gaat verder dan het uiterlijk - dit is een zeer duurzaam gebouwde machine. Ook belangrijk is ontsmetting, waarvoor deze laptop speciaal is ontworpen. Hij is bestand tegen 1.000 reinigingscycli en beschikt over HP Easy Clean-software die kan worden geactiveerd om onbedoeld indrukken van toetsen tijdens het reinigen te voorkomen. Het punt van dit alles is dat als meerdere mensen dezelfde machine gaan gebruiken, deze gemakkelijk en grondig kan worden ontsmet tussen gebruikers.

De G8 is TCO-gecertificeerd als een duurzaam gebouwd IT-product, waarbij een groot deel van de laptop zelf is gemaakt van gerecycled materiaal. De verpakking waarin het wordt geleverd, is ook gemaakt van gerecycled materiaal.

Bottom Line

Er v alt niet veel te zeggen over het opzetten van de Firefly; het is meestal gewoon uw standaard Windows 10-installatie, hoewel er enkele specifieke opties zijn die bedoeld zijn voor werkplekken die machines voor werknemers instellen. Als u de 5G-capaciteit van de laptop gaat gebruiken, moet u ook een simkaart van uw mobiele provider leveren en plaatsen.

Wat is er nieuw: Allround upgrade

De G8 Zbook Firefly is een belangrijke upgrade ten opzichte van zijn G7-voorganger. U krijgt niet alleen een upgrade naar de nieuwste componenten, maar de algehele waarde voor een bepaalde configuratie is aanzienlijk toegenomen. Het is genoeg van een upgrade om G7-bezitters serieus jaloers te maken op de G8.

Prestaties: Kracht voor op de weg

Voor zo'n dunne en lichte laptop is de Firefly 15 G8 niet traag als het gaat om verwerkings- en grafische kracht. De kern is een Intel Core vPro i7-1165G7-processor, die niet alleen Intel's nieuwste generatie processor is, maar ook is afgestemd op productiviteit en creatieve taken. Daarnaast is er 32 GB DDR4 RAM voor multitasking en voor RAM-hongerige programma's zoals Photoshop.

Image
Image

Voor graphics heb je een even professionele productiviteit en creativiteitsgerichte Nvidia T500 grafische kaart, en de 512GB PCIe NVMe SSD zorgt voor hoge gegevensoverdrachtsnelheden en pittige responstijden. Hoewel 512 GB voldoende is, zou een volledige terabyte aan opslagruimte op prijs zijn gesteld, maar het is begrijpelijk gezien het sterk verbonden karakter van deze laptop, wat betekent dat je betrouwbaarder kunt vertrouwen op cloudopslag als je ervoor kiest om de 5G-capaciteit te gebruiken.

In PCMark 10 deed de G8 het over de hele linie erg goed, met scores van over het algemeen meer dan zes en zelfs zevenduizend in verschillende categorieën. Alleen een zeer lage videobewerkingsscore bracht het gemiddelde uiteindelijk naar beneden. Dit komt overeen met de GFX-bankresultaten, die een algemene score van 13 892 frames opleverden, en met echte prestaties.

Voor zo'n dunne en lichte laptop is de Firefly 15 G8 niet traag als het gaat om verwerkings- en grafische kracht.

De Firefly 15 G8 is ontworpen voor 2D-taken zoals photoshop, die hij met zelfvertrouwen afhandelt, evenals ontwerpsoftware zoals AutoCAD. Het presteert erg goed zolang je niet veel grafische kracht aan boord nodig hebt voor zware 3D-taken. Tenzij u HP's ZCentral-software gebruikt om op afstand verbinding te maken met een krachtige werkstation-pc.

Ik zal daar meer in detail over gaan wanneer we bij connectiviteit komen, maar het volstaat te zeggen dat de G8 een zeer gespecialiseerde machine is die is ontworpen om veel kracht te bieden als een zeer mobiele laptop, terwijl hij ook de connectiviteit biedt mogelijkheden voor een hogere productiviteit.

Hoewel het niet belangrijk is op een laptop als deze, zal ik vermelden dat hoewel het niet is ontworpen om te gamen, je op deze pc kunt genieten van minder grafisch belastende games. Je speelt niet de nieuwste en beste AAA-titels, maar het werkt wel voor Indie-games en sterk geoptimaliseerde competitieve ervaringen zoals DOTA 2.

Image
Image

Display: helder en nauwkeurig

HP heeft het 4K-resolutiescherm van de G8 duidelijk bedoeld voor professionals. De focus bij dit 15,6-inch scherm ligt op kleurnauwkeurigheid, met 100 procent DCI-P3-dekking en met HP's DreamColor-technologie om betrouwbare kleurnauwkeurigheid te garanderen en de levensduur van de batterij te verlengen.

Het ziet er echt geweldig uit en brengt foto's en video's tot leven. Dit is absoluut essentieel voor professioneel werk, vooral als het gaat om fotografie en grafisch ontwerp.

De hoge resolutie van het scherm biedt ook voordelen voor detailgericht werken, en het is helder genoeg om zelfs buiten te gebruiken. Als kers op de taart bevat de G8 een lichtsensor zodat het scherm dimt of helderder wordt tot een optimaal niveau voor de gegeven lichtomstandigheden.

Connectiviteit: hogesnelheidsmobiliteit

De G8 is uitgerust met meer dan de standaard connectiviteitsfuncties die typisch zijn voor een laptop. Het is niet alleen verpakt in Wi-Fi 6 en Bluetooth 5, maar biedt ook 5G mobiele mogelijkheden. Dit betekent dat de G8 met een geactiveerde simkaart een snelle verbinding met internet kan bieden, waar u zich ook bevindt.

De G8 is uitgerust met meer dan de standaard connectiviteitsfuncties die typisch zijn voor een laptop.

Dit niveau van snelle connectiviteit is essentieel om HP's ZCentral Remote Boost mogelijk te maken. In wezen kunt u voor grafisch intensieve taken die de G8 niet aankan, op afstand verbinding maken met een krachtigere werkstation-pc op kantoor en de intrinsieke beperkingen van een mobiel apparaat overwinnen. Er is een breed scala aan functionaliteit die ZCentral mogelijk maakt op de Firefly 15 G8. Deze technologie werd in 2020 intensief gebruikt door de filmindustrie om de moeilijkheden te overwinnen die werden veroorzaakt door werken op afstand.

Bottom Line

De webcam in de Firefly 15 G8 is voor het grootste deel vrij gemiddeld voor een laptop. De 720p-camera is perfect geschikt voor videogesprekken, hoewel je wel infraroodmogelijkheden krijgt, wat een potentieel nuttige bonus is, omdat het Windows Hello mogelijk maakt. Een fysiek cameradeksel met een handmatige schakelaar zorgt voor extra privacy.

Audio: een stuk beter dan de concurrentie

Ik heb onlangs veel verrassend degelijke laptopluidsprekers getest, waardoor de Bang & Olufsen-luidsprekers die in de Firefly 15 G8 zijn ingebouwd bijzonder indrukwekkend zijn vanwege hun kwaliteit.

Ik gebruik 2Cellos-cover van "Thunderstruck" als maatstaf voor luidsprekers, en de luidsprekers van de G8 waren in staat om de uitdagende lage tonen in dat nummer aan te kunnen, iets wat ik nog nooit van een laptop heb kunnen zeggen. Greta Van Fleet's laatste album "Battle at Garden's Gate" klonk ook geweldig. Hoge tonen, middentonen en bas worden allemaal zeer goed weergegeven.

Opmerkelijk is ook de op AI gebaseerde ruisonderdrukking van de G8, ontworpen voor videoconferenties, zodat u zelfs in relatief luide en drukke omgevingen gesprekken kunt voeren via internet.

Beveiliging: professionele bescherming

Een belangrijk kenmerk van de Firefly 15 G8 zijn de geavanceerde beveiligingsfuncties die hem ideaal maken voor professionals die gevoelige gegevens moeten beschermen. Naast de eerder genoemde fysieke webcamsluiter, bevat de G8 een zelfherstellend BIOS dat automatisch herstelt van aanvallen of corruptie, HP Sure Click dat malware op een geïsoleerde virtuele machine vangt, en HP Sure Sense om een verscheidenheid aan bedreigingen te herkennen en te beschermen..

Image
Image

Je kunt ook een wachtwoord op BIOS-niveau instellen en DriveLock-beveiligingsfuncties implementeren. Een smartcardlezer biedt extra veiligheid op de werkplek.

Software: er gebeurt veel

De G8 draait op Windows 10 Pro, wat je zou verwachten op een zakelijk apparaat als dit. HP heeft veel nuttige functionaliteit onder de motorkap in deze laptop gestopt, waarvan veel hier al is besproken.

Een die ik nog niet heb aangeroerd, is HP QuickDrop, waarmee je snel en gemakkelijk bestanden van je telefoon naar de laptop kunt overbrengen en vice versa. Dit is een functie die ik bijzonder handig vind, omdat het de moeite van het omgaan met fysieke verbindingen bespaart.

Batterijlevensduur: de hele werkdag lang

Door zijn verscheidenheid aan energiebesparende maatregelen kan de G8 een indrukwekkend lange tijd meegaan zonder dat hij opnieuw hoeft te worden opgeladen. HP claimt 14 uur, wat nauwkeurig was voor mijn gebruik. Het gaat gemakkelijk een volledige werkdag mee.

Door zijn verscheidenheid aan energiebesparende maatregelen kan de G8 een indrukwekkend lange tijd meegaan zonder dat hij opnieuw hoeft te worden opgeladen.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 2.490 voor de configuratie die ik heb getest, is de Firefly 15 G8 op geen enkele manier goedkoop, en er zijn bepaalde gaming-laptops die meer vermogensspecificaties bieden voor het geld. Voor de juiste klant biedt de G8 echter veel waarde met zijn professionele, zakelijk gerichte features. Voor het beoogde publiek is deze laptop het geld zeker waard.

HP Zbook Firefly 15 G8 versus Razer Blade Pro 17

Een verleidelijk alternatief voor de HP Zbook Firefly 15 G8 is de Razer Blade Pro 17. Als je niet de professionele beveiligings-, connectiviteits- en productiviteitsfuncties nodig hebt die voor sommigen zulke waardevolle troeven zijn, is een vergelijkbaar geprijsde configuratie van de Blade Pro 17 zal je een veel krachtigere GPU opleveren. Als mobiel, professioneel werkstation is de Zbook extreem veelzijdig en onverslaanbaar voor zakelijk gebruik, maar als je onderweg 3D-grafisch werk of intensieve videobewerking moet doen, is de Blade Pro 17 de betere optie.

Een krachtige, ultradraagbare workstationlaptop boordevol professionele functies

De HP Zbook Firefly 15 G8 is een laptop die op maat is gemaakt voor werkende professionals op verschillende gebieden waar mobiliteit essentieel is. Het onberispelijke ontwerp is ideaal voor een zakelijke omgeving en biedt een uitgebreide reeks beveiligings- en connectiviteitsopties die hem zeer veelzijdig maken. Voeg daar een helder, zeer kleurnauwkeurig scherm aan toe en de Firefly 15 G8 is de ultradraagbare workstationlaptop die je kunt verslaan.

Specs

  • Productnaam Zbook Firefly 15 G8
  • Product Merk HP
  • MPN 38K69UTABA
  • Prijs $2, 489.00
  • Releasedatum december 2020
  • Gewicht 3.74 lbs.
  • Productafmetingen 14,15 x 9,19 x 0,76 inch.
  • Kleur Grijs
  • Garantie 3 jaar
  • processor Intel Core i7-1165G7
  • RAM 32 GB DDR4-3200 MHz
  • Opslag 512 GB PCIe NVMe SSD
  • Camera 720p HD IR
  • Luidsprekers Bang & Olufsen
  • Connectiviteit Wi-Fi 6, Bluetooth 5, 5G
  • Poorten 3,5 mm koptelefoon/microfoon, smartcard, 1x USB Type-A (USB 3.1 / USB 3.2 Gen 1), 2x Thunderbolt 4, 1x HDMI 2.0b

Aanbevolen: