Het blijkt dat beveiliging echt belangrijk is voor mensen die Android-telefoons gebruiken

Inhoudsopgave:

Het blijkt dat beveiliging echt belangrijk is voor mensen die Android-telefoons gebruiken
Het blijkt dat beveiliging echt belangrijk is voor mensen die Android-telefoons gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Android en iOS zijn beide redelijk goed beveiligd.
  • Apple heeft een uitstekende reputatie op het gebied van beveiliging en privacy, maar de beveiliging van Google is ook geschikt.
  • De zwakste schakel in de beveiligingsketen ben jij, de gebruiker.
Image
Image

Bijna de helft van alle Android-bezitters heeft overwogen om over te stappen op de iPhone, alleen maar om betere privacy en veiligheid te krijgen.

Volgens een onderzoek onder Amerikaanse smartphonegebruikers in opdracht van het Beyond Identity-blog, beschouwen iPhone-gebruikers hun apparaten als zeer veilig, terwijl Android-gebruikers overwegen over te stappen omdat ze Google, de fabrikant van hun telefoontoestel of beide niet vertrouwen. Het meest interessante is dat de primaire driver hiervoor een nieuwe functie lijkt te zijn die naar iOS 16 komt en die bijna niemand zal moeten gebruiken.

"Alle mobiele gebruikers moeten verwachtingen hebben van privacy en veiligheid, en Apple en Google hebben aanzienlijk geïnvesteerd in het verbeteren van hun platforms en het in staat stellen van ontwikkelaars van mobiele apps om veilige code te bouwen en te verzenden", Brian Reed, chief mobility officer bij NowSecure, vertelde Lifewire via e-mail.

Gelijke bescherming

Beyond Identity's onderzoek geeft inzicht in de algemene beveiligingspraktijken van Android- en iPhone-gebruikers en laat zien dat niet iedereen begrijpt hoe of wat hun telefoons doen om ze veilig te houden. Hoewel het percentage respondenten dat zescijferige pincodes gebruikt om hun telefoon te vergrendelen bijna identiek is voor Android- en iPhone-gebruikers, meldden sommige iPhone-gebruikers dat ze irisscanning (8 procent) of spraakherkenning (7 procent) gebruikten om hun telefoon te ontgrendelen - geen waarvan is beschikbaar op de iPhone.

In werkelijkheid zijn beide platforms min of meer gelijk als het gaat om de beveiliging van het besturingssysteem en hoe het werkt om u te beschermen.

Image
Image

"In 2021 lanceerde Apple een privacy-initiatief met duidelijkere labelvereisten voor ontwikkelaars van mobiele apps over hoe ze hun mobiele apps gebruiken, verzenden en beschermen", zegt Reed van NowSecure. "Google Play heeft zojuist een programma voor gegevensveiligheid gelanceerd waarin Android-ontwikkelaars specificeren hoe ze gegevens gebruiken, verzenden en beschermen. We hebben een groeiende belangstelling gezien bij consumenten die op zoek zijn naar en gebruik maken van deze nieuwe privacy- en gegevensveiligheidsprogramma's om hun eigen privacy te versterken."

Je veilig voelen

Toch voelen iPhone-gebruikers zich over het algemeen veiliger dan hun Android-gebruikende tegenhangers. Dit kan te wijten zijn aan de reputatie van Apple als zeer serieus over beveiliging. En in feite kan dat gevoel van veiligheid zelfs een slechte zaak zijn voor Apple-gebruikers.

“De meeste beveiligingsfuncties in beide telefoons doen weinig om de meest populaire soorten aanvallen te stoppen. Zeventig tot negentig procent van alle succesvolle hacks omvat social engineering, hetzij via e-mail, internet, sociale media, sms-berichten of spraakoproepen. En dat soort aanvallen zullen net zo succesvol zijn voor gebruikers van een iPhone als voor Android-gebruikers", Roger Grimes,"Apple Lockdown Mode weergegeven op een iPhone." id=mntl-sc-block-image_1-0-2/> alt="

Lockdown

Volgens het onderzoek van Beyond Identity is de belangrijkste reden waarom Android-gebruikers jaloers zijn op de veiligheid van iPhone-gebruikers, de aanstaande Lockdown-modus van Apple, die dit najaar met iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura komt. Lockdown-modus is een extra-high-security-modus die wat gemak inruilt om de gebruiker beter te beschermen tegen hacks.

Het is bedoeld voor mensen die zichzelf misschien al als doelwit beschouwen, bijvoorbeeld activisten en journalisten, en blokkeert zaken als berichtbijlagen en sommige webfuncties, voorkomt dat USB-apparaten verbinding maken wanneer de telefoon is vergrendeld en voorkomt dat andere misbruiken kunnen worden gemaakt Kenmerken.

Voor de meeste mensen is de Lockdown-modus overdreven en zal je telefoon vervelender in gebruik maken. Maar voor degenen die het nodig hebben, is het een geweldige functie. En in termen van publiciteit voor Apple is het een uitstekend hulpmiddel, zoals we al zien in het onderzoek van Beyond Identity.

Het voordeel hiervan is dat je telefoon zelf waarschijnlijk veilig is. De meest waarschijnlijke aanvalsvector ben jij, de mens die de leiding heeft. Pas op waar je op tikt, geloof geen raar uitziende berichten, e-mails of telefoontjes, en bel altijd, altijd terug op een nummer waarvan je weet dat het goed is als je wordt gebeld door een bank of een ander financieel bedrijf.

Oh, en stel je bank-app zo in dat een wachtwoord vereist is als je ooit Brazilië bezoekt.

Aanbevolen: