Hoe nieuwe technologie videovergaderingen leuk probeert te maken

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe technologie videovergaderingen leuk probeert te maken
Hoe nieuwe technologie videovergaderingen leuk probeert te maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Videoconferenties zijn misschien het nieuwe normaal, maar sommige bedrijven proberen het spel op te schudden met unieke functies die zijn ontworpen om u betrokken te houden.
  • Zoom introduceert een video-achtergrondfunctie met de naam Immersive View waarmee je in een virtuele ruimte kunt communiceren.
  • Het internettelefoonbedrijf RingCentral heeft een nieuwe functie genaamd Team Huddle, gefactureerd als ' altijd beschikbare vergaderruimte'.
Image
Image

Videovergaderingen kunnen soms saai zijn, maar er zijn nieuwe manieren die ze boeiender kunnen maken.

Zoom introduceert een video-achtergrondfunctie genaamd Immersive View die videogesprekken aantrekkelijker kan maken. Met deze functie kun je met vrienden of collega's deelnemen aan een virtuele kamer. Het maakt deel uit van een groeiende golf van nieuwe tools die zijn ontworpen om videovergaderingen minder als een karwei te laten voelen.

"Een van de belangrijkste redenen waarom hosts er niet in slagen om een Zoom-vergadering leuk te maken, is dat ze te nauw proberen om persoonlijke ervaringen na te bootsen ", Michael Alexis, de CEO van TeamBuilding, dat evenementen organiseert voor bedrijven als Apple en Amazon, zei in een e-mailinterview.

"Je zou bijvoorbeeld kunnen worstelen met een ronde van ijsbrekervragen, omdat deelnemers niet dezelfde visuele aanwijzingen hebben als in een kamer."

Zoom's meeslepende technologie, terwijl het een persoonlijke verbinding nabootst, kan helpen die trend te keren, zei Alexis. "Omdat deelnemers meer het gevoel zullen hebben dat andere mensen bij hen in de kamer zijn, kunnen de anders zo hoogdravende persoonlijke gestileerde interacties natuurlijker aanvoelen", voegde hij eraan toe.

Kamers met uitzicht

Immersive View laat videodeelnemers in één virtuele ruimte blijven. Gastheren kunnen kiezen uit een van de meeslepende virtuele scènes van Zoom en videodeelnemers in die scène insluiten.

Om ervoor te zorgen dat uw scène zo natuurlijk mogelijk is, kunnen hosts die Immersive View gebruiken, zich verplaatsen en het formaat van de afbeelding van een deelnemer wijzigen zodat het lijkt alsof ze op een stoel in een klaslokaal of vergaderruimte zitten. Je kunt ook een aangepaste achtergrond instellen.

"We zijn allemaal op Zoom-vergaderingen geweest waar mensen op mute gaan, hun camera's uitzetten en wegwerken terwijl ze passief naar de vergadering luisterden," zei Alexis.

Een van de belangrijkste redenen waarom hosts er niet in slagen om een Zoom-vergadering leuk te maken, is dat ze te nauw proberen om persoonlijke ervaringen na te bootsen.

"In plaats daarvan hebben deelnemers met Immersive View de sociale druk om op een panel te worden weergegeven. Deze druk kan resulteren in meer aandacht, deelname en betrokkenheid bij vergaderingen, wat een netto goed is voor samenwerking."

Zoom is niet de enige die het videochatspel probeert op te schudden. Er is ook de app Around, die de benadering hanteert dat videogesprekken minder meeslepend moeten zijn. Te veel realisme veroorzaakt Zoommoeheid en dat gevoel van ogen op je gericht hebben en je nergens kunnen verstoppen. Around gebruikt een zwevende laag gezichten met kleurrijke 'antivermoeidheidsfilters'.

Lee Gimpel, de oprichter van het bedrijf BetterMeetings, zei in een e-mailinterview dat hij graag een gezamenlijk whiteboard zoals Mural of Jamboard gebruikt om het tempo met videovergaderingen te veranderen.

"Ook al zijn er massa's verschillende software om videovergaderingen ogenschijnlijk te verbeteren, de realiteit is dat technologie meestal slechts een hulpmiddel is, en het hangt af van wie dat hulpmiddel gebruikt en of ze weten hoe ze het moeten gebruiken," Gimpel toegevoegd.

"Dat wil zeggen dat als je baas een vervelende vergadering persoonlijk leidt, het waarschijnlijk nog steeds een vervelende online vergadering zal zijn - en andere technologie verandert vaak alleen dingen in de marge."

Spontaniteit opnieuw introduceren

Herinner je je willekeurige kantoorinteracties nog? Dat is wat sommige bedrijven proberen terug te brengen met verschillende online oplossingen.

Image
Image

Internettelefoonbedrijf RingCentral introduceert een functie genaamd Team Huddle, of de ' altijd beschikbare vergaderruimte'. In plaats van vergaderingen ver van tevoren te plannen, laat Team Huddle collega's samenkomen voor ad-hocvergaderingen, waardoor andere teamleden worden gewaarschuwd die mogelijk willen deelnemen.

"Onderzoek met gebruikers leert ons dat deze ervaring veel organischer en leuker aanvoelt dan een geplande vergadering, wat op zijn beurt de creativiteit bevordert en mensen helpt zich meer verbonden te voelen, niet alleen drukker", Michael Peachey, een vice-president bij RingCentral, zei in een e-mailinterview.

Er is ook Kumospace, een videochatsoftware waarmee je in een virtuele omgeving in je browser kunt communiceren.

"Virtuele omgevingen variëren van eenvoudige virtuele coffeeshops om bij te praten met je vrienden tot uitgebreide virtuele escape rooms die zijn ontworpen voor teambuilding op afstand", zei Brett Martin, mede-oprichter van Kumospace, in een e-mailinterview.

"Mensen werken al jaren aan meeslepende omgevingen in VR, maar ze hebben altijd dure en dure headsets nodig gehad, waar maar weinigen toegang toe hebben."

Aanbevolen: