Acer R271 Review: presteert boven zijn lage prijs

Inhoudsopgave:

Acer R271 Review: presteert boven zijn lage prijs
Acer R271 Review: presteert boven zijn lage prijs
Anonim

Bottom Line

De Acer R271 presteert ver buiten zijn budgetprijs en biedt een mooi, helder en nauwkeurig IPS-scherm dat gemakkelijk vanuit vele hoeken kan worden bekeken. Hoewel het een paar kleine compromissen bevat op het gebied van bouwkwaliteit, worden deze overweldigd door de waarde die het biedt.

Acer R271

Image
Image

We hebben de Acer R721 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor de pc-gamer of creatieve professional die niet bereid is honderden dollars uit te geven, kan het vinden van de juiste monitor een frustrerend spel van vallen en opstaan zijn. Er zijn maar weinig dingen die meer teleurstellend zijn dan het kopen van dat nieuwe scherm om te ontdekken dat het er vervaagd en saai uitziet.

De Acer R721 v alt in een budgetniche waar zoveel andere beeldschermen hebben gefaald - de prijs is goed, maar kan hij presteren? We hebben deze monitor getest om te zien of deze kwaliteit levert zonder al te veel hoeken te snijden.

Image
Image

Ontwerp: Razor dun

De Acer R271 is een opvallend dunne monitor. De bovenste helft is zo klein als een display kan zijn, terwijl de onderste helft naar buiten uitwaaiert. Dit is niet alleen een aangename esthetische ontwerpkeuze, maar ook een praktische - het betekent dat de monitor aan de basis wordt verzwaard en dus minder snel omv alt. Het scherm heeft een zeer dunne rand die past bij het dunne profiel, en de monitor is echt heel aantrekkelijk. U kunt er gemakkelijk twee naast elkaar plaatsen voor een beeldscherm met meerdere monitoren zonder een al te dikke randruimte tussen de twee beeldschermen.

Het is voordelig dat het scherm niet topzwaar is, omdat de basis niet de veiligste verbinding met het scherm lijkt te hebben. Dit is jammer, aangezien zowel het scherm als de basis afzonderlijk goed geconstrueerd lijken.

De basis is zwaar, waardoor het hele apparaat stabiel blijft (ondanks de twijfelachtige verbinding). Er is geen hoogte- of hoekaanpassing, hoewel Acer eigenlijk adverteert dat de R271 een kantelbare standaard heeft - van wat we tijdens onze tests hebben ervaren, is dat niet het geval. Gelukkig vermindert de uitstekende kijkhoek van 178 graden de noodzaak om de monitor te kantelen aanzienlijk.

Er is geen hoogte- of hoekaanpassing, hoewel Acer adverteert dat de R271 een kantelbare standaard heeft.

Een andere ontbrekende functie die Acer adverteert, is een magnetische basis, die volgens hen handig is om paperclips en andere metalen voorwerpen op te plakken. Voor zover we konden zien, is na overal met verschillende metalen voorwerpen te hebben getikt, geen enkel onderdeel van deze monitor magnetisch. Het is geen groot verlies, maar het is een raadsel - misschien heeft Acer na de eerste productie besloten om de betere, duurdere displaystandaard te vervangen door een die goedkoper te produceren was om de totale prijs te verlagen.

De poorten zijn op een vrij standaard manier aan de achterkant van de monitor gerangschikt en het is eenvoudig genoeg om kabels erin te steken en los te koppelen, zelfs vanuit onhandige hoeken. Wat betreft uw selectie van poorten, u krijgt de basis: HDMI, DVI en VGA. Er is hier geen displayport of USB. Het ontbreken van een displayport is bijzonder opvallend, omdat dat een handige invoermethode is die gebruikelijk is in de meeste moderne beeldschermen en computers. De beperkte variëteit aan poorten maakt het ook lastiger om de R271 te gebruiken in opstellingen met meerdere schermen.

We hebben gemerkt dat de Acer R271 opmerkelijk stofbestendig lijkt te zijn. Tijdens de weken dat we hem hebben getest, verzamelde zich er heel weinig stof op, en de kleine vlekjes die onvermijdelijk op het oppervlak van schermen verschijnen, waren ook afwezig. We weten niet of dit komt door de materialen die in de R271 zijn gebruikt, of dat dit slechts een positief neveneffect is als de monitor niet kan kantelen (hij steekt altijd recht omhoog, waardoor pure verticale oppervlakken ontstaan). Omdat het erg dun is, vermindert dit ook de ruimte waarop stof en vuil zich kunnen verzamelen.

Image
Image

Configuratieproces: meestal een makkie

We ontdekten dat het monteren van de Acer R271 een eenvoudige, zij het enigszins frustrerende ervaring was. Dit komt voornamelijk door de slecht ontworpen montagebeugel waarmee de standaard aan de monitor wordt bevestigd. We hadden een gemakkelijke tijd om invoer- en stroomkabels aan te sluiten op de poorten aan de linkerkant van de monitor. Helaas is er geen geïntegreerd kabelbeheer, waardoor je snoeren achter het scherm bungelen.

We waren in staat om de helderheid, het contrast en andere instellingen van het scherm aan te passen met een reeks knoppen onder de rechter benedenhoek van het scherm. Deze zijn echter niet gemakkelijk te bedienen, omdat ze te ver naar de achterkant van de monitor zijn verzonken en er geen zichtbare indicatoren zijn om de zoekvingers te begeleiden.

Een ander probleem met de lay-out van deze bedieningselementen is dat het LED-lampje "aan" zelf niet de aan / uit-knop is. Bij veel monitoren schakelt deze LED het scherm daadwerkelijk in en fungeert als een gids voor het lokaliseren en bedienen van de OSD-monitorbedieningen (On Screen Display). Het lampje op de R271 is ook iets groter dan de eigenlijke knoppen, en we merkten vaak dat we het onbewust probeerden te gebruiken om de monitor aan te zetten.

De OSD kan in het begin verwarrend zijn om te gebruiken, omdat commando's vaak veranderen, afhankelijk van het menu dat je gebruikt. Om het nog erger te maken, is de time-out voor de OSD standaard ingesteld op 10 seconden, en we vonden het nodig om dit te wijzigen naar minimaal 20 seconden om het menusysteem gemakkelijk te kunnen bedienen.

Image
Image

Beeldkwaliteit: Scherp en helder

De R271 is slechts een Full HD-monitor, maar zelfs anno 2019 is dit op zich geen groot minpunt. De meeste mensen zullen in de meeste toepassingen het verschil tussen 1080p en 2160p niet kunnen zien. Wat meer verschil maakt, is hoe de monitor omgaat met contrast, kleur, kijkhoeken en achtergrondverlichting. De R271 blinkt uit in algehele beeldkwaliteit, waardoor hij kan concurreren met duurdere schermen met een hogere resolutie.

Het IPS-paneel is helder (250 nits) en gelijkmatig verlicht, met uitstekende kijkhoeken. Het is redelijk kleurnauwkeurig, met 16.7 miljoen kleuren. Dit maakt de R271 tot een handige budgetoptie voor foto- en video-editors, en iedereen, behalve de meest veeleisende creatieve gebruikers, zal het perfect acceptabel vinden.

De R271 blinkt uit in algehele beeldkwaliteit, waardoor hij kan concurreren met duurdere schermen met een hogere resolutie.

Voor gaming is het alleen voldoende - de verversingssnelheid van 60 Hz en de responstijd van 4 ms zijn nauwelijks geavanceerd, maar zijn zeker niet slecht voor gamen.

Image
Image

Software: alleen de basis

Bij deze monitor wordt geen software geleverd om op uw computer te installeren. In plaats daarvan bevat het een aantal handige trucs op het scherm, zoals een blauwlichtfilter en flikkerreductietechnologie om vermoeide ogen te verminderen, en een technologie die Acer "ComfyView" heeft genoemd die de reflectie van het scherm vermindert.

De flikkerreductie en "ComfyView" zijn zeer passieve functies, waarvan het effect moeilijk te kwantificeren is. We kunnen echter met plezier melden dat het scherm niet flikkert en niet vatbaar is voor storende reflecties, dus het lijkt erop dat de software zijn werk doet.

Het is echt verbazingwekkend dat zo'n geweldig scherm voor zo weinig kan worden gekocht.

Bij gebruik van de OSD zijn er verschillende standaard vooraf ingestelde modi waaruit u kunt kiezen op basis van hoe u de monitor gebruikt: "Standaard" voor algemeen gebruik, "Film" voor betere videoweergave, "Grafiek" voor het spelen van videogames, en "Eco" voor minder stroomverbruik.

Er is ook een "Gebruiker"-modus waarmee je verschillende kenmerken zelf kunt wijzigen. U kunt het contrast, de helderheid, de tint en de verzadiging wijzigen, evenals basisinstellingen wijzigen, zoals de bedieningstaal van het OSD. Een aantal opties in de OSD zijn grijs weergegeven, inclusief volumeregelaars (de monitor heeft geen meegeleverde luidsprekers). Dit geeft aan dat dit menusysteem is gekopieerd van een monitor met meer functies.

Prijs: Grote waarde

De Acer R271 heeft een adviesprijs van $ 249, maar zoals de meeste monitoren, wordt hij meestal voor veel minder verkocht. Of het nu in de uitverkoop is of niet, dit is zo ongeveer de bodemprijs voor een 27-inch monitor.

Wat indrukwekkend is, is de waarde die het biedt voor deze prijs. Door een scherm met een resolutie van 1080p te gebruiken, kon Acer de prijs laag houden en een scherm creëren dat concurreert met veel duurdere monitoren op het gebied van scherpte, kleurnauwkeurigheid, helderheid en kijkhoeken. Het is echt verbazingwekkend dat zo'n geweldig scherm voor zo weinig kan worden gekocht.

Concurrentie: Ponsen boven zijn gewichtsklasse

Het is ongebruikelijk dat een budgetscherm zo goed concurreert met high-end schermen, maar de Acer R271 slaagt erin zijn mannetje te staan tegenover 27-inch schermen die twee of zelfs drie keer zo duur zijn als de R271 normaal gesproken kost.

De Dell Ultrasharp U2719DX (een 1440p-scherm) wordt verkocht voor ongeveer $ 400, en hoewel hij zeker superieur is in termen van bouwkwaliteit, veelzijdigheid en resolutie, overtreft hij de R271 niet al te ver in termen van algehele beeldkwaliteit.

Als je full 4K wilt gaan, dan is er de ASUS Designo MX27UC om te overwegen. Als je een pc hebt die 4K-resolutie aankan, is het misschien de moeite waard om te betalen voor een monitor die volledig gebruik kan maken van de hardware van je computer. De ASUS kost echter ongeveer $ 600, ongeveer drie keer wat je beta alt voor de R271. Je zult moeten beslissen of je echt 4K (of zelfs 1440p) nodig hebt, want de kans is groot dat het niet zoveel verschil zal maken - als dit het geval is, kun je net zo goed je geld besparen en genieten van de uitstekende prestaties van de R271.

Een voordeel voor de R271 ten opzichte van de Dell en de ASUS is dat de R271 niet warm wordt na langdurig gebruik. Dit komt door het feit dat de R271 niet zoveel vermogen levert aan zijn 1080p-scherm in tegenstelling tot zijn concurrenten met een hogere resolutie. Zowel de ASUS Designo MX27UC als de Dell Ultrasharp U27DX kunnen alarmerend heet worden en kunnen later last krijgen van deze overmatige hitte.

Een ander voordeel van de R271 is de responstijd van 4 ms. De ASUS heeft een langzamere responstijd van 5 ms en de Dell biedt slechts een maximum van 6 ms. Op deze manier claimt de R271 een prestatievoordeel als het gaat om videogames.

Overtreft de beperkingen van zijn lage prijs om iedereen, van gamers tot video-editors, een geweldige ervaring te bieden

De Acer R271 is meer dan alleen een budgetmonitor: het is een waardemonitor. De grootste compromissen komen in de constructie van de basis, die niet verstelbaar is en van merkbaar lagere kwaliteit is dan het scherm zelf. Maar als je een helder, duidelijk scherm nodig hebt voor heel weinig geld, dan levert de R271 dat in een slank, goed ontworpen pakket.

Specs

  • Productnaam R271
  • Product Merk Acer
  • SKU Acer R271
  • Prijs $160,00
  • Productafmetingen 24,4 x 1,3 x 14,6 inch.
  • Poorten HDMI (v1.4), DVI (met HDCP), VGA
  • Beeldverhouding 16:9
  • Schermtype IPS
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Responstijd 4ms
  • Schermgrootte 27 inch
  • Vernieuwingsfrequentie 60Hz
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: