X-DRAGON 10000mAh Solar Power Bank Review: On-the-Go Power

Inhoudsopgave:

X-DRAGON 10000mAh Solar Power Bank Review: On-the-Go Power
X-DRAGON 10000mAh Solar Power Bank Review: On-the-Go Power
Anonim

Bottom Line

De X-DRAGON 10000mAh zonne-energiebank is een zonne-energiebank met vier panelen die aangenaam licht, duurzaam en goed presteert.

X-DRAGON 10000mAh zonne-energiebank

Image
Image

We hebben de X-DRAGON 10000mAh zonne-energiebank gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Zonne-energiebanken bieden flexibiliteit als het gaat om het onderweg opladen van uw apparaten. Maar als u onderweg bent, wilt u een optie die u bij kan houden en u niet belast. De X-Dragon 10000mAh Solar Power Bank kan uw match zijn in veelzijdigheid. Het is niet de meest robuuste optie die er is, maar het is aantrekkelijk, stevig en licht genoeg om op te bergen in je kampeertas of je werktas.

Image
Image

Design: overwegend strak en functioneel

Deze zonne-energiebank is uitgerust met een 10000mAh-batterij en vier zonnepanelen, waarvan drie uitklapbaar. Opgevouwen lijkt het apparaat op de afmetingen van een smartphone, behalve dat het aanzienlijk dikker is. Het is zeker substantieel vanwege de uitklapbare zonnepanelen, maar het is zeer licht van gewicht op slechts 13,88 gram.

Omdat het niet erg zwaar is, is dit een pluspunt in de draagbaarheidskolom. Er is een leren lipje waaraan je gemakkelijk een karabijnhaak kunt bevestigen (hoewel de fabrikant er geen heeft meegeleverd), maar als je de powerbank aan je tas zou hangen, zou je weinig andere keuze hebben dan hem met alle panelen te dragen ontvouwd. Dat is echt de grootste ontwerpfout: er is geen sluitmechanisme om de zonnepanelen opgevouwen te houden wanneer ze niet in gebruik zijn.

Natuurlijk is het lichtgewicht en slank genoeg om gewoon op te vouwen en in je rugzak op te bergen als je het niet uitgevouwen op een rugzak wilt dragen.

Het is aantrekkelijk, stevig en licht genoeg om in je kampeertas of je werktas te stoppen.

Over het algemeen voelt het apparaat stevig aan, dankzij duurzaam, waterafstotend plastic en kunstleer. Hoewel de fabrikant beweert dat deze powerbank waterdicht is, lieten we hem uitgevouwen in een zware regenbui om de waterbestendigheid te testen en merkten we dat het apparaat niet sterk genoeg leek om veel water te weerstaan. We raden af om het bloot te stellen aan iets anders dan licht spatten.

Er is een plastic kapje dat de dubbele USB 2.0-poorten en de micro-USB-poort voor het opladen van het apparaat beschermt, maar we hebben gemerkt dat het er relatief gemakkelijk uit kan komen. Dit is nog een reden om de powerbank tijdens een regenbui te beschermen en te voorkomen dat deze per ongeluk in water wordt ondergedompeld.

Het ingebouwde LED-lampje aan de onderkant van het apparaat biedt drie zaklampfuncties, die bedoeld zijn om te gebruiken tijdens het kamperen. Maar het licht aanzetten is een beetje onhandig. We ontdekten dat we echt hard op de aan/uit-knop van de zaklamp moesten drukken om deze te activeren.

Image
Image

Configuratieproces: Plug en play

Uit de doos was de X-DRAGON 10000mAh Solar Power Bank voor ongeveer 25% opgeladen, wat we konden vaststellen door naar het indicatielampje aan de zijkant van het apparaat te kijken.

De gebruikershandleiding beweert dat het apparaat volledig kan opladen als het gedurende 15 uur wordt blootgesteld aan direct zonlicht, maar er staat ook expliciet in dat de zonnepanelen alleen bedoeld zijn om de levensduur van de batterijlading te verlengen - je zou moeten opladen het op via de micro-USB-poort (zoals een typische powerbank) en vertrouw alleen op de zonnepanelen als back-up. Als je een powerbank op zonne-energie wilt, is de X-DRAGON misschien niet het apparaat dat je zoekt.

Met behulp van de meegeleverde micro-USB-kabel hebben we de zonnebank op wisselstroom aangesloten en in 4,5 uur volledig opgeladen. Dit was aanzienlijk sneller dan de zeven uur die de fabrikant schatte.

Image
Image

Oplaadsnelheid: snel en klaar om door te gaan

De X-DRAGON 10000mAh zonne-energiebank bevat slimme IC-chiptechnologie die hem helpt zich aan te passen aan het apparaat dat hij aanstuurt voor maximale laadsnelheid. Hoewel de fabrikant een oplaadsnelheid van 5V/2,1A claimt, bleek uit onze tests dat deze eigenlijk een beetje langzamer is dan dat.

We hebben een USB-multimeter gebruikt om de spanning en stroomsterkte van deze zonne-energiebank te meten wanneer deze is aangesloten op drie verschillende smartphones en één Android-tablet. Uit onze metingen bleek dat iPhones profiteerden van een gemiddelde laadsnelheid van 4,95 V/,98 A, een Google Nexus 5X die werd opgeladen met 4,92 V/,94 A en een Kindle Fire die werd opgeladen met een snelheid van 4,97 V/,97 A.

In termen van werkelijke oplaadtijden kwam dit neer op ongeveer twee uur voor de iPhones, iets meer dan twee uur voor de Google Nexus 5X en ongeveer vier en een half uur voor de Kindle Fire.

Toen we twee iPhones met een batterij van 10% gedurende 30 minuten oplaadden, merkten we dat de oplaadsnelheid behoorlijk snel was. In een korte periode van 30 minuten bereikte de iPhone X 27% en de iPhone 6S Plus een batterij van 39%.

Dit apparaat scoort hoog voor laadsnelheid.

Het is niet razendsnel bij het opladen van een of meerdere apparaten, maar het is nog steeds voldoende. En we hebben geen oververhitting ondervonden bij het opladen van een of twee apparaten, of bij het opladen in de zon.

Aangezien we deze oplader hebben getest in de loop van een overwegend bewolkte en regenachtige week, konden we niet de volledige oplaadtijd van zonne-energie testen. Maar we merkten zeker de sterke zonneconversiekracht op een paar dagen dat we toegang hadden tot de volle zon. We hebben de powerbank getest in twee blokken van vijf uur in direct zonlicht en ontdekten dat deze telkens met één LED-indicator (ongeveer 25%) toenam. Op een bewolkte dag na vijf uur buiten was er geen verandering in de richtingaanwijzers.

Al met al verdient dit apparaat hoge cijfers voor de oplaadsnelheid, omdat we ontdekten dat het consequent in vier uur oplaadt, smartphones in twee uur opstart en stroom opneemt van voldoende zonneschijn.

Image
Image

Batterij: Relatief genereus en consistent

De 10000mAh Li-polymeer batterij is niet de meest massieve, maar biedt een vrij royale en consistente hoeveelheid stroom: ongeveer vijf uur.

Nadat we de X-DRAGON volledig hadden opgeladen, konden we een iPhone X, Google Nexus 5X volledig opladen en Netflix-video's streamen vanaf een Kindle Fire gedurende iets meer dan een uur voordat we een tweede keer moesten opladen.

We hebben het apparaat ook getest tegen een volledig dode Kindle Fire, terwijl we Netflix-media streamen en tegelijkertijd opladen. De X-DRAGON kon dit vijf uur ondersteunen en tegelijkertijd de batterij van de tablet opladen tot 86% vol voordat deze stierf.

We hebben nog een test van de batterijduur uitgevoerd door YouTube-video's te streamen vanaf een volledig lege Google Nexus 5X en iPhone 6S Plus. De X-DRAGON kon 6,5 uur streamen op de Nexus en 1,5 uur op de iPhone ondersteunen voordat hij stierf.

Image
Image

Bottom Line

De X-DRAGON 1000mAh kost meestal rond de $ 35 en biedt veel waar voor uw geld in de wereld van zonne-energiebanken met vier panelen. Er zijn verschillende andere opties in het capaciteitsbereik van 10000 mAh-15000 mAh die minder duur zijn, maar ze missen het extra voordeel van drie extra zonnepanelen. Ze laden ook niet zo snel op.

Concurrentie: duurdere opties bieden meer functies en grotere capaciteit

De WBPINE 24000mAh Solar Bank, die meestal rond de $ 45 kost, biedt een superieure batterijduur en extra opladen op zonne-energie voor nog meer gemak wanneer u op reis bent. Zelfs als je het consequent zou gebruiken, zou je er waarschijnlijk nog steeds twee keer zo lang mee gaan in vergelijking met de X-DRAGON.

De afweging is meer gewicht en massa vanwege de grotere batterij, maar als je niet echt een enthousiaste wandelaar of kampeerder bent, zit je misschien goed met de X-DRAGON, die een vergelijkbare oplaadsnelheid voor smartphones biedt (ongeveer twee uur voor een iPhone) en wordt geleverd met het vierde zonnepaneel, dat de WBPINE niet biedt.

Andere opladers op zonne-energie met vier panelen, zoals de QuadraPro 5.5W Portable Solar Wireless Phone Charger, kosten ongeveer $ 55. Je werkt met een batterijcapaciteit van slechts 6000 mAh, maar ook met de mogelijkheid om één telefoon draadloos op te laden en twee extra telefoons via de twee 5V/2A USB-poorten. Hij is ook iets lichter en wordt geleverd met twee drukknopen om te voorkomen dat de zonnepanelen uitvouwen, wat een grote gemiste kans is voor de X-DRAGON-zonnelader.

Geïnteresseerd in wat meer opties? Ontdek onze andere aanbevelingen voor zonne-energiebanken.

Geweldig voor buitenmensen die snel willen opladen terwijl ze onderweg zijn

Als je zonne-energie echt wilt maximaliseren, dan is de X-DRAGON 10000mAh Solar Power Bank zeker een kanshebber. Deze zonne-energiebank is goed ontworpen en voegt niet veel onnodige bulk toe terwijl hij toch behoorlijk vermogen biedt. Het zet zonne-energie ook behoorlijk effectief om als het in de volle zon staat.

Specs

  • Productnaam 10000mAh zonne-energiebank
  • Productmerk X-DRAGON
  • Prijs $33.99
  • Gewicht 13,88 oz.
  • Productafmetingen 6,1 x 3,33 x 0,98 inch.
  • Compatibiliteit Android, iPhone
  • Batterijtype Li-polymeer
  • Batterijcapaciteit 10000mAh
  • Ingang 5V/2.0A
  • Waterdichte kwaliteit Regen-spatbestendig
  • Zonnepanelen 4.8W
  • Poorten 2 x USB 2.0, 1 x micro-USB
  • Garantie 18 maanden

Aanbevolen: