ASUS Designo MX27UC Review: verbluffende 4K-helderheid

Inhoudsopgave:

ASUS Designo MX27UC Review: verbluffende 4K-helderheid
ASUS Designo MX27UC Review: verbluffende 4K-helderheid
Anonim

Bottom Line

De ASUS Designo MX27UC is een competente, zij het gebrekkige, 4K-monitor. Het biedt een geweldige beeldkwaliteit met uitstekende kijkhoeken en is uitgerust met verrassend goede luidsprekers.

ASUS Designo MX27UC

Image
Image

We hebben de ASUS Designo MX27UC gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De ASUS Designo MX27UC is een krachtige 4K-monitor die volledig gericht is op foto-editors, videomakers en grafische ontwerpers die een hoge resolutie en uitstekende kleurnauwkeurigheid eisen. Het kan ook aantrekkelijk zijn voor gamers die de kracht van hun high-end pc's willen ontketenen.

Hoogwaardige monitoren hebben hoge verwachtingen, en resolutie alleen is niet genoeg. We hebben de MX27UC getest om te zien of deze voldoet aan de behoeften van de meest veeleisende klanten.

Image
Image

Ontwerp: Space-age-stijl

De ASUS Designo MX27UC heeft zeker een ruimtetijdperk van bovenaf gezien (zoals afgebeeld op de verpakking), het lijkt op het iconische zwarte gat uit de film "Interstellar". Er is veel glanzend zilvermetaal en het is niet alleen voor de show. De basis en standaard zijn zowel solide als zwaar genoeg om een stevig tegengewicht te bieden voor de 27-inch ruimte die ze ondersteunen.

De standaard wordt aan de monitor bevestigd met een scharnier dat soepel en gemakkelijk kantelen mogelijk maakt. De bodemplaat is eenvoudig en stevig vast te schroeven. Helaas beperkt dit ontwerp de montagemogelijkheden en is er geen breed scala aan aanpassingen mogelijk.

Het scherm is erg dun, slechts 1,25 cm op het dunste punt. De bezel is slechts 0,1 cm dik langs de boven- en zijkanten, met een dikkere rand aan de onderkant. Hoewel dit de illusie van een randloze weergave verstoort, is het niet onaantrekkelijk - een bredere onderrand is een esthetisch aangename inlijstmethode die al eeuwen wordt gebruikt bij het inlijsten van foto's en schilderijen.

De basis en standaard zijn zowel solide als zwaar genoeg om een stevig tegengewicht te bieden voor de 27-inch ruimte die ze ondersteunen.

De poorten bevinden zich in een groep aan de achterkant van het scherm. Ze zijn redelijk gemakkelijk toegankelijk, maar helaas is er geen aandacht besteed aan kabelbeheer. De MX27UC is uitgerust met HDMI, Displayport en DisplayPort via USB-C. De derde invoeroptie is vooral interessant, omdat je hiermee een apparaat zoals een telefoon of een tablet kunt aansluiten en de weergave op de monitor kunt spiegelen.

Uw ervaring is echter afhankelijk van uw mobiele apparaat. Als je een ASUS-tablet hebt, zou de ervaring naadloos moeten zijn. Als u echter zoiets als een Samsung Galaxy-telefoon heeft, heeft de telefoon mogelijk Samsung DeX nodig om verbinding te maken met het scherm.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudige constructie, frustrerende menubediening op het scherm

De ASUS Designo MX27UC wordt grotendeels voorgemonteerd geleverd. Omdat de standaard bevestigd wordt verzonden, hoefden we alleen maar de basisplaat vast te schroeven. We hebben de stroom aangesloten, onze gewenste invoermethode ingevoerd en we waren klaar om te gaan.

Helaas vonden we het enigszins frustrerend om het contrast en andere instellingen aan te passen via het schermmenu. Het probleem is dat het indicatielampje "aan" niet de aan / uit-knop is. Die knop bevindt zich net aan de linkerkant en dit zorgde voor verwarring bij het in- en uitschakelen van de monitor.

We zagen ook vaak de aan/uit-knop voor de menunavigatieknoppen en bleven per ongeluk de monitor uitschakelen terwijl we het OSD-menu (on-screen display) aanpasten.

Image
Image

Beeldkwaliteit: 4K superioriteit

Als je een 4K-scherm wilt kopen, verwacht je niet alleen uitmuntendheid in resolutie, maar ook in kleurweergave, contrast, helderheid en kijkhoeken. Deze eigenschappen zijn net zo belangrijk, zo niet belangrijker, dan eenvoudige resolutie. Voor $ 600 moet de MX27UC leveren - en dat doet hij met zelfvertrouwen.

Het geadverteerde 178-graden bereik van kijkhoeken van de monitor leek perfect in onze tests - het scherm varieert niet in kwaliteit wanneer het vanuit elke hoek wordt bekeken. We ondervonden ook geen problemen met ghosting, en we merkten ook geen tearing op het scherm (de monitor bevat ook adaptieve synchronisatie, wat helpt om dit probleem te verlichten als het zich voordoet).

Kleuren zijn uiterst nauwkeurig en beslaan 100% van de sRGB-kleurruimte.

Er is een kleine hoeveelheid backlight-bleeding langs de randen van het scherm, maar dit is geen groot probleem en v alt niet op tenzij u ernaar zoekt.

Kleuren zijn uiterst nauwkeurig en beslaan 100% van de sRGB-kleurruimte, waardoor dit een uitstekend scherm is voor foto- en videobewerking en voor grafisch ontwerpwerk. Zelfs als je alleen maar films kijkt of videogames speelt, zal dit hoge niveau van kleurnauwkeurigheid je ervaring verbeteren.

De contrastverhouding van 100.000, 000:1 zorgt voor een pittig, intens gevoel en de monitor kan diepe zwarte tinten weergeven die aanzienlijk donkerder zijn dan wat we gewoonlijk verwachten van LCD-schermen.

Bij een resolutie van 4K is de monitor extreem scherp. Zelfs bij gebruik op een gereduceerde 1440p of 1080p blijft hij scherp en helder. Het is belangrijk op te merken dat het een zeer geavanceerde computer vereist om applicaties op 4K uit te voeren. Zelfs surfen op het web en andere taken met een laag energieverbruik vereisen meer verwerkings- en grafische kracht bij hoge resoluties.

We hebben de MX27UC getest met een aantal verschillende pc's met verschillende configuraties en mogelijkheden. Onze beste uitrusting is het inpakken van een Nvidia RTX 2070, AMD Ryzen 7 2700X CPU en 32 GB RAM, en met die high-end setup konden we minder veeleisende games spelen in 4K met 60 fps. Toen we echter probeerden meer veeleisende games uit te voeren, worstelde de computer met 4K. Battlefield V weigerde helemaal te draaien op maximale instellingen in 4K.

Op een goedkopere maar nog steeds redelijk krachtige pc met een Nvidia 1060 Ti, AMD Ryzen 7 2600 CPU en 16 GB RAM, liepen de meeste games slecht of weigerden ze te draaien in 4K, en onze ervaring met het navigeren op niet- spelsoftware was ook onaangenaam. Om volledig gebruik te maken van de MX27UC heb je een computer nodig die minstens zo krachtig is als het beste systeem dat we hebben getest, en om de nieuwste games met maximale resolutie en instellingen te spelen, wil je echt "bleeding edge" hardware gebruiken.

Image
Image

Audio: Verrassend volume en helderheid

Ingebouwde monitorluidsprekers krijgen een slechte rap, maar de MX27UC levert een indrukwekkend luide en heldere luisterervaring. Er is niet veel bas, maar de hoge tonen zijn helder en duidelijk. Voor ingebouwde luidsprekers zijn deze, zoals ASUS beweert, echt in staat om de behoefte aan speciale desktopluidsprekers voor veel gebruikers te elimineren. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de veel gehypte samenwerking tussen ASUS, ICEpower en Bang en Olufsen.

Opmerking is de aanpasbaarheid van deze luidsprekers voor verschillende situaties. Inbegrepen zijn game-, film- en muziekmodi, evenals een gebruikersmodus waarmee u zelf de geluidsinstellingen kunt aanpassen. Hoe goed het ook is, meer veeleisende audiofielen zullen waarschijnlijk vasthouden aan hun externe luidsprekers.

Image
Image

Software: handige extra's

ASUS heeft verschillende potentieel nuttige programma's om uw ervaring met de MX27UC te verbeteren, zowel als ingebouwde functies in het scherm als als afzonderlijke, downloadbare software voor uw pc. Of deze software nuttig voor u is, hangt natuurlijk af van hoe u van plan bent dit scherm te gebruiken.

ASUS Multiframe is een downloadbare tool voor schermbeheer die is ontworpen om u te helpen bij het organiseren van meerdere vensters op uw scherm. Dit zou vooral handig zijn voor iedereen met een opstelling met meerdere monitoren, en hoewel het alleen redelijk basisfunctionaliteit biedt, is het inderdaad een effectieve manier om informatie te organiseren.

De OSD (On Screen Display) geeft je toegang tot een groot aantal aanpassings- en aanpassingsopties. Dit omvat hulpmiddelen voor schermorganisatie die vergelijkbaar zijn met wat ASUS Multiframe kan doen, hoewel sterk vereenvoudigd. In wezen kan het een selectie vooraf ingestelde rasters op het scherm plaatsen, die u kunt gebruiken om bureaubladvensters handmatig in symmetrische, nauwkeurige patronen te rangschikken.

ASUS heeft ervoor gezorgd dat klanten waar voor hun geld krijgen.

Er is ook een blauwlichtfilter en een aantal voorinstellingen waarmee het display voor verschillende doeleinden kan worden aangepast. Er zijn modi Landschap, Standaard, Theater, Spel, Nachtzicht, sRGB, Lezen en Donkere kamer. We ontdekten dat elk uitstekend was voor het beoogde doel, en als je de helderheid, het contrast, de verzadiging, de kleurtemperatuur en de huidskleur handmatig moet aanpassen, zijn die opties beschikbaar. U kunt ook de functies Trace Free, Vivid Pixel en Adaptive Sync omschakelen.

Trace Free vermindert ghosting, hoewel dit geen groot probleem is met de MX27UC. Vivid Pixel zou de resolutie van afbeeldingen met een lage resolutie moeten verbeteren, maar we zagen niet veel verbetering en het veroorzaakte zelfs ongewenste artefacten.

Adaptieve synchronisatie is echt spannend omdat het tearing en schokkerigheid van het scherm kan elimineren of drastisch kan verminderen, vooral in games. Of deze functie werkt of niet, hangt af van uw systeem en werkt het beste met AMD grafische kaarten. We vonden het moeilijk om het verschil te zien tussen in- en uitschakelen, omdat deze monitor in ieder geval goed omgaat met scheuren.

Prijs: de last van grootheid

Kwaliteit 4K is niet goedkoop - de MX27UC heeft een adviesprijs van $ 599 en wordt meestal niet voor veel minder verkocht. Als je voorbij de eerste stickerschok kunt komen, heeft ASUS ervoor gezorgd dat klanten waar voor hun geld krijgen.

Als je het moeilijk vindt om de kosten voor jezelf te rechtvaardigen, houd er dan rekening mee dat om een videogame van de huidige generatie te spelen met een resolutie van 4K en maximale grafische instellingen, je een grafische kaart nodig hebt die zal kosten u honderden meer bovenop dit scherm. Als je een beperkt budget hebt, zijn er andere opties die je veel geld kunnen besparen. Als u echter het beste van het beste wilt op het gebied van beeldkwaliteit, dan is de ASUS Designo MX27UC elke cent waard.

Concurrentie: ASUS Designo MX27UC vs. Dell Ultrasharp U2719DX

Hoewel de ASUS Designo MX27UC ongetwijfeld geweldig is, zijn er zeker goedkopere 27-inch monitoren voor diegenen die een paar dollar willen besparen. De centrale vraag is duidelijk: hoe belangrijk is het om die 4K-resolutie te hebben?

De Dell Ultrasharp U2719DX is een 1440p-scherm dat ongeveer $ 200 minder kost dan de ASUS en in veel opzichten superieur is, vooral wat betreft ontwerp. Waar de ASUS weinig flexibiliteit heeft als het gaat om montage en afstelling, is de Dell een indrukwekkend flexibele monitor. Je kunt het in elke richting kantelen en draaien, of zelfs draaien zodat het een volledig verticaal scherm wordt.

Bovendien is de Dell bijna net zo scherp en kleurnauwkeurig als de ASUS, hoewel de MX27UC in dit opzicht nog steeds een voorsprong heeft. De Dell bevat ook helemaal geen luidsprekers.

Als je pc de kracht heeft en je hebt het geld, dan is dit een uitstekende en visueel verbluffende 4K-monitor

De ASUS Designo MX27UC is een monitor gemaakt voor diegenen die een uitstekende visuele kwaliteit eisen. Bovendien zijn de ingebouwde luidsprekers echt indrukwekkend. Het enige grote minpunt is het teleurstellende gebrek aan verstelbaarheid en montagemogelijkheden.

Specs

  • Productnaam Designo MX27UC
  • Product Merk ASUS
  • UPC 889349599785
  • Prijs $559.00
  • Productafmetingen 24,1 x 8,8 x 16,9 inch.
  • Schermgrootte 27 inch
  • Schermresolutie 3840 x 2160
  • Beeldverhouding 16:9
  • Responstijd 5ms
  • Schermtype IPS
  • Poorten HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, DisplayPort via USB-C, 3,5 mm mini-jack luidsprekers: stereoluidsprekers van ASUS SonicMaster, Icepower en Bang & Olufsen
  • Garantie Drie jaar

Aanbevolen: