Hoe u uw IP- en MAC-adressen kunt vinden in Windows

Inhoudsopgave:

Hoe u uw IP- en MAC-adressen kunt vinden in Windows
Hoe u uw IP- en MAC-adressen kunt vinden in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Snelste manier: typ Command Prompt in de Windows-zoekbalk om Command Prompt > te openen typ ipconfig /all > Voer in.
  • IPv4-adres of Link-lokaal IPv6-adres is het IP-adres. Fysiek adres is het MAC-adres.

Dit artikel legt uit hoe u de MAC- en IP-adressen van uw computer kunt vinden met behulp van de ipconfig opdracht of via de instellingen van de netwerkadapter. Instructies zijn van toepassing op Windows 10, 8, Vista, 7 en XP.

Gebruik het ipconfig-commando

Het ipconfig-hulpprogramma is toegankelijk vanaf de opdrachtprompt en is gemakkelijk te gebruiken. Het toont adresinformatie voor alle actieve netwerkadapters.

  1. Open opdrachtprompt. Open in Windows 10 het menu Start en zoek naar cmd. Open in Windows 8 het scherm Apps om de opdrachtprompt te vinden in de sectie Windows System.

    Voor oudere versies van Windows, zoals Windows 7, Vista en XP, opent u het menu Start en gaat u naar Alle programma's > Accessoires om de opdrachtprompt te openen.

    Image
    Image
  2. Typ deze opdracht en druk op Enter.

    ipconfig /all

    Image
    Image
  3. Zoek Physical Address om het MAC-adres van de netwerkadapter te zien. Het IPv4-adres wordt vermeld naast IPv4-adres, terwijl Link-lokaal IPv6-adres het IPv6-adres toont.

    Veel Windows-pc's bevatten meer dan één netwerkadapter (zoals aparte adapters voor Ethernet- en Wi-Fi-ondersteuning) en rapporteren verschillende actieve IP- of MAC-adressen.

    Image
    Image

Open de instellingen van de netwerkadapter

Een andere manier om het MAC-adres in Windows te vinden of om het IP-adres te zien, is via de instellingen van de netwerkadapter, iets wat u kunt doen via het Configuratiescherm.

  1. Open Configuratiescherm.
  2. Selecteer Netwerk en internet. Als u die optie niet ziet, gaat u naar Netwerkcentrum en gaat u verder met stap 4. Selecteer in Windows XP Netwerk- en internetverbindingenof Netwerkverbindingen en ga dan verder met stap 5.

    Image
    Image
  3. Kies Netwerkcentrum. Selecteer in Windows XP Netwerkverbindingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Adapterinstellingen wijzigen. Sla deze stap over in Windows XP. Klik in Windows Vista op Netwerkverbindingen beheren.

    Image
    Image
  5. Dubbelklik op de adapter waarvan u het MAC-adres en het lokale IP-adres wilt zien.

    Image
    Image
  6. Selecteer Details. Ga in Windows XP naar het tabblad Support.

    Image
    Image
  7. Zoek IPV4-adres of Link-lokaal IPv6-adres voor het IP-adres, of Fysiek adresom het MAC-adres voor die adapter te zien.

    Image
    Image

Virtuele adapters die worden gebruikt in virtuele machines en andere virtualisatiesoftware hebben meestal software-geëmuleerde MAC-adressen en niet het fysieke adres van de netwerkinterfacekaart.

Aanbevolen: