Dell Ultrasharp U2719DX Review: indrukwekkende kwaliteit, verbluffend ontwerp

Inhoudsopgave:

Dell Ultrasharp U2719DX Review: indrukwekkende kwaliteit, verbluffend ontwerp
Dell Ultrasharp U2719DX Review: indrukwekkende kwaliteit, verbluffend ontwerp
Anonim

Bottom Line

De Dell Ultrasharp U2719 is een geweldige professionele monitor die zijn premium vraagprijs meer dan rechtvaardigt.

Dell Ultrasharp U2719DX

Image
Image

We hebben de Dell Ultrasharp U2719DX gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het uitkiezen van een nieuwe monitor is een lastig en belangrijk proces. We brengen zoveel tijd achter schermen door, zowel voor werk als vrije tijd, dat het essentieel is dat we proportioneel investeren in onze portalen naar de digitale wereld.

Een monitor is echter zo'n praktisch apparaat dat de aanschaf ervan een sleur lijkt, en velen van ons zijn geneigd er niet zoveel aan uit te geven als aan flitsendere gadgets. Het zal u misschien verbazen te horen dat er een monitor is die niet alleen een geweldige beeldkwaliteit biedt, maar in feite een opwindende technische aankoop is.

We hebben de Dell Ultrasharp U2719DX getest, een monitor die zo mooi is dat je de manier waarop je naar je scherm kijkt kan veranderen.

Image
Image

Ontwerp: inderdaad scherp

Voor een 27-inch monitor is de Dell Ultrasharp U2719DX vrij slank gemaakt dankzij een profielbreedte van slechts 6,5 mm aan de rand en uitzonderlijk dunne randen. Dell noemt dit een "infinity edge display" en het maakt deze monitor ideaal voor gebruik in opstellingen met twee monitoren. We ontdekten dat het goed past wanneer het naast een andere monitor wordt gebruikt, en de 1440p-resolutie is handig om te matchen met verschillende monitoren. We plaatsten het tussen een 1080p en een 4K 2160p-scherm, het werkte goed met beide.

De standaard en voet hebben een minimalistisch ontwerp dat deze display een unieke en professionele uitstraling geeft. Dankzij een uitsparing in de standaard kunnen kabels elegant uit het zicht worden geleid en niet direct achter het display bungelen. Elk onderdeel, van het display zelf tot de standaard en basis, voelt duurzaam aan en is gemaakt om lang mee te gaan.

Dit is een zeer verstelbare monitor die kantelbaar, draaibaar of zelfs verticaal gedraaid kan worden, eenvoudig en intuïtief gemaakt door het robuuste scharniermechanisme. Hoogteverstelling is ook een fluitje van een cent, aangezien u slechts een lichte druk in de gewenste richting hoeft uit te oefenen.

Kleuren zijn zowel levendig als nauwkeurig.

Ondanks dit brede scala aan soepele bewegingen, wiebelt de monitor niet en voelt hij zich niet onveilig. Een klein minpuntje hierbij is dat de monitor naar achteren moet worden gekanteld om in verticale positie te kunnen worden gebruikt, anders zal hij botsen met de voet van de standaard. Dit kan echter worden opgelost door de monitor op een andere standaard of wandmontage te installeren (deze bevat VESA-montagemogelijkheden).

De invoerpoorten omvatten HDMI-, Displayport- en USB-poorten, hoewel dit helaas alleen USB 3.0 is en niet de superieure USB-C-variant. Hoewel je misschien geen razendsnelle USB-C-snelheden krijgt, kan de monitor nog steeds fungeren als een USB-hub dankzij USB-doorvoer.

Meer beschikbare USB-poorten - en handiger beschikbare USB-poorten - zijn altijd handig, en deze mogelijkheid leent zich voor het potentieel voor minimalistische bureauopstellingen. Naast USB-poorten krijg je audio-uitvoer via een 3,5 mm-aansluiting, zodat je gemakkelijk je koptelefoon of luidsprekers kunt aansluiten zonder dat je in de wirwar van draden hoeft te graven die onvermijdelijk achter je pc-toren uitsteken.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig met geweldig kabelbeheer

We ontdekten dat de installatie een fluitje van een cent is dankzij de slimme techniek van Dell. De basis sluit stevig aan op de standaard en wordt stevig vastgeschroefd. Het scherm wordt aan de standaard bevestigd via een clip-on beugel die zowel stevig als gemakkelijk te bevestigen en opnieuw te bevestigen is. Poorten zijn gemakkelijk toegankelijk dankzij het goede ontwerp en de indrukwekkende articulatie van het display. We waren dol op de opname van een rond gat in de standaard waarmee kabels gemakkelijk en onopvallend achter de monitor kunnen worden geleid.

Installatie is een fluitje van een cent dankzij de slimme techniek van Dell.

Bij de eerste keer opstarten stond de monitor ons toe om uit een aantal talen te kiezen voor zijn menusysteem. Het menusysteem zelf is intuïtief en overzichtelijk weergegeven. Tik gewoon op een van de navigatieknoppen onder de rechterbenedenhoek van het scherm en de pictogrammen voor de invoer, kleurselectie en het hoofdmenu verschijnen. Navigatie is duidelijk aangegeven binnen de verschillende menu's, en we konden meteen vinden wat we nodig hadden en aanpassingen maken zonder een steile leercurve.

Image
Image

Beeldkwaliteit: Scherp en nauwkeurig

De Dell Ultrasharp U3719DX is in één woord prachtig. Kleuren zijn zowel levendig als nauwkeurig. De monitor is geschikt voor 99% van de sRGB-kleurruimte en wordt in kleur gekalibreerd met een Delta-E-nauwkeurigheid van minder dan twee. Het wordt geleverd met een gedrukt bewijs van deze kalibratie, en dit zou fotografen en andere creatievelingen moeten geruststellen dat wat ze op het scherm zien een nauwkeurige weergave is. Alleen high-end professionele monitoren die meer dan duizend dollar kosten, kunnen het beter.

De 1440p-resolutie is een goed compromis tussen superhigh-end 4K-schermen die portemonnees en grafische kaarten belasten, en oudere 1080p Full HD-monitoren met een lagere resolutie.

Het paneel is een hoogwaardig IPS-scherm dat zeer helder en gelijkmatig verlicht is. Het is gemakkelijk te bekijken vanuit elke hoek, zonder waarneembare kleurverschuiving in het zichtbare bereik van 178 graden, en achtergrondverlichting is verwaarloosbaar. Waar het een beetje struikelt, is de niet-indrukwekkende verversingssnelheid van 60 Hz. Hoewel dit voor de meeste taken perfect acceptabel is, betekent dit dat deze monitor niet zo goed is voor gaming als schermen die 120 Hz of 144 Hz verversingssnelheden kunnen halen.

Voor alle andere toepassingen dan gamen, blinkt deze monitor uit.

Het is ook vermeldenswaard dat de responstijd van 8 ms langzamer is dan wat u normaal gesproken zou zoeken in een gaming-display. Dit kan worden verbeterd door de monitor in de "snelle" modus te laten draaien, wat de responstijd tot 6 ms verhoogt. Het verschil tussen 6 ms en 8 ms is echter zo klein dat we geen merkbaar verschil tussen deze responstijden konden zien. Zelfs tijdens het gamen had het beeldscherm geen noemenswaardig nadeel in vergelijking met snellere beeldschermen met een responstijd van 2 ms.

Bovendien ondersteunt het scherm geen G-Sync of Freesync, technologie die het scheuren van het scherm vermindert. We voelden absoluut de afwezigheid van deze functies tijdens het gamen, aangezien het scheuren van het scherm een zeer merkbaar probleem is onder deze omstandigheden.

Dit gebrek aan focus op gaming is logisch, aangezien deze monitor niet voor dat gebruik is bedoeld of op de markt wordt gebracht. Voor alle andere toepassingen dan gamen, blinkt deze monitor uit, en het is duidelijk bedoeld en presteert het beste voor professionele en creatieve taken.

Image
Image

Software: Dell Display Manager

De U2719DX werkt met Dell's Display Manager-software, die moet worden gedownload van de website van het bedrijf. De software heeft een strak, modern ontwerp waarmee u eenvoudig applicaties in verschillende patronen op uw scherm kunt rangschikken op een of meer monitoren.

Display Manager bevat een "auto-restore"-functie die onthoudt welke applicaties je gebruikte en hoe ze waren gerangschikt, en ze automatisch herstelt. Er zijn ook tools beschikbaar in de software om te helpen bij het schakelen tussen verschillende ingangen, het toewijzen van namen aan verschillende ingangen en het maken van snelkoppelingen om toegang te krijgen tot verschillende aangesloten apparaten. Basishulpmiddelen voor het aanpassen van helderheid, contrast en resolutie zijn ook inbegrepen.

De OSD (On Screen Display) bevat voorinstellingen voor standaardweergave, films, gamen, "Comfortview" (gemakkelijker voor de ogen) en Multiscreen Match. Het bevat ook gemakkelijke toegang tot kleurtemperatuur en RGB-aanpassingen.

Je kunt ook de helderheid en het contrast aanpassen, evenals de reactietijd: normaal (8ms) en snel (6ms). U kunt de taal, rotatie, transparantie en de slaaptimer voor de OSD wijzigen. Er zijn ook opties voor het aanpassen van sneltoetsen, het aanpassen van het aan/uit-lampje en opties voor USB-doorvoer.

Er is ook een fabrieksresetoptie als je terug wilt naar hoe alles werkte toen het scherm uit de doos kwam.

Garantie: Dell heeft u gedekt

U hoeft niet bang te zijn voor storingen met de U2719DX-Dell's premium Pixel-garantie stelt dat als uw scherm wordt geleverd met zelfs maar één heldere pixel, deze uw monitor zal vervangen.

Bovendien vertegenwoordigen de driejarige beperkte hardwaregarantie en geavanceerde omruilservicegaranties Dells vertrouwen in hun product en gemoedsrust voor u.

Prijs: je krijgt waar je voor beta alt

De Dell Ultrasharp U2719DX heeft een adviesprijs van $ 599, maar is meestal online te vinden voor bijna $ 360 of $ 400. Dit plaatst het ver buiten het bereik van budgetmonitoren, terwijl het erin slaagt de concurrentie met serieuze high-end professionele monitoren te vermijden.

Er zijn 4K-monitoren, grotere monitoren en monitoren met hogere verversingsfrequenties beschikbaar voor dezelfde prijs of goedkoper, maar in zoveel gevallen worden hoeken gesneden om opvallende specificaties te bereiken. Met de U2719DX krijgt u echt waar voor uw geld - een kwaliteitsscherm zonder noemenswaardige waarschuwingen.

Dit is een duidelijk geval van een product dat streeft naar en het bereiken van die prijs-kwaliteitverhouding. Degenen die een beetje extra in hun scherm kunnen en willen investeren, worden beloond met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Concurrentie: geweldige opties in overvloed

Je komt misschien in de verleiding door Asus's Designo MX27UC, een monitor die op papier Dell's U2719DX lijkt te overtreffen met 4K-resolutie, betere kleurweergave en USB-C-connectiviteit. Het heeft ook een adviesprijs van $ 40 lager dan de Dell, hoewel de Dell bijna altijd te vinden is voor ongeveer $ 200 minder (inclusief op de eigen website van de fabrikant). Maar de superieure standaard van Dell is veel robuuster en functioneler en maakt een breed scala aan eenvoudige aanpassingen mogelijk, in tegenstelling tot de Asus.

Het technische voordeel van kleurweergave voor de Asus wordt tenietgedaan door het feit dat de Dell wordt geleverd met documentatie die aantoont dat het scherm afzonderlijk op kleur is gekalibreerd voordat het werd verzonden.

Laten we eerlijk zijn: de meeste mensen hebben eigenlijk geen volledige 4K-resolutie nodig, en veel computers kunnen ook geen 4K-scherm gebruiken. 1440p ziet er geweldig uit en werkt goed met de meeste software, terwijl je in veel applicaties problemen gaat krijgen met 4K. Dat gezegd hebbende, als je een serieus krachtige pc hebt, wil je misschien investeren in die extra pixels.

Aan de onderkant van het spectrum geeft Acer's R271 de Ultrasharp U2719DX een run voor zijn geld. Acer is erin geslaagd een dunne en aantrekkelijke 1080p-monitor te maken die de visuele helderheid en kleurnauwkeurigheid van Dell met een hogere resolutie evenaart voor minder dan $ 200. De waarde van die monitor is echt indrukwekkend, en voor de gamer of creatieveling met een krap budget kan het een goede keuze zijn als je een paar dollar wilt besparen.

Dat gezegd hebbende, kan de R271 niet standhouden in termen van algehele bouwkwaliteit, veelzijdigheid en connectiviteit. Bijzonder opvallend is het feit dat de R271 wordt geleverd met een zeer ondermaatse standaard die helemaal niet kan worden aangepast. De Dell Ultrasharp U2719DX daarentegen is een monitor met een uitstekende bouwkwaliteit en een enorme waarde, zelfs voor een iets hogere prijs.

Eenvoudig aan te bevelen voor bijna iedereen

De Dell Ultrasharp U2719DX is een alleskunner - voor makers en bedrijven is dit het scherm om te verslaan. De enige mensen die misschien het advies krijgen om ergens anders te kijken, zijn hardcore gamers, die waarschijnlijk de voorkeur geven aan een scherm dat prioriteit geeft aan de verversingssnelheid en responstijd boven andere factoren.

Specs

  • Productnaam Ultrasharp U2719DX
  • Productmerk Dell
  • UPC 884116321835
  • Prijs $599.00
  • Productafmetingen 7,09 x 24,1 x 15,36 inch.
  • Schermgrootte 27 inch
  • Schermresolutie 2560 x 1440
  • Beeldverhouding 16:9
  • Vernieuwingsfrequentie 60hz
  • Responstijd 8 ms in normale modus, 5 ms in snelle modus
  • Poorten Displayport 1.4, Displayport met MST, HDMI 1.4, 2x USB 3.0 downstream, 2x USB 3.0 met 2A oplaadmogelijkheid, USB 3.0 upstream, 3,5 mm audio-uitgang
  • Garantie 3 jaar

Aanbevolen: