JETSUN 16750mAh Solar Power Bank Review: Power Up, Off the Grid

Inhoudsopgave:

JETSUN 16750mAh Solar Power Bank Review: Power Up, Off the Grid
JETSUN 16750mAh Solar Power Bank Review: Power Up, Off the Grid
Anonim

Bottom Line

De JETSUN 16750mAh zonne-energiebank is een aantrekkelijke, duurzame en duurzame stroomoplossing voor off-the-grid wandel- of kampeeractiviteiten.

Jetsun 16750mAh draagbare zonne-energiebank

Image
Image

We hebben de JETSUN 16750mAh zonne-energiebank gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het is goed om de stekker uit het stopcontact te halen als je niet aan het wandelen of backpacken bent. Maar om veiligheidsredenen wil je je telefoon kunnen opladen als je kilometers verwijderd bent van het dichtstbijzijnde stopcontact. Een draagbare powerbank kan daarbij helpen.

De JETSUN 16750mAh zonne-energiebank is speciaal gebouwd voor kamperen en biedt mogelijk precies de hoeveelheid stroom en gemak die u zoekt. We hebben dit apparaat onlangs getest om het gebruiksgemak, de zonne-energie en de duurzaamheid te evalueren.

Image
Image

Ontwerp: Heavy-duty, en dat is te zien

Als een product beweert te zijn "gebouwd om te kamperen", verwacht je dat het robuust is. De JETSUN 16750mAh Solar Power Bank loopt zeker de wandeling. Het is iets langer dan je gemiddelde smartphone en veel dikker en zwaarder met een gewicht van 11 gram. Maar door de stevige plastic hoes die het omhult, voelt het apparaat stevig aan zonder onpraktisch te zijn.

De boxy vorm gaf ons vertrouwen in zijn schokbestendigheid. We hebben dit zelfs getest door het lichtjes tegen een rots te laten vallen tijdens een wandeling, en het was ongedeerd.

Hoewel het niet de lichtste van alle zonne-energiebanken is, is het nog steeds vrij draagbaar. Het wordt geleverd met een karabijnhaak, waardoor het heel eenvoudig aan een rugzak te bevestigen is - toen we het op deze manier aan onze rugzak vastmaakten, merkten we niet eens het gewicht ervan.

De stevige plastic hoes die het omhult, zorgt ervoor dat het apparaat stevig aanvoelt zonder onhandig te zijn.

Deze zonne-energiebank heeft twee USB 2.0-poorten en een micro-USB-poort die bedoeld is om het apparaat op te laden. Deze poorten zijn bedekt met een plastic flap die (soort van) op hun plaats klikt, en voelt voldoende aan om vuil en water in redelijke mate buiten te houden.

Qua knoppen zijn er maar twee. Een daarvan is de aan / uit-knop die het laadniveau en de laadstatus van de zonne-energie aangeeft vanuit de rij van vijf indicatielampjes. De andere knop bedient de zaklamp aan de onderkant van het apparaat.

De zaklampknop is niet zo intuïtief in gebruik en moet een paar seconden ingedrukt worden voordat het licht aangaat. Als u er een tweede keer op drukt, wordt de SOS-modus gestart, die langzaam en constant knippert, en als u de knop een derde keer indrukt, wordt de stroboscoopfunctie gestart. Hoewel het een minuutje duurt om te begrijpen hoe je de zaklamp moet gebruiken, vonden we hem erg helder en kunnen we ons voorstellen dat hij in de avonduren van pas kan komen.

Een ander geweldig voordeel van ontwerp en duurzaamheid is dat het apparaat zelfstandig rechtop kan staan. Dit biedt een andere mogelijkheid om het zonnepaneel zo op te stellen dat het de zon vanuit een betere hoek kan opvangen.

Image
Image

Configuratieproces: relatief snel en duidelijk

Net als andere zonne-energiebanken, moet de JETSUN 16750mAh zonne-energiebank eerst worden opgeladen via de meegeleverde micro-USB-kabel. De fabrikant raadt expliciet af om te vertrouwen op de zon als enige energiebron, in plaats daarvan raden ze aan om zonne-energie alleen als hulpkrachtbron te behandelen.

Dit lijkt contra-intuïtief, vooral omdat zelfs binnen met indirect licht of onder een sterke lichtbron het indicatorpaneel groen oplicht om aan te geven dat de zonne-energiebank wordt opgeladen. Deze knipperende actie is niet alleen een beetje afleidend, maar kan ook misleidend zijn over de lading die het daadwerkelijk oppikt.

We laadden het op de aangegeven manier op via wisselstroom en merkten dat het ongeveer vijf uur duurde om helemaal op te laden, te beginnen met de 50% lading die het uit de doos liet zien. De gebruikershandleiding zegt dat het zeven tot dertien uur kan duren, afhankelijk van de stroombron, dus we zagen een snellere oplaadtijd dan verwacht.

Na deze eerste lading en het product te hebben gebruikt tot het stierf, hebben we geprobeerd de snelheid van de zonnelading te testen. De producthandleiding zegt dat een volledige lading door de zon drie tot vijf volle dagen kan duren, maar dat 20%-30% opladen mogelijk is als het apparaat een dag in de zon staat.

We raden aan de aanwijzingen te volgen om eerst op te laden via wisselstroom en vervolgens de zon te gebruiken om de lading te versterken.

We hebben dit product getest tijdens een bijzonder bewolkte week in stedelijke omstandigheden, maar we kozen de dagen met de meeste zon om dit uit te testen. Met slechts één verlichte balk, wat duidt op een capaciteit van minder dan 25%, hebben we hem 15 uur buiten geplaatst in overwegend zonnige omstandigheden. Er was geen verandering in de indicatoren om ons te laten weten dat het apparaat extra vermogen heeft opgevangen. Het had sterker kunnen worden, maar het enige dat duidelijk was, was dat het niet genoeg won om het tot meer dan 25% te laten opladen.

Vanwege deze dubbelzinnigheid raden we aan de instructies te volgen om eerst op te laden via wisselstroom en vervolgens de zon te gebruiken om de lading te versterken. Dat is wat we uiteindelijk hebben gedaan, en dat zorgde ervoor dat dit apparaat met succes werd gevoed en in staat om meerdere apparaten op te laden.

Een ding om op te merken: dit apparaat wordt behoorlijk heet wanneer het rechtstreeks in de zon wordt opgeladen. In de gebruikershandleiding staat dat het niet wordt blootgesteld aan warmtebronnen of zelfs niet in een auto wordt achtergelaten bij warm en vochtig weer. Dit is dus iets om rekening mee te houden wanneer u overweegt of dit de juiste zonne-energiebank voor u is.

Image
Image

Oplaadsnelheid: bijna net zo snel als het beweert te zijn

De fabrikant beweert dat de JETSUN 16750mAh Solar Power Bank een laadsnelheid heeft van vijf volt en maximaal 2.1 versterker. We hebben deze beweringen getest met een USB-multimeter om het wattage, de spanning en de stroomsterkte van dit apparaat te meten wanneer het is aangesloten op een combinatie van drie smartphones en één tablet.

We ontdekten dat de oplaadsnelheid zeker langzamer was voor een Kindle-tablet en iPhone X rond 4,94 V en 0,97 A. Maar voor telefoons die niet zo nieuw zijn, zoals de iPhone 6S Plus en Google Nexus 5X, was de gemiddelde snelheid 5,04V en 0,73A.

Om dat in uren op te splitsen: de Kindle Fire had vijf uur nodig om op te laden en de Google Nexus 5X drie uur om op te laden. Beide iPhones zijn in ongeveer twee uur opgeladen.

We wilden ook zien hoe het apparaat het tegelijkertijd deed tegen twee smartphones met een laag vermogen. Bij het opladen van beide iPhones gedurende 30 minuten (vanaf 5% opladen), sprong de iPhone X naar 20% en nam de iPhone 6S Plus toe tot 33% opgeladen.

En om een idee te krijgen van de gemiddelde oplaadtijd voor de JETSUN, hebben we hem twee keer vanaf 0% opgeladen en ontdekten dat de gemiddelde tijd om 100% te laden 7,25 uur was, wat in overeenstemming is met wat de gebruikershandleiding zegt is de typische oplaadtijd.

Image
Image

Batterij: lang en stabiel

In de loop van een week stond dit apparaat ofwel op een terrastafel of vastgehaakt aan een rugzak tijdens wandelingen en stadsuitjes in zonnige en gedeeltelijk bewolkte omstandigheden. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk zon te bieden als we niet in gebruik waren, maar we hebben nooit enig effect op de werkelijke levensduur van de batterij vastgesteld.

De volledig opgeladen JETSUN leverde genoeg stroom om een iPhone twee keer op te laden, een Kindle één keer op te laden en ongeveer een uur YouTube-video's te streamen op een Google Nexus 5X.

Om een beter beeld te krijgen van de volledige batterijcapaciteit, hebben we de batterij getest door YouTube-video's te streamen vanaf een volledig lege iPhone en Google Nexus. We vonden de gemiddelde batterijduur van beide tests maar liefst negen uur.

Image
Image

Prijs: Geweldig voor wat je krijgt

Geprijsd in het bereik van $ 25- $ 30, is de JETSUN 16750 mAh Solar Power Bank scherp geprijsd voor zijn batterijcapaciteit en extra functies zoals de ingebouwde LED-zaklampmodi en het robuuste ontwerp.

Maar er zijn verschillende concurrenten in de 20000mAh-categorie die meer kosten in het bereik van $ 35- $ 60, en deze duurdere apparaten bevatten meestal meer toeters en bellen, zoals Qi draadloos opladen en kompasfunctionaliteit. Als u op zoek bent naar iets van minder dan $ 30 dat functioneel en duurzaam is, is de JETSUN een sterke concurrent voor het vervullen van de rol van back-uplader voor kamperen en algemeen reizen.

JETSUN 16750mAh zonne-energiebank versus Renogy zonne-energiebank 15000mAh

De Renogy 15000mAh zonne-energiebank is een directe concurrent van de JETSUN, verkoopt in hetzelfde bereik van $ 25- $ 30 en heeft een enkel zonnepaneel en een dubbel USB-ontwerp. Het is ook bijna precies dezelfde grootte, maar het wordt geleverd met een iets krachtiger zonnepaneel van 2 W (versus het paneel van 1,8 W in de JETSUN) en is lichter met slechts acht gram.

Het belangrijkste nadeel van de Renogy is dat deze een kleinere batterij heeft: 15000mAh versus 16750 mAh. Het biedt ook iets lagere laadsnelheden met een 5V/1A en een 5/V2.1A-poort, vergeleken met de twee 5V/2.1A USB-poorten in de JETSUN. Ook mist de Renogy een klepje voor de USB-poorten, wat minder bescherming tegen water en vuil zou kunnen betekenen.

Ontdek een paar andere geweldige keuzes voor draagbare stroom door onze gids voor de beste zonneladers te bekijken.

Een geweldige zonne-energiebank voor kamperen en langere tijd buitenshuis

De JETSUN 16750mAh Solar Power Bank is een geweldig accessoire voor op reis en kamperen. Het heeft een aangenaam robuust en aantrekkelijk ontwerp dat aanzienlijk maar niet onhandelbaar is en ook een consistente hoeveelheid kracht bevat. Zolang je ervoor zorgt dat hij goed wordt opgeladen via wisselstroom en je hem alleen aanvult met zonne-energie, zul je genieten van een lange batterijduur en het gemak van het opladen van een smartphone in slechts twee uur.

Specs

  • Productnaam 16750mAh draagbare zonne-energiebank
  • Product Merk Jetsun
  • Prijs $27.99
  • Gewicht 11 oz.
  • Productafmetingen 6,3 x 3,31 x 0,79 inch.
  • Zonnepaneel 1.8W
  • Ingang 5.0V/2.0A
  • Batterijcapaciteit 16750mAh
  • Batterijtype Li-polymeer
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Poorten 2 x USB 2.0, 1 x microUSB
  • Waterdicht Nee, alleen spatwaterdicht
  • Levensduur garantie

Aanbevolen: