Android-vergrendelingsscherm omzeilen met behulp van noodoproep

Inhoudsopgave:

Android-vergrendelingsscherm omzeilen met behulp van noodoproep
Android-vergrendelingsscherm omzeilen met behulp van noodoproep
Anonim

Je kunt nooddiensten bellen op een Android-telefoon zonder deze eerst te ontgrendelen. Met deze functie kun je snel contact opnemen met de hulpdiensten als je je ontgrendelcode of patroon bent vergeten of als je te in paniek bent om het correct in te voeren.

En wat als u hulpdiensten nodig heeft om uw medische informatie of uw contacten voor noodgevallen te bekijken? We laten u zien hoe u essentiële informatie voor hulpdiensten kunt toevoegen, zelfs als uw telefoon is vergrendeld.

Omzeil het vergrendelscherm om de hulpdiensten te bellen

Zo bel je de hulpdiensten als je je telefoon niet kunt ontgrendelen:

  1. Tik op Noodoproep onderaan het vergrendelscherm.
  2. Tik op uw lokale alarmnummer (bijvoorbeeld 911) op de telefoonkiezer die verschijnt.

    Image
    Image

    Een onbevoegde gebruiker kan met deze methode een alarmnummer bellen, maar heeft geen toegang tot uw persoonlijke gegevens.

Voeg noodinformatie toe aan het vergrendelscherm

Om noodcontacten en gezondheidsinformatie (zoals allergieën en andere medische aandoeningen) toe te voegen aan het vergrendelscherm:

  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers & accounts.
  2. Tik op Noodinformatie.
  3. Voer uw Medische gegevens en Contactpersonen voor noodgevallen in.

    Image
    Image

Hulpdiensten kunnen deze informatie zien, indien nodig passende zorg verlenen en uw contacten bellen zonder uw apparaat te ontgrendelen.

Kan iemand inbreken in uw telefoon via een noodoproep?

Je hebt misschien artikelen gezien die beloven te laten zien hoe je in een Android-telefoon kunt inbreken door naar de noodkiezer te gaan en een reeks tekens in te voeren of lang op een knop te drukken. Dit had jaren geleden misschien wat succes gehad; Android 6.0 Marshmallow maakte daar echter een einde aan. Sindsdien is er geen manier om een Android-telefoon te ontgrendelen zonder een wachtwoord.

Als je Android Lollipop of eerder heeft, download dan een vergrendelingsscherm-app van derden die geen noodoptie bevat.

Bescherm uw Android met Google Zoek mijn apparaat

Je kunt je Android-apparaat ook beschermen met Zoek mijn apparaat van Google, waarmee je je telefoon op afstand kunt vergrendelen, uitloggen bij je Google-account en een fabrieksreset uitvoeren.

Wanneer u zich aanmeldt bij uw Google-account op een Android-telefoon, wordt Zoek mijn apparaat automatisch ingeschakeld. Om te controleren of de functie is ingeschakeld, gaat u naar Instellingen > Lock screen & security > Find My Device.

Image
Image

Als je je telefoon kwijtraakt, ga je naar myaccount.google.com/find-your-phone.

Ontgrendel je Android-telefoon zonder wachtwoord

U kunt de Android-functie voor het ontgrendelen van vingerafdrukken gebruiken, maar u moet uw wachtwoord, patroon of pincode invoeren na een herstart.

De enige andere manier om het vergrendelscherm op de meeste Androids te omzeilen, is door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Samsung Zoek mijn mobiel

U kunt Samsung Find My Mobile ook gebruiken om uw telefoon op afstand te vergrendelen en ontgrendelen. Je hebt een Samsung-account nodig waarop de afstandsbedieningen zijn ingeschakeld.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Selecteer Biometrische gegevens en beveiliging.
  3. Controleer of de schakelaar voor Find My Mobile in de On positie staat.

    Tik op Find My Mobile om de opties naar wens in te stellen: Remote Unlock, Send last locationen Offline vinden.

    Image
    Image

Samsung biedt ook de mogelijkheid om tijdens de installatie een back-upwachtwoord, patroon of pincode te maken. Overweeg er een toe te voegen en bewaar de informatie op een veilige plaats.

Aanbevolen: