Apple publiceert lijst met producten die interfereren met medische hulpmiddelen

Apple publiceert lijst met producten die interfereren met medische hulpmiddelen
Apple publiceert lijst met producten die interfereren met medische hulpmiddelen
Anonim

Apple waarschuwt klanten over hoe de magnetische technologie in uw Apple-apparaten medische apparaten kan verstoren.

Volgens een recente ondersteuningspagina zei Apple dat de magneten en elektromagnetische velden in sommige Apple-producten interfereren met sommige medische apparaten. De redenering hierachter is dat sommige medische apparaten - Apple noemt geïmplanteerde pacemakers en defibrillators als twee voorbeelden - sensoren kunnen bevatten die op deze magneten reageren wanneer ze in nauw contact staan.

Image
Image

Apple raadt klanten aan hun Apple-apparaten en medische apparaten op een veilige afstand van ten minste 15 cm van elkaar te bewaren.

“Om mogelijke interactie met dit soort medische apparaten te voorkomen, moet u uw Apple-product op veilige afstand van uw medische apparaat houden (meer dan 15 cm uit elkaar of meer dan 30 cm uit elkaar indien draadloos opladen), legde Apple uit op zijn ondersteuningspagina.

Sommige van de vermelde producten zijn AirPods en hun oplaadcassette, de Apple Watch, de MacBook Pro, de HomePod, de iMac, de iPad en meer. De techgigant zei dat andere bepaalde Apple-producten magneten bevatten, maar dat als ze niet op de lijst voorkomen, het onwaarschijnlijk is dat ze significante interferentie met medische apparaten veroorzaken.

Het is belangrijk op te merken dat het enige telefoonmodel dat Apple in deze lijst noemt de iPhone 12 is, dus als je een ouder iPhone-model hebt, heeft je telefoon waarschijnlijk geen invloed op medische apparaten.

Apple gebruikt magneten in zijn apparaten voor zaken als de sensor die weet dat je het deksel van je MacBook hebt gesloten en de 102 magneten van de iPad Pro die worden gebruikt voor het toevoegen van accessoires zoals de Apple Pencil of het Smart Keyboard.

Aanbevolen: