Aeiusny Portable Solar Generator Review: zuivere sinusomvormer voor gevoelige medische apparatuur

Inhoudsopgave:

Aeiusny Portable Solar Generator Review: zuivere sinusomvormer voor gevoelige medische apparatuur
Aeiusny Portable Solar Generator Review: zuivere sinusomvormer voor gevoelige medische apparatuur
Anonim

Bottom Line

De Aeiusny 288WH draagbare zonnegenerator is te groot om dagelijks mee te nemen, maar het is een fantastische keuze voor elke situatie waar geen handiger stroombron beschikbaar is. Met zijn zuivere sinusomvormer is hij zelfs geschikt voor gevoelige medische apparatuur zoals CPAP-machines.

Aeiusny draagbare zonnegenerator

Image
Image

Aeiusny beschouwt dit apparaat als een draagbare zonnegenerator, maar het is echt een grote lithium-ionbatterij in combinatie met een zuivere sinusgolfomvormer en wat andere hardware. De solarcomponent komt pas in het spel als je een extra accessoire koopt, maar je hebt ook de mogelijkheid om deze thuis of in je auto onderweg op te laden via netstroom. Het wordt geleverd met een groot assortiment in- en uitgangen, een grote 288WH-batterij en zelfs een heldere LED-zaklamp, waardoor het een uitstekende keuze is voor kamperen, dagtochten, overlevingssituaties en elke tijd of plaats waar gemakkelijker toegang tot stroom niet is. beschikbaar.

Ik woon in een gebied dat bekend staat om natuurrampen en mogelijk langdurige stroomuitval, en ik ben altijd op zoek naar manieren om back-up elektriciteit op te wekken zonder gas of propaan op te slaan. En hoewel ik tijdens mijn tijd met de Aeiusny 288WH draagbare zonnegenerator geen orkanen tegenkwam, heb ik hem in de loop van een lang weekend uitgeprobeerd, waarbij ik de laadsnelheid thuis en onderweg heb getest, zijn vermogen om apparaten zoals mijn telefoon en laptop opgeladen, en of die grote batterijcapaciteit echt alles is wat het is.

Design: basic en blokkerig met een industriële look van imitatieleer

De Aeiusny 288WH draagbare zonnegenerator is gemaakt van hard plastic met een tweekleurige oranje en zwarte look. De gekerfde en gegolfde esthetiek geeft het een ruige uitstraling, hoewel het plastic niet zo hard aanvoelt en zelfs hol klinkt als je erop tikt.

De algehele vormfactor doet denken aan een lunchtrommel of een kleine draagbare radio, waarbij het hoofdgedeelte van de Aeiusny 288WH blokvormig en rechthoekig is met een handvat aan de bovenkant van het apparaat.

Ingangen en uitgangen zijn verdeeld over de voor- en achterkant van het apparaat. De voorkant heeft de USB-poorten, DC-poorten, een LED-lamp, de weergave van de batterijcapaciteit en een paar schakelaars. Aan de achterkant vindt u de stroomingangen, AC-uitgangen, zekeringtoegang en een andere schakelaar. Het is een redelijk schone opstelling, hoewel er een paar problemen zijn met de plaatsing van het stopcontact die ik later zal bespreken.

Ik ben er niet echt van overtuigd dat dit apparaat klaar is voor de werkplek, maar daar is het niet echt voor. Het is niet waterdicht en ik zie ook geen indicatie dat het stofdicht of resistent is, maar ik was voorzichtig om het uit de elementen te houden en het hield me goed.

Image
Image

Initiële installatie: ingewikkelder dan nodig is

De eerste installatie is vrij eenvoudig, maar de gebruiksaanwijzing maakt het ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. De handleiding geeft een procedure voor het aansluiten van het AC-netsnoer, en zegt dan dat u de AC-uitgangsschakelaar moet inschakelen. In de praktijk laadt het apparaat prima op met die schakelaar uit, zoals aangegeven door het oplaadlampje.

Als u dit apparaat als UPS wilt gebruiken, moet u de AC-uitgangsschakelaar inschakelen. Hiermee kunt u de interne batterij opladen, stroom leveren aan een apparaat dat u wilt op de batterijback-up en vervolgens noodstroom leveren aan dat apparaat als de stroom uitv alt.

Het opladen van het apparaat in uw auto via de 12V-adapter werkt op dezelfde manier. Sluit het apparaat aan op een 12V-adapter en het begint automatisch op te laden. Het apparaat zal echter ten onrechte een volledige lading weergeven als de laadspanning hoger is dan 12.4V. Als dat gebeurt, moet u de oplader loskoppelen en weer aansluiten.

Display: eenvoudig maar klaart de klus

De Aeiusny 288WH draagbare zonnegenerator heeft een rood digitaal display dat het resterende laadniveau van de batterij weergeeft. Het display licht alleen op als de DC- of AC-uitgang is ingeschakeld.

Het enige probleem dat ik tegenkwam met het display, is dat het een ander percentage weergeeft, afhankelijk van of je de DC-uitgang of de AC-uitgang hebt ingeschakeld. Op een bepaald moment gaf het display bijvoorbeeld 62 procent batterijcapaciteit weer met de AC-uitgang ingeschakeld en slechts 51 procent capaciteit met de DC-uitgang ingeschakeld.

Sockets en poorten: groot assortiment aan in- en uitgangen

De Aeiusny 288WH draagbare zonnegenerator wordt geleverd met veel poorten. Voor ingangen kunt u kiezen tussen AC-voeding, 12V DC of een optionele zonnelader. Voor uitgangen krijg je drie stopcontacten, vier USB-poorten en vier 12V DC-poorten.

De driepuntige stopcontacten werken prima, maar voor sommige toepassingen zaten ze te dicht bij elkaar. Als u bijvoorbeeld opladers in de stijl van een muur moet aansluiten, blokkeert u uiteindelijk een van de stopcontacten.

Voor de USB-poorten krijg je twee 1A- en twee 2.1A-poorten, die allemaal standaard USB-A zijn. Er zijn geen USB-C-poorten met een hoog wattage, dus ik moest mijn Pixel 3- en Nintendo Switch-opladers inpakken en aansluiten op de traditionele stopcontacten van de powerbank om te profiteren van snel opladen.

De driepuntige stopcontacten werken prima, maar ik vond ze te dicht bij elkaar voor sommige toepassingen.

De 12V DC-cilinderconnectorpoorten zullen minder snel worden gebruikt, omdat ze specifiek beperkt zijn tot 12V en 3A. Het is een leuke functie als je apparaten hebt die kunnen worden gevoed door 12V DC, maar je zult je eigen barrel-connectoradapter moeten vinden om hiervan te profiteren.

Image
Image

Batterij: veel vermogen en een zuivere sinusomvormer

De Aeiusny 288WH draagbare zonnegenerator is te groot en omvangrijk om dagelijks te dragen, maar dat volume en gewicht zijn het resultaat van een grote 288WH lithium-ionbatterij en een zuivere sinusomvormer van hoge kwaliteit. Dankzij de grote batterijcapaciteit kunt u erop vertrouwen dat dit apparaat het vermogen levert dat u nodig hebt voor de meeste kleine elektronica, en de zuivere sinusomvormer betekent dat het geschikt is voor gevoelige elektronica zoals CPAP-machines.

Bij gebruik in de loop van een lang weekend zonder stroom, kon ik de batterij met hoge capaciteit in mijn HP Spectre x360 één keer opladen, mijn Pixel 3 de hele tijd volledig opgeladen houden, mijn Nintendo Switch twee keer volledig opladen, laad mijn Kindle op die ik wijselijk vergat van tevoren op te laden, en ik had zelfs nog genoeg sap over om het LED-lampje 's nachts met tussenpozen te laten branden.

De grote batterijcapaciteit betekent dat u op dit apparaat kunt vertrouwen om het vermogen te leveren dat u nodig hebt voor de meeste kleine elektronica, en de zuivere sinusomvormer betekent dat het geschikt is voor gevoelige elektronica zoals CPAP-machines.

Aeiusny beweert dat je met dit apparaat twee volledige nachten CPAP-gebruik kunt krijgen. Ik heb dat niet kunnen verifiëren, aangezien ik geen CPAP gebruik, maar ze raden je wel aan om de verwarming of bevochtiger uit te schakelen als je CPAP die modi ondersteunt vanwege overmatig stroomverbruik.

Houd er rekening mee dat deze voeding een continu vermogen van 500 W heeft, wat betekent dat u hem tijdens normaal gebruik niet kunt gebruiken met iets dat meer dan 500 W verbruikt. Het kan korte pieken tot 1.000 W aan, maar dit kan een interne fout veroorzaken en de voeding uitschakelen.

Het duurde tussen de zeven en acht uur om de batterij volledig op te laden in mijn ervaring, hoewel de oplaadmethode en of je al dan niet apparaten van stroom voorziet die snelheid zal veranderen.

Houd er rekening mee dat deze voeding een continu vermogen van 500 W heeft, wat betekent dat u hem tijdens normaal gebruik niet kunt gebruiken met iets dat meer dan 500 W verbruikt.

Oplaadsnelheid: geen snel opladen via USB-C

De Aeiusny 288WH draagbare zonnegenerator heeft vier USB-oplaadpoorten. Volgens de labels naast de poorten zijn er twee in staat om 1,0 A uit te zetten en de andere twee kunnen 2,1 A uitsturen. Dat betekent dat uw telefoons en andere apparaten ongeveer net zo snel moeten worden opgeladen als wanneer u een USB-oplader van 1,0 of 2,1 A zou gebruiken of zou aansluiten op een gevoede USB-poort van uw computer.

In de praktijk geven beide poorten dezelfde stroomsterkte. Bij aansluiting op mijn Pixel 3 leverde elke poort 1,46A. Andere apparaten die ik heb aangesloten, trokken allemaal tussen 0,46 en 1,46A, maar geen enkele trok meer dan dat.

Er zijn geen USB-C snellaadpoorten, dus je moet de stopcontacten gebruiken en een oplader inpakken als je wilt profiteren van de snellaadmogelijkheden van een specifiek apparaat.

Image
Image

Prijs: Duur

Met een adviesprijs van $300 is de Aeiusny UPS-500AD een duur apparaat. Het is veel duurder dan de meeste batterijpakketten van consumentenkwaliteit en UPS-apparaten van vergelijkbare grootte, maar u moet er rekening mee houden dat dit een UPS is die u kunt meenemen. Dat geeft hem wat extra bruikbaarheid, aangezien je hem thuis als UPS kunt gebruiken voor alle apparaten die minder dan 500 W aan stroom verbruiken, en hem dan in je vrachtwagen kunt gooien voor een weekendje kamperen.

Het heeft ook een ingebouwde zuivere sinusomvormer, wat een enorme meerwaarde is. De meeste accu's zoals deze bieden een vuile, getrapte sinusgolf die sommige delicate elektronica zoals CPAP-machines kan beschadigen.

Zelfs met zijn dure prijskaartje, is de Aeiusny UPS-500AD niet zo uit de pas met de concurrentie, en hij biedt zelfs meer functies dan sommige vergelijkbaar geprijsde batterijpakketten.

De Aeiusny 288WH draagbare generator is duur, maar de waarde is er zeker om het prijskaartje te ondersteunen.

Aeiusny UPS-500AD vs. Jackery Explorer 240

De Jackery Explorer 240 biedt stevige concurrentie voor de Aeiusny, met een behoorlijke 240WH batterijcapaciteit en een adviesprijs van $ 249. Het is iets minder duur dan de Aeiusny-eenheid, heeft een veel robuuster gegoten handvat en heeft bijna dezelfde batterijcapaciteit.

In termen van wattage presteert de Aeiusny-eenheid aanzienlijk beter dan de Jackery. Waar de Jackery slechts 200W continu en 400W piek kan leveren, kan de Aeiusny 500W continu aan. De Aeiusny heeft ook meer stopcontacten en meer USB-poorten, wat nog meer functionaliteit biedt.

Dit is een geweldige draagbare UPS als je het prijskaartje niet erg vindt

De Aeiusny 288WH draagbare generator is duur, maar de waarde is er zeker om het prijskaartje te ondersteunen. Als u op zoek bent naar een draagbare UPS die een continue output van 500 W aankan, en u geen robuust commercieel of industrieel product nodig heeft, heeft dit batterijpakket alles wat u nodig hebt om een lang weekend of zelfs langer van stroom te blijven. als u de optionele zonnelader koopt.

Specs

  • Productnaam Draagbare zonnegenerator
  • Product Merk Aeiusny
  • SKU 500ADS
  • Prijs $299.89
  • Productafmetingen 12,3 x 4,88 x 6,48 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Uitgang 288WH / 400 Watt
  • Verkooppunten 3
  • Uitlaattype NEMA 5-15R
  • Runtime 43 minuten (volledige belasting, berekend)
  • Koord 6 voet
  • Batterij Niet bruikbaar voor gebruiker
  • Gemiddelde oplaadtijd 8-10 uur
  • ENERGY STAR Nee
  • Golfvorm Sinusgolf
  • Aangesloten apparatuur garantie Nvt
  • Poorten 4x USB (alleen opladen)

Aanbevolen: