Denk twee keer na voordat je je Apple-producten thuis repareert

Inhoudsopgave:

Denk twee keer na voordat je je Apple-producten thuis repareert
Denk twee keer na voordat je je Apple-producten thuis repareert
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple zegt dat het binnenkort onderdelen en gereedschappen zal gaan leveren waarmee je je eigen apparaten kunt repareren.
  • Maar reparatieprofessionals zeggen dat het repareren van Apple-producten erg lastig kan zijn.
  • Het repareren van je eigen apparaat kan je geld kosten als er iets misgaat.
Image
Image

Apple geeft eindelijk de knipoog naar het repareren van je eigen apparaten, maar experts zeggen dat het voor de meeste gebruikers misschien geen goed idee is.

Het bedrijf heeft een nieuw programma aangekondigd om vanaf begin volgend jaar reserveonderdelen voor Apple-producten te kunnen kopen. Met het programma, bekend als Self Service Repair, kunnen gebruikers kapotte apparaten repareren met behulp van reparatiehandleidingen die Apple op haar website zal plaatsen. Grijp echter niet te snel naar uw gereedschap.

"Als je schroevendraaier de verkeerde onderdelen aanraakt, zou je de printplaat van de telefoon kunnen kortsluiten, wat resulteert in een reparatie of vervanging van $ 500 + van de telefoon", Tim McGuire, de CEO van Mobile Klinik, een mobiele telefoon telefoonreparatiebedrijf, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Repareer je het?

Apple zei dat het een aantal componenten zou gaan verkopen die vaak moeten worden vervangen, zoals beeldschermen, batterijen en cameramodules. Bij de lancering zullen meer dan 200 onderdelen en gereedschappen beschikbaar zijn en er zijn plannen om later volgend jaar meer toe te voegen.

Het reparatieprogramma zal aanvankelijk alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van iPhone 12 en iPhone 13, maar zal later worden uitgebreid naar Mac-computers die de nieuwe interne M1-chip van Apple gebruiken.

"Door betere toegang tot originele Apple-onderdelen te creëren, hebben onze klanten nog meer keuze als een reparatie nodig is", zegt Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple, in het persbericht."In de afgelopen drie jaar heeft Apple het aantal servicelocaties met toegang tot originele onderdelen, gereedschappen en training van Apple bijna verdubbeld, en nu bieden we een optie voor diegenen die hun eigen reparaties willen uitvoeren."

Breek je het?

Sommige experts zeggen dat de optie Self Service Repair nuttig kan zijn voor ervaren doe-het-zelvers.

"Voor gebruikers die de technische bekwaamheid hebben om de apparaten te repareren, is het een geweldige manier om hen te voorzien van de nodige gereedschappen en onderdelen om de reparaties goed volgens hun eigen schema uit te voeren ", vertelde ComputerCare's CEO, Georgia Rittenberg, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Veel gebruikers hebben een beter idee van hoe ze hun apparaten hebben gebruikt, waardoor ze het probleem misschien sneller kunnen oplossen, vertelde Josh Wright, de CEO van CellPhoneDeal, aan Lifewire in een e-mailinterview. Het kan ook het reparatieproces versnellen, wachttijden verminderen en een betere ervaring bieden. Gebruikers toestaan hun eigen apparaten te repareren, zou Apple ook kunnen helpen bij het oplossen van complexere reparaties en het verkorten van de wachttijden voor die apparaten.

Maar Rittenberg wees erop dat het Apple-programma bedoeld is voor gebruikers met een hoog vaardigheidsniveau.

"Als iemand die heeft gezeten en reparaties heeft zien uitvoeren, zijn ze zeker gedetailleerder en complexer dan sommige mensen zich misschien realiseren," zei Rittenberg. "Het laatste wat ik zou willen is dat iemand per ongeluk zijn apparaat beschadigt omdat hij niet weet wanneer hij om hulp moet vragen."

Image
Image

De details in het Apple-nieuwsbericht over het reparatieprogramma maken duidelijk dat het bedrijf niet aandringt op overmoed.

"Zelfservicereparatie is bedoeld voor individuele technici met de kennis en ervaring om elektronische apparaten te repareren", schreef Williams in het persbericht. "Voor de overgrote meerderheid van de klanten is een bezoek aan een professionele reparateur met gecertificeerde technici die originele Apple-onderdelen gebruiken de veiligste en meest betrouwbare manier om een reparatie uit te voeren."

McGuire zei dat het repareren van je eigen apparaat je geld kan kosten als er iets misgaat.

De eenvoudigste reparatie - het vervangen van een batterij - vereist dat het scherm van de telefoon wordt verwijderd, en het is gemakkelijk om het scherm te kraken tijdens het verwijderen, zei hij.

"Dus $ 25 besparen op het vervangen van de batterij kan je $ 350 kosten voor een nieuw scherm, " voegde hij eraan toe.

Zorg er op zijn minst voor dat je de vaardigheden, tools en kennis hebt om het te doen voordat je je dure iPhone openbreekt, zeggen experts.

"Technisch gezien hebben we allemaal het recht om onze eigen wortelkanaaloperaties uit te voeren, maar we gaan naar opgeleide tandartsen en endodontisten die de vaardigheden, ervaring en expertise hebben om het goed te doen," zei McGuire.

Aanbevolen: