Uitleg over sms-berichten en de beperkingen ervan

Inhoudsopgave:

Uitleg over sms-berichten en de beperkingen ervan
Uitleg over sms-berichten en de beperkingen ervan
Anonim

SMS staat voor Short Message Service en wordt overal ter wereld gebruikt. In 2010 werden meer dan 6 biljoen sms-berichten verzonden, wat overeenkomt met ongeveer 193.000 sms-berichten per seconde. (Dit aantal is verdrievoudigd ten opzichte van 2007, toen er slechts 1,8 biljoen waren.) In 2017 verstuurden en ontvingen alleen al millennials bijna 4.000 sms'jes per maand.

Met deze service kunnen korte tekstberichten van de ene mobiele telefoon naar de andere of van internet naar een mobiele telefoon worden verzonden. Sommige mobiele providers ondersteunen zelfs het verzenden van sms-berichten naar vaste telefoons, maar dat gebruikt een andere service tussen de twee, zodat de tekst kan worden omgezet in spraak om via de telefoon te kunnen worden uitgesproken.

SMS begon met alleen ondersteuning voor GSM-telefoons en ondersteunde later andere mobiele technologieën zoals CDMA en Digital AMPS.

Sms'en is in de meeste delen van de wereld erg goedkoop. In feite werden in 2015 de kosten van het verzenden van een sms in Australië berekend op slechts $ 0,00016. Hoewel het grootste deel van een mobiele telefoonrekening meestal bestaat uit belminuten of datagebruik, zijn sms-berichten ofwel inbegrepen in het spraakabonnement of worden ze toegevoegd als extra kosten.

Hoewel sms in het algemeen vrij goedkoop is, heeft het zijn nadelen, en daarom worden sms-apps steeds populairder.

SMS wordt vaak sms'en, sms'en of sms'en genoemd. Het wordt uitgesproken als ess-em-ess.

Wat zijn de limieten van sms-berichten?

Om te beginnen hebben sms-berichten een mobiele telefoondienst nodig, wat erg vervelend kan zijn als je die niet hebt. Zelfs als je thuis, op school of op het werk een volledige wifi-verbinding hebt, maar geen mobiele service, kun je geen gewoon sms-bericht verzenden.

SMS staat meestal lager op de prioriteitenlijst dan ander verkeer zoals spraak. Het is aangetoond dat ongeveer 1-5 procent van alle sms-berichten daadwerkelijk verloren gaat, zelfs als er schijnbaar niets aan de hand is. Dit stelt de betrouwbaarheid van de dienst als geheel in vraag.

Om deze onzekerheid nog groter te maken, melden sommige implementaties van SMS niet of de tekst is gelezen of zelfs wanneer deze is afgeleverd.

Er is ook een beperking van het aantal tekens (tussen 70 en 160) die afhangt van de taal van de sms. Dit komt door een 1, 120-bits beperking in de sms-standaard. Talen zoals Engels, Frans en Spaans gebruiken GSM-codering (7 bits /teken) en bereiken daarom een maximale tekenlimiet van 160. Anderen die UTF-coderingen gebruiken, zoals Chinees of Japans, zijn beperkt tot 70 tekens (het gebruikt 16 bits /teken)

Als een sms-tekst meer dan de maximaal toegestane tekens (inclusief spaties) heeft, wordt deze in meerdere berichten opgesplitst wanneer deze de ontvanger bereikt. GSM-gecodeerde berichten worden opgesplitst in stukjes van 153 tekens (de overige zeven tekens worden gebruikt voor segmentatie en samenvoegen van informatie). Lange UTF-berichten worden opgedeeld in 67 tekens (met slechts drie tekens die worden gebruikt voor segmentering).

MMS, dat vaak wordt gebruikt om afbeeldingen te verzenden, breidt zich uit via sms en maakt langere inhoud mogelijk.

SMS- alternatieven en de ondergang van sms-berichten

Om deze beperkingen te bestrijden en gebruikers meer functies te bieden, zijn er in de loop der jaren veel sms-apps opgedoken. In plaats van te betalen voor een sms en al zijn nadelen onder ogen te zien, kun je een gratis app op je telefoon downloaden om tekst, video's, afbeeldingen, bestanden te verzenden en audio- of videogesprekken te voeren, zelfs als je geen services hebt en alleen wifi gebruikt. Fi.

Image
Image

Enkele voorbeelden zijn WhatsApp, Facebook Messenger en Snapchat. Al deze apps ondersteunen niet alleen lees- en bezorgbewijzen, maar ook internetoproepen, berichten die niet in stukjes zijn gebroken, afbeeldingen en video's.

Deze apps zijn des te populairder nu wifi in vrijwel elk gebouw beschikbaar is. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je thuis een mobiele telefoonservice hebt, want je kunt de meeste mensen nog steeds sms'en met deze sms- alternatieven, zolang ze de app ook gebruiken.

Sommige telefoons hebben ingebouwde sms- alternatieven, zoals de iMessage-service van Apple die sms'jes via internet verzendt. Het werkt zelfs op iPads en iPod touch die helemaal geen abonnement voor mobiele berichten hebben.

Vergeet niet dat apps zoals de hierboven genoemde berichten via internet verzenden en dat het gebruik van mobiele data niet gratis is, tenzij je natuurlijk een onbeperkt abonnement hebt.

Het lijkt misschien alsof sms alleen nuttig is voor eenvoudig heen en weer sms'en met een vriend, maar er zijn een paar andere belangrijke gebieden waar sms wordt gezien.

Bottom Line

Mobiele marketing maakt ook gebruik van sms, bijvoorbeeld om nieuwe producten, aanbiedingen of speciale aanbiedingen van een bedrijf te promoten. Het succes ervan kan worden toegeschreven aan hoe gemakkelijk het is om sms-berichten te ontvangen en te lezen. Daarom werd gezegd dat de mobiele marketingindustrie vanaf 2014 ongeveer $ 100 miljard waard was.

Geldbeheer

Soms kun je zelfs sms-berichten gebruiken om geld naar mensen te sturen. Het is vergelijkbaar met het gebruik van e-mail met PayPal, maar in plaats daarvan wordt de gebruiker geïdentificeerd aan de hand van zijn telefoonnummer. Een voorbeeld is Cash App (voorheen Square Cash).

SMS-berichtbeveiliging

Image
Image

SMS wordt door sommige diensten ook gebruikt voor het ontvangen van tweefactorauthenticatiecodes. Dit zijn codes die naar de telefoon van de gebruiker worden gestuurd bij het verzoek om in te loggen op hun gebruikersaccount (zoals op hun bankwebsite), om te verifiëren dat de gebruiker is wie hij zegt dat hij is.

Een sms bevat een willekeurige code die de gebruiker met zijn wachtwoord op de inlogpagina moet invoeren voordat hij zich kan aanmelden.

FAQ

    Hoe lang mogen sms-berichten op de iPhone staan?

    Er is geen tekenlimiet bij het verzenden van een bericht naar andere iPhone-gebruikers. Bij het verzenden van sms-berichten naar Android-gebruikers is de limiet 160 tekens.

    Kunnen telefoonbedrijven mijn sms-berichten delen?

    Telefoonbedrijven delen alleen sms-berichten als ze daar een gerechtelijk bevel voor hebben. Alle providers slaan sms-berichten gedurende een bepaalde tijd op hun servers op voordat ze definitief worden verwijderd. Gedurende die tijd kan uw provider uw teksten delen als dit wettelijk verplicht is als onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek.

    Kan mijn telefoonmaatschappij verwijderde teksten herstellen?

    Waarschijnlijk niet. Hoewel verwijderde berichten een tijdje op de servers van uw provider blijven staan, zullen de meeste bedrijven verwijderde teksten niet herstellen. Gelukkig zijn er manieren om een back-up van je sms-berichten te maken.

    Hoe controleer ik hoeveel sms'jes ik heb verzonden op Android?

    Het hangt af van je provider. Neem contact op met je provider om erachter te komen of ze een telefoonnummer hebben dat je kunt bellen of sms'en voor informatie over je sms- en datagebruik.

Aanbevolen: