Installeer Windows 8/8.1 vanaf USB [Volledige uitleg]

Inhoudsopgave:

Installeer Windows 8/8.1 vanaf USB [Volledige uitleg]
Installeer Windows 8/8.1 vanaf USB [Volledige uitleg]
Anonim

Hier is het in een notendop: als je geen optisch station in je computer hebt (die dingen die die glanzende BD-, dvd- of cd-schijven nodig hebben), en je wilt Windows 8 of Windows 8.1 installeren op die computer moet je de installatiebestanden op een of ander medium zetten waar je vanaf kunt opstarten.

Gelukkig is de alomtegenwoordige en goedkope flashdrive, of een andere USB-drive, een perfecte oplossing. Hoewel veel computers geen optische stations hebben, hebben ze allemaal USB-poorten … gelukkig.

Zodra je die installatiebestanden op een flashstation hebt staan, wat precies is wat we je in de loop van deze tutorial zullen laten zien, kun je doorgaan naar het eigenlijke installatieproces van Windows 8, dat we ook heb een complete tutorial van, maar daar komen we aan het einde op terug.

We hebben deze stapsgewijze handleiding gemaakt naast onze originele handleiding Windows 8 installeren vanaf een USB-apparaat. Als u bekend bent met opstarten vanaf verwisselbare media, werken met ISO-images en het installeren van Windows, dan zijn deze instructies waarschijnlijk voldoende voor u. Anders raden we aan om door te gaan met deze tutorial, die aanzienlijk gedetailleerder is.

Verzamel de benodigde benodigdheden

Image
Image
Vereisten voor het installeren van Windows 8 vanaf een flashstation.

SanDisk, Microsoft en ASUS

Voordat je begint, moet je de volgende drie dingen hebben:

Een flashstation

Deze flashdrive, of elk ander USB-opslagapparaat dat u wilt gebruiken, moet 4 GB groot zijn als u van plan bent een 32-bits versie van Windows 8 of 8.1 te installeren, of ten minste 8 GB groot als u van plan bent een 64-bits versie te gebruiken. Een schijf van 5 GB zou voldoende zijn, maar de volgende gemakkelijk beschikbare grootte na 4 GB is 8 GB.

Deze USB-drive moet ook leeg zijn, anders moet je alles ervan kunnen wissen als onderdeel van dit proces.

Als je geen reserve-flashdrive in de buurt hebt, kun je bij de meeste winkels een exemplaar van 4 GB of 8 GB kopen voor minder dan $ 15 USD. Als je geen haast hebt, kun je meestal een nog betere prijs krijgen bij online retailers zoals Amazon.

Als je een ISO-image van Windows 8 hebt en daadwerkelijk een dvd-station in de computer hebt, heb je deze tutorial helemaal niet nodig. Brand gewoon de ISO op een schijf en installeer vervolgens Windows 8.

Windows 8 of 8.1 (op dvd of ISO)

Windows 8 (of Windows 8.1 natuurlijk) kan worden gekocht als een fysieke dvd of als een ISO-bestand. Beide zijn prima, maar er is een extra stap die je moet nemen als je een echte dvd hebt. We komen daar zo op terug.

Als je Windows 8 bij een andere winkel dan Microsoft hebt gekocht, heb je waarschijnlijk een dvd. Als je het rechtstreeks van Microsoft hebt gekocht, had je de mogelijkheid om een installatie-dvd naar je toe te laten sturen, een Windows 8 ISO-image te downloaden of beide.

Dus, als je een dvd hebt, zoek die dan op. Als u een ISO-image hebt gedownload, zoekt u deze op uw computer op. Zorg ervoor dat u de productsleutel vindt die bij die aankoop is geleverd, u heeft deze later nodig.

Als je geen installatie-dvd of ISO-image voor Windows 8 hebt, ja, dan moet je een exemplaar kopen om door te gaan. Amazon is een goede plek om het te proberen.

Houd er rekening mee dat Windows 8 niet de nieuwste versie van Windows is; in feite heeft Microsoft de ondersteuning voor deze versie van Windows in 2016 beëindigd. Zie Een korte geschiedenis van Microsoft Windows voor het laatste nieuws over de nieuwste versies van het Windows-besturingssysteem van Microsoft.

Toegang tot een computer

Het laatste dat je nodig hebt, is toegang tot een werkende computer. Dit kan de computer zijn waarop u Windows gaat installeren, ervan uitgaande dat deze werkt, of het kan een andere computer zijn. Op deze computer kan Windows XP of nieuwer worden uitgevoerd.

Als je nu werkt met een Windows 8-dvd (in plaats van een ISO-image), zorg er dan voor dat deze computer die je gaat lenen ook een dvd-station heeft.

Aan de slag

Nu je een flashstation, je Windows 8-media en toegang tot een werkende computer hebt, kun je eraan werken om die installatiebestanden van die schijf te halen of naar je flashstation te downloaden, zodat je Windows 8 kunt installeren.

Er is een extra stap die u moet nemen als uw exemplaar van Windows 8/8.1 op een dvd staat, dus:

  • Ga door naar stap 3 als je een Windows 8-dvd hebt en die op een flashstation nodig hebt.
  • Ga door naar stap 4 als je een Windows 8 ISO-bestand hebt gedownload en dat op een flashstation nodig hebt.

Maak een ISO-image van de Windows 8/8.1 dvd

Image
Image

Zoals je al weet, zal die Windows-schijf die je hebt je geen goed doen omdat je computer geen optisch station heeft om de dvd in te steken.

Helaas kunt u niet zomaar de bestanden van de Windows 8-dvd rechtstreeks naar de flashdrive kopiëren waarop u ze wilt hebben en verwachten dat dit werkt. De installatie-dvd van Windows 8 moet eerst worden geconverteerd naar een ISO-bestand (deze stap) en vervolgens wordt dat ISO-bestand gebruikt om de flashdrive te vullen met de juiste bestanden voor het installeren van het besturingssysteem (de volgende stappen).

Een ISO-image maken vanaf de dvd

Je moet deze stap uitvoeren vanaf die andere computer waartoe je toegang hebt - degene met het dvd-station erin. Je hebt je Windows 8-dvd nodig op deze computer, maar je hebt de flashdrive nog niet nodig.

Het maken van een ISO-bestand vanaf uw Windows 8-dvd verschilt niet van het maken van een ISO-bestand vanaf een willekeurige schijf. Dus, als je ervaring hebt met "rippen"https://www.lifewire.com/thmb/y3dhUZ9npAfCDh3g8Zs_ICtqFmk=/650x0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/download-windows-7-usb-dvd -download-tool-5a9436fb43a10300360f9b48.png" "Screenshot met de download van de Windows 7 USB/DVD Tool" id=mntl-sc-block-image_1-0-2/> alt="

Hier beginnen we met het echte werk om dat Windows 8- of Windows 8.1-bestand in ISO-formaat over te zetten naar uw flashstation of ander USB-opslagapparaat.

Om dit te doen, moet je een gratis tool van Microsoft downloaden, de Windows 7 USB/DVD Download Tool. Maak je geen zorgen dat Windows 7 in de naam staat. Ja, het was oorspronkelijk ontworpen om een Windows 7 ISO op een flashstation te krijgen, maar het werkt prima voor Windows 8 en Windows 8.1 ISO-images.

De naam van het bestand dat u gaat downloaden is Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-US.exe.

Met behulp van dit programma zullen we in de volgende stappen ervoor zorgen dat de flashdrive correct wordt geformatteerd en dat de installatiebestanden van Windows 8 er correct naar worden gekopieerd. Eenmaal voltooid, kunt u deze flashdrive gebruiken om Windows 8. te installeren

Hoewel het misschien verleidelijk is om het te proberen, kun je niet zomaar de inhoud van het ISO-bestand, noch het ISO-bestand zelf, naar de flashdrive kopiëren en verwachten dat je ervan opstart en Windows 8 installeert. Het is een beetje ingewikkelder dan dat, dus het bestaan van deze tool.

Installeer de Windows USB/DVD Download Tool

Image
Image

Nu het programma Windows USB/DVD Download Tool is gedownload, moet u het installeren.

Ter herinnering: de tool van Windows werkt perfect voor het maken van opstartbare installatiemedia voor Windows 8 en Windows 8.1. Het programma zelf draait op Windows XP en nieuwer.

Zoek om te beginnen het gedownloade bestand en voer het uit.

Afhankelijk van de versie van Windows waarop u deze tool installeert, moet u mogelijk eerst. NET Framework installeren. Dit is een gratis programma dat ook door Microsoft wordt geleverd, dus zorg ervoor dat u die installatie eerst voltooit als u daarom wordt gevraagd.

Zodra u het venster Windows 7 USB/DVD Download Tool Setup ziet verschijnen, gaat u verder met de installatiewizard: Selecteer Next en vervolgens InstallWacht terwijl de installatie plaatsvindt (zoals hierboven getoond); dit duurt slechts enkele seconden. Selecteer ten slotte Voltooien

Dat is het. Het is een klein programma. Vervolgens zullen we het programma uitvoeren, het de Windows 8 ISO-image geven die u hebt gedownload of gemaakt vanaf uw dvd, en het correct formatteren en vervolgens de installatiebestanden naar de flashdrive kopiëren.

Open de Windows 7 USB/DVD Download Tool

Image
Image

Nu de Windows USB/DVD Download Tool is geïnstalleerd, moet u deze openen om het proces te starten.

In ieder geval bij de meeste computers heeft de installatie die u in de laatste stap voltooide, een snelkoppeling op het bureaublad gemaakt met de naam Windows 7 USB DVD Download Tool. Open dat.

Problemen met het vinden van de snelkoppeling? Het pictogram dat het gebruikt, ziet eruit als een map met een downloadpijl en schild, zoals hierboven weergegeven.

Als u na het openen een prompt voor Gebruikersaccountbeheer te zien krijgt, selecteert u Ja om door te gaan.

Selecteer de bladerknop

Image
Image

Zodra de tool is geopend, zou u het bovenstaande venster moeten zien, met Microsoft Store in de titelbalk.

Kies Bladeren.

Zoek en selecteer het Windows 8 ISO-bestand

Image
Image

Zoek in het geopende venster de ISO-image die u hebt gemaakt van uw Windows 8- of Windows 8.1-dvd, of de ISO-image die u van Microsoft hebt gedownload als u Windows op die manier hebt gekocht.

Als je Windows hebt gedownload van Microsoft en niet zeker weet waar je het hebt opgeslagen, controleer dan of het ISO-bestand in de map Downloads van je computer staat, want de kans is groot dat het daarin staat. Een andere manier is om Everything te gebruiken om op de hele computer naar het ISO-bestand te zoeken.

Als je een ISO hebt gemaakt van je Windows 8-dvd, staat dat bestand waar je het ook hebt opgeslagen.

Zodra het ISO-bestand is geselecteerd, kiest u Open.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, heet het ISO-bestand, dat is gemaakt van een Windows 8.1-dvd, windows-8-32.iso, maar het jouwe kan iets heel anders zijn.

Bevestig de ISO en kies vervolgens Volgende

Image
Image

Na het kiezen van de Windows 8 of Windows 8.1 ISO-image in de laatste stap, gaat u terug naar het hoofdscherm van Windows 7 USB/DVD Download Tool, waar u het ISO-bestand ziet dat u als bronbestand hebt gekozen.

Bevestig dat dit het juiste ISO-bestand is en selecteer vervolgens Volgende om door te gaan.

Selecteer de optie USB-apparaat

Image
Image

De volgende stap in de Windows USB/DVD Download Tool-wizard is Stap 2, getiteld Kies mediatype.

Uw doel hier is om uw installatiebestanden voor Windows 8 of Windows 8.1 op een flashstation of een andere USB-opslag te krijgen, dus selecteer USB-apparaat.

Zie je die dvd-optie? Dat zal de ISO-image die je in de tool hebt geladen op de juiste manier op een dvd branden, maar dat is waarschijnlijk niet erg handig omdat je hier bent omdat je geen optisch station hebt op de computer waarop je Windows 8 wilt installeren. Bovendien zou het veel gemakkelijker zijn om daarvoor een beeldbrander te gebruiken. Zie Hoe u een ISO-image op een dvd brandt voor meer informatie hierover als u geïnteresseerd bent.

Kies een USB-apparaat en begin met kopiëren

Image
Image

Je zou nu het scherm Stap 3 van 4: Plaats het USB-apparaat moeten zien, zoals hierboven weergegeven. In deze stap kiest u de flashdrive of ander USB-apparaat waarnaar u de installatiebestanden van Windows 8 wilt kopiëren.

Zoek het USB-apparaat in de vervolgkeuzelijst en kies vervolgens de groene knop Begin met kopiëren.

Als je het USB-apparaat nog niet hebt aangesloten, doe dat dan nu en selecteer vervolgens de kleine verversknop naast de lijst. Geef de tool een paar seconden en dan zou het als optie moeten verschijnen.

Als je wel schijven in de lijst hebt staan, maar je weet niet zeker welke de juiste is om te kiezen, ontkoppel dan het USB-apparaat dat je wilt gebruiken, druk op vernieuwen en noteer welke schijf weggaat. Sluit het opnieuw aan, vernieuw opnieuw en kies vervolgens dat station. Als alles wat je ooit krijgt het bericht Geen compatibele USB-apparaten gedetecteerd is, heb je mogelijk een probleem met de flashdrive of andere USB-opslag die je gebruikt, of zelfs een probleem met je computer.

Kies om het USB-apparaat te wissen

Image
Image

Misschien ziet u het bovenstaande bericht Niet genoeg vrije ruimte niet, dus als dat niet het geval is, gaat u verder met deze (en de volgende) stap.

Als u dit wel ziet, selecteert u Erase USB Device om de flashdrive te wissen ter voorbereiding op het kopiëren van de installatiebestanden van Windows 8 of 8.1.

Dit werd al vroeg in de tutorial genoemd, maar dit is een goed moment om je eraan te herinneren dat alles op deze draagbare schijf permanent zal worden gewist als onderdeel van dit proces! Verplaats dingen nu als dat nodig is.

Kies Ja om het wissen te bevestigen

Image
Image

Ervan uitgaande dat je het laatste bericht hebt gezien over het wissen van de schijf, en je hebt er vervolgens voor gekozen om dit te doen, zul je deze ook zien, met de vraag of je echt, echt zeker weet dat je het wilt doen.

Kies Yes om te bevestigen dat u de USB-drive wilt wissen.

Wacht terwijl het USB-apparaat is geformatteerd

Image
Image

Eindelijk komen we ergens! De flashdrive, of welk USB-opslagapparaat u ook gebruikt, wordt correct geformatteerd zodat het kan worden opgestart, een noodzakelijke stap om Windows te installeren.

Je ziet de formatteringsstatus enkele seconden, misschien langer. Hoe lang hangt sterk af van hoe groot de USB-drive is - hoe groter deze is, hoe langer dit onderdeel zal duren.

Deze korte fase in het proces is echt de sleutel waarom je de Windows-tool moet gebruiken in plaats van alleen de bestanden op een flashstation te gooien.

Wacht terwijl de installatiebestanden van Windows 8/8.1 worden gekopieerd

Image
Image

Nadat het formatteren is voltooid, is het tijd voor het daadwerkelijke kopiëren van de installatiebestanden van Windows 8 of Windows 8.1.

De status Bestanden kopiëren zal veel langer duren dan de opmaakstatus, misschien wel 30 minuten of langer. Hoe lang dit duurt, hangt af van een aantal variabelen, zoals de maximale USB-snelheid die wordt ondersteund door het USB-apparaat en de computer, hoe snel de computer is en hoe groot de ISO-image van Windows 8/8.1 is.

De percentage-indicator kan iets langer pauzeren bij 99% dan bij een andere percentage-indicatie daarvoor. Dit is normaal, dus annuleer de procedure niet en begin opnieuw, denkend dat er iets mis is.

Bevestig het succes van de Windows 8 USB Drive

Image
Image

Ervan uitgaande dat alles volgens plan is verlopen, is het volgende scherm dat u zou moeten zien het bovenstaande, getiteld Opstartbaar USB-apparaat met succes aangemaakt, een voortgangsindicator van 100% en een status van back-up voltooid.

Wat nu?

Technisch gezien ben je klaar. Natuurlijk niet met het installeren van Windows 8/8.1, maar je hebt die Windows 8- of 8.1-installatiebestanden van de dvd of het ISO-bestand waarmee je bent begonnen, op dit USB-apparaat gezet.

Om deze draagbare schijf daadwerkelijk te gebruiken om Windows te installeren, moet je opstarten vanaf de schijf, wat we hieronder uitleggen.

Opstarten vanaf de Windows 8 of 8.1 USB-drive

Image
Image

Nu je een flashdrive of een op USB gebaseerde harde schijf hebt met de Windows-installatiebestanden erop, kun je deze gebruiken om het installatieproces te starten op de computer waarop je dat wilt doen.

U kunt gewoonlijk opstarten vanaf uw Windows 8/8.1 USB-station door het volgende te doen:

  1. Sluit het USB-station aan op de computer waarop u Windows 8 wilt installeren.
  2. Schakel de computer in of start deze opnieuw op.
  3. Kijk uit voor een bericht over het indrukken van een toets om op te starten vanaf het apparaat.
  4. Druk op een toets om de computer te dwingen op te starten vanaf de USB-drive in plaats van de harde schijf.
  5. Wacht tot het installatieproces van Windows 8/8.1 begint.

Soms maken stap 3 en 4 geen deel uit van het proces, afhankelijk van hoe uw computer is geconfigureerd.

De opstartvolgorde moet mogelijk worden gewijzigd in het BIOS om dit mogelijk te maken, soms is de gebruikte USB-poort niet degene die het moederbord van de computer verkiest om vanaf te booten, enz.

Als je problemen tegenkomt, bekijk dan onze tutorial Opstarten vanaf een USB-apparaat voor hulp. De instructies daar zijn veel gedetailleerder en er zijn verschillende suggesties over wat u kunt proberen als u problemen ondervindt om uw computer op te starten vanaf de USB-drive.

Als zelfs dat niet helpt, moet je misschien wat extra stappen ondernemen om op te starten vanaf deze Windows 8 USB-drive. Zie Windows 8 of 8.1 installeren vanaf USB, de verkorte versie van deze tutorial.

Zodra je je computer hebt laten opstarten vanaf de Windows 8/8.1 USB-drive die je tijdens deze tutorial hebt gemaakt, zou het installeren van Windows een fluitje van een cent moeten zijn. Ga verder met de volgende stap, dan helpen we je daarmee aan de slag.

Begin met het installeren van Windows 8 of Windows 8.1

Image
Image

Als dat USB-station dat u zojuist hebt gemaakt met uw Windows-installatiebestanden erop correct is opgestart, is het volgende dat u op het scherm ziet een Windows 8-logo, spoedig gevolgd door het hierboven weergegeven Windows Setup-scherm.

Het installeren van Windows 8/8.1 is een vrij eenvoudig proces. Voor het grootste deel kunt u gewoon het proces volgen dat u op het scherm wordt gepresenteerd en ongeveer een uur later zou u van Windows moeten genieten. Er zijn echter zeker een paar plaatsen waar u vragen kunt hebben over wat u nu moet doen.

Zie Hoe schoon te maken Installeer Windows 8 of 8.1 voor een volledig overzicht van het proces. In die tutorial laten we je elk scherm zien dat je ziet tijdens het installatieproces, vanaf het begin (hierboven afgebeeld), helemaal tot aan de finish.

Die tutorial die hierboven is gelinkt, begint je helemaal aan het begin van het proces, iets dat handig is voor degenen die beginnen met een Windows 8-dvd. Aangezien deze tutorial je heeft begeleid bij het maken van een USB-drive met Windows 8/8.1-bestanden erop, evenals het opstartproces, kun je in plaats daarvan beginnen bij stap 4 in die tutorial.

Aanbevolen: