Hoe de toegangscode van beperkingen op een iPhone te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe de toegangscode van beperkingen op een iPhone te resetten
Hoe de toegangscode van beperkingen op een iPhone te resetten
Anonim

Wat te weten

  • Fabrieksherstel: Tik op de iPhone op Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen. Stel een nieuwe toegangscode in.
  • Log in op iCloud.com op een pc. Selecteer Zoek iPhone > Alle apparaten > selecteer de iPhone die u wilt wissen > Wis iPhone.
  • Herstelmodus (laatste redmiddel): synchroniseer de iPhone met iTunes en tik vervolgens op Update in het pop-upvenster. Volg de aanwijzingen.

In dit artikel leert u hoe u uw toegangscode voor beperkingen opnieuw instelt door de iPhone volledig te wissen met een fabrieksreset of door de iCloud- of herstelmodus te gebruiken. Een andere optie is om te zoeken naar software van derden die de toegangscode kan achterhalen zonder de iPhone te wissen.

Hoe de toegangscode van beperkingen op een iPhone te resetten

Als je je toegangscode voor Beperkingen bent vergeten en deze opnieuw moet instellen, is er maar één trefzekere oplossing: wis je iPhone en stel hem helemaal opnieuw in. Er zijn drie manieren om uw telefoon te wissen om uw toegangscode voor beperkingen opnieuw in te stellen: met uw iPhone, iCloud of herstelmodus.

Voordat u uw iPhone wist, moet u er absoluut zeker van zijn dat u een back-up van al uw gegevens maakt. Als u dat niet doet, verliest u gegevens wanneer u de telefoon wist en kunt u deze mogelijk niet meer terugkrijgen.

Hoe u uw iPhone kunt wissen met een fabrieksreset

U kunt uw iPhone volledig wissen, inclusief de toegangscode voor Beperkingen, door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Doe dit op het apparaat door deze stappen te volgen:

  1. Tik op je iPhone op de Instellingen app om deze te openen.
  2. Tik op Algemeen.

  3. Tik op Reset.
  4. Tik op Wis alle inhoud en instellingen en volg de aanwijzingen op het scherm.

    Image
    Image

Hoe u uw iPhone kunt wissen met iCloud

Als je geen directe, fysieke toegang tot je iPhone hebt, kun je deze op afstand wissen met iCloud. Deze functie is vooral handig als uw iPhone verloren of gestolen is. Dit is wat je moet doen:

  1. Ga naar iCloud op een computer en log in met de Apple ID die is gebruikt op de telefoon die je wilt wissen.

    Image
    Image
  2. Kies Zoek iPhone.

    Image
    Image
  3. Selecteer Alle apparaten bovenaan het scherm en kies vervolgens de iPhone die je wilt wissen.

    Image
    Image
  4. Kies Wis iPhone en volg de aanwijzingen op het scherm.

    Image
    Image

Hoe u uw iPhone kunt wissen met behulp van de herstelmodus

Het is ook mogelijk om een iPhone te wissen met behulp van de herstelmodus. Herstelmodus is normaal gesproken een laatste redmiddel voor het oplossen van problemen. Begin niet met deze methode, maar u hebt deze in sommige gevallen nodig, bijvoorbeeld wanneer er een probleem is met uw besturingssysteem en andere methoden niet werken. Deze methode vereist iTunes op een computer.

Image
Image

Als niets anders werkt, wis je je iPhone met de herstelmodus door deze stappen te volgen:

  1. Schakel je iPhone uit door de Sleep/Wake-knop ingedrukt te houden. Houd op de iPhone 6 en nieuwer ook de knop Volume omlaag ingedrukt.
  2. Koop een computer waarop iTunes is geïnstalleerd, maar open iTunes nog niet.
  3. De volgende stap hangt af van welk model iPhone je hebt:

    • iPhone 8 en hoger: Sluit de synchronisatiekabel aan op uw iPhone. Houd de zijknop ingedrukt en sluit de kabel aan op de computer.
    • iPhone 7-serie: Sluit de synchronisatiekabel aan op uw iPhone. Houd de knop Volume omlaag ingedrukt en sluit de kabel aan op de computer.
    • iPhone 6S-serie en eerder: Sluit de synchronisatiekabel aan op uw iPhone. Houd de Home-knop ingedrukt en sluit het andere uiteinde aan op de computer.
  4. Blijf de zij-, volume-omlaag- of startknop ingedrukt houden (afhankelijk van uw model) totdat het Verbinden met iTunes-scherm op uw iPhone verschijnt.
  5. In iTunes biedt een pop-upvenster aan om de telefoon Update of Herstellen te doen. Klik op Update en volg de aanwijzingen op het scherm.

Programma's van derden die vergeten toegangscodes opnieuw instellen

Het wissen van je iPhone is een extreme manier om een vergeten toegangscode voor Beperkingen opnieuw in te stellen. Als je dit wilt vermijden, kan er software zijn die kan helpen.

Een beetje tijd bij je favoriete zoekmachine op zoek naar software zou een heleboel opties moeten opleveren. Overweeg gebruikersrecensies, prijs en of de verkoper een goede naam lijkt te hebben.

De meeste van deze programma's werken op dezelfde manier: ze graven in bestaande back-ups van uw iPhone-gegevens op uw computer om de toegangscode voor Beperkingen te achterhalen. Vervolgens kunt u het op uw iPhone invoeren om de instellingen of de toegangscode zelf te wijzigen. Hiervoor moet je een back-up van je iPhone hebben die natuurlijk de toegangscode bevat.

Na het wissen van uw iPhone en het opnieuw instellen van de toegangscode voor beperkingen

Nadat je je iPhone hebt gewist en je toegangscode voor Beperkingen opnieuw hebt ingesteld, zijn er een paar stappen die je kunt nemen:

  • iPhone instellen: Nu uw apparaat is hersteld naar de fabrieksnieuwe staat, moet u uw iPhone opnieuw instellen.
  • Muziek en apps opnieuw downloaden: Als je veel muziek, apps of andere media hebt gekocht via iTunes en App Stores, kun je alles gratis opnieuw downloaden.
  • Stel een nieuwe toegangscode voor Beperkingen in: Ervan uitgaande dat u Beperkingen wilt blijven gebruiken, moet u een nieuwe toegangscode instellen. Zorg ervoor dat het een code is die je deze keer zult onthouden.

Het enige dat u niet wilt doen, is een back-up van uw iPhone herstellen met dezelfde toegangscode voor Beperkingen die u bent vergeten. Als u dat doet, bevindt u zich weer in de situatie waarin u zich aan het begin van het proces bevond. Als je een back-up hebt die de toegangscode niet bevat, kun je die herstellen, maar je kunt gegevens kwijtraken die tussen die back-up en vandaag zijn gemaakt.

Het verschil tussen beperkingen en toegangscodes voor apparaten

Er zijn twee soorten veelgebruikte toegangscodes op de iPhone: een toegangscode voor een apparaat en een toegangscode voor beperkingen, en het is belangrijk om te begrijpen hoe ze van elkaar verschillen.

iPhone-apparaattoegangscode

Een apparaattoegangscode is wat u invoert wanneer u het apparaat wilt ontgrendelen voor gebruik. Het wordt gebruikt als beveiligingsmaatregel om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot uw apparaat. Deze voer je in op het vergrendelscherm (tenzij je Touch ID of Face ID gebruikt).

iPhone-beperkingen toegangscode

Een toegangscode voor Beperkingen voorkomt dat de instellingen voor Beperkingen op uw telefoon worden gewijzigd of uitgeschakeld. Deze vul je in als je naar het gedeelte Beperkingen van de app Instellingen gaat. Het voorkomt dat mensen die de instellingen voor Beperkingen niet zouden moeten kunnen wijzigen (bijvoorbeeld kinderen) toegang krijgen tot de instellingen.

Je stelt elke toegangscode afzonderlijk in, dus er is geen relatie tussen de twee, tenzij je dezelfde code voor beide gebruikt, maar doe dat niet. Het is een slechte beveiliging en maakt het gemakkelijk om de toegangscode voor Beperkingen te raden).

FAQ

    Wat is de toegangscode voor beperkingen op een iPhone?

    Deze toegangscode voorkomt dat de instellingen voor Beperkingen op uw telefoon worden gewijzigd. De beperkingen-instellingen waren de functie voor ouderlijk toezicht voordat Apple Screen Time introduceerde met iOS 12.

    Hoe stel je beperkingen in op een iPhone?

    Om Beperkingen in te stellen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen.

Aanbevolen: