Luisteren naar podcasts op iPhone en Mac

Inhoudsopgave:

Luisteren naar podcasts op iPhone en Mac
Luisteren naar podcasts op iPhone en Mac
Anonim

Apple biedt een enorm assortiment aan podcasts waaruit je kunt kiezen. Niet alleen zijn de meeste gratis, maar uw Apple-apparaten zijn vooraf geladen met een gemakkelijke manier om ervan te genieten en ze te downloaden. Hier leest u hoe u in deze bijna eindeloze bibliotheek van luisterkwaliteit kunt duiken.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iOS 14 en andere recente versies van iOS; macOS Catalina (10.15); en iTunes 9 en hoger op macOS Mojave (10.14) en eerder.

Zoek en download podcasts op macOS 10.15 en hoger

macOS 10.15 (Catalina) en hoger wordt geleverd met een speciale Podcasts-app. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om iets geweldigs te vinden en te downloaden om naar te luisteren:

  1. Lanceer de Apple Podcasts app.
  2. Als je de podcast of het onderwerp kent dat je wilt horen, typ je de naam in het vak Zoeken in de linkerbovenhoek. Selecteer in het menu aan de linkerkant Browse om de aanbevolen podcasts te bekijken en categorieën te selecteren. Selecteer Top Charts om te zien wat er nu populair is.

    Image
    Image
  3. Klik op een podcast die je interesseert om naar de seriepagina te gaan. Om een aflevering te streamen, plaats je de muisaanwijzer erop en klik je op de knop play. Om een aflevering te downloaden, klik je op het + icoon naast de aflevering. Om je te abonneren op de serie, klik je op +Abonneren.

    Image
    Image
  4. Om een gedownloade aflevering te verwijderen, klik je op naast de aflevering en selecteer je Verwijderen uit bibliotheek. Vanuit dit menu kun je de aflevering ook opslaan, markeren als afgespeeld, delen en meer.

    Image
    Image
  5. Als u zich wilt afmelden voor de serie, klikt u op … bovenaan het scherm en vervolgens op om de download en het item te verwijderen.

    Image
    Image

Podcasts zoeken en downloaden op macOS 10.14 en eerder

Op mac OS Mojave (10.14) verwerkt iTunes podcasts. (Apple Podcasts bestaat niet voor deze versie van macOS.) Dit is wat je moet doen:

  1. Open iTunes.
  2. Klik op Store, als je er nog niet bent.

    Image
    Image
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek en klik op Podcasts.

    Image
    Image
  4. Je kunt een podcast zoeken op naam of onderwerp door het vak Zoeken in de rechterbovenhoek te gebruiken. Je kunt ook door de aanbevelingen op de voorpagina bladeren of op Alle categorieën klikken om op onderwerp te filteren.

    Image
    Image
  5. Kies de podcast die je interesseert. De seriepagina van de podcast geeft er informatie over en geeft een lijst van beschikbare afleveringen.
  6. Als je een aflevering wilt streamen, plaats je de muisaanwijzer op de titel en klik je op de Play-knop die verschijnt.
  7. Klik op Get om een enkele podcastaflevering te downloaden.

    Image
    Image
  8. U kunt uw downloads bekijken en afspelen in uw iTunes-bibliotheek.

Abonneer je op podcasts op macOS 10.14 en eerder

Met een gratis abonnement downloadt iTunes nieuwe afleveringen zodra ze uitkomen, zodat je nooit iets hoeft te missen. Volg deze stappen om je te abonneren:

  1. Klik op de podcastseriepagina op Abonneren.

    Image
    Image
  2. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Abonneren.

    Image
    Image
  3. Klik op Bibliotheek en vervolgens op de podcast waarop je je zojuist hebt geabonneerd.

    Image
    Image
  4. Klik onderaan op Instellingen om je voorkeuren voor deze podcast te beheren. Je kunt het aantal afleveringen kiezen dat je tegelijk wilt downloaden om opslagruimte te besparen, de volgorde te wijzigen waarin iTunes afleveringen afspeelt en automatisch afleveringen te verwijderen waarnaar je hebt geluisterd.

    Image
    Image
  5. Als je wilt stoppen met het downloaden van afleveringen zodra ze uitkomen, klik je op Afmelden. De afleveringen die je hebt gedownload, blijven op je computer staan.

Podcasts verwijderen op macOS 10.14 en eerder

Een aflevering verwijderen:

  1. Ga naar iTunes > Bibliotheek en klik op de aflevering die je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op de aflevering en selecteer Delete From Library om het item te verwijderen, of selecteer Remove Download om het gedownloade bestand te verwijderen van jouw computer. Deze optie laat een item voor de aflevering achter in je bibliotheek, zodat je deze later kunt streamen.

    Image
    Image
  3. Klik op Delete om te bevestigen.

Gebruik de Apple Podcasts-app op iOS en iPadOS

De Apple Podcasts-app is vooraf geïnstalleerd op de iPhone, iPod touch en iPad.

Zoeken, streamen en downloaden

Hier leest u hoe u Apple Podcasts op uw mobiele Apple-apparaat gebruikt:

  1. Open Apple Podcasts.
  2. Tik op Browse om lijsten met populaire shows en makers weer te geven.
  3. Als je iets specifieks wilt vinden, tik je op Zoeken en voer je een zoekterm in, of tik je op een categorie die je interesseert.

    Image
    Image
  4. Tik op een programma om een lijst met beschikbare afleveringen te zien.
  5. Tik op een afleveringsbeschrijving om deze in de app te streamen.
  6. Om een aflevering te downloaden, tik je op de drie verticale stippen () en selecteer je Download Episode.

    Op iPhone 6S en nieuwer opent u het menu door lang op het scherm te drukken.

  7. Zoek de show na het downloaden in de bibliotheek en tik erop om hem af te spelen.

    Image
    Image

Aanmelden en afmelden

Abonneren op een podcast in de Podcasts-app en nieuwe afleveringen krijgen zodra ze uitkomen:

  1. Tik op een podcastseriepagina op het plusteken (+) in de rechterbovenhoek. Er verschijnt een vinkje om te bevestigen dat je die show nu volgt.

    Image
    Image
  2. Tik op het drie horizontale stippen () pictogram naast het vinkje en tik vervolgens op Instellingenom te bepalen wanneer afleveringen worden gedownload, hoeveel je er tegelijkertijd bewaart en de volgorde waarin de app afleveringen afspeelt. Tik op Gereed om de wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Sommige makers van podcasts bieden Premium Apple Podcasts-abonnementen, die tegen betaling voordelen bieden zoals een advertentievrije ervaring, extra inhoud en meer.

Verwijderen en ongedaan maken

Een podcastaflevering verwijderen of ongedaan maken in de Apple Podcasts-app:

  1. Ga naar de Bibliotheek en zoek de aflevering die je wilt verwijderen.
  2. Veeg van rechts naar links op de aflevering en tik op de prullenbak of doorgestreepte bladwijzer om de aflevering te verwijderen of ongedaan te maken.

    Image
    Image
  3. Je kunt ook naar de podcastpagina gaan, op de horizontale stippen () naast de aflevering tikken en vervolgens optikken Download verwijderen.

    Je hoeft je niet af te melden voordat je een podcastserie uit je bibliotheek verwijdert. Wanneer u een podcastserie verwijdert, wordt u er ook van afgemeld.

    Image
    Image

Wilt u een diepgaand inzicht in de basisprincipes van podcasts, inclusief hoe podcasts werken en wat ze anders maakt dan talkradio? Bekijk Wat is een podcast?

Aanbevolen: