Hoe naar podcasts op Android te luisteren

Inhoudsopgave:

Hoe naar podcasts op Android te luisteren
Hoe naar podcasts op Android te luisteren
Anonim

Wat te weten

  • Een podcast zoeken: Tik op het pictogram Verkennen > selecteer een genre of categorie. Of gebruik de zoekbalk bovenaan het scherm om een podcast te vinden.
  • Een podcast downloaden: Tik op het startschermpictogram > selecteer de podcast > selecteer de aflevering > Tik op het downloadpictogram onder de naam van de aflevering.
  • Een podcast offline afspelen: je kunt de aflevering afspelen vanuit het hoofdmenu of op het activiteitspictogram tikken en het tabblad Downloads in het hoofdmenu selecteren.

Deze gids helpt je bij het luisteren naar podcasts op je Android-apparaat met behulp van een van de beste Android-podcast-apps, Google Podcasts.

Luisteren naar podcasts op Google Podcasts

Google Podcasts is gemakkelijk te navigeren. Je kunt door categorieën en genres bladeren of op naam naar een podcast zoeken.

  1. Download en installeer de Google Podcasts-app vanuit de Play Store.
  2. Open de applicatie en selecteer het Explore icoon in het midden van het onderste menu.
  3. Als je een nieuwe podcast wilt ontdekken, kun je een van de verschillende genretabs bovenaan het scherm selecteren, zoals News, Business , Arts of Comedy, of blader door de Top Podcasts in Maatschappij en Cultuur.

    Image
    Image
  4. Als je een bepaalde podcast in gedachten hebt waarnaar je wilt luisteren, selecteer dan de Zoeken balk bovenaan het scherm en typ in zijn naam.
  5. Als je een podcast hebt gevonden waarnaar je wilt luisteren, selecteer je deze.

  6. Selecteer op de op maat gemaakte pagina van de podcast de knop Abonneren met het pictogram " +" ernaast.

    Image
    Image
  7. Selecteer of je nieuwe afleveringen automatisch wilt downloaden en meldingen over nieuwe afleveringen wilt ontvangen met de schakelaars op het scherm.
  8. Selecteer het Home schermpictogram aan de linkerkant van het onderste menu.
  9. Selecteer de podcast waarnaar je wilt luisteren uit de selectie bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  10. Zoek de aflevering die je wilt beluisteren door door alle recente te scrollen. Als je het hebt, selecteer je het kleine Play-symbool aan de linkerkant. Het ziet eruit als een kleine pijl in een blauwe cirkel.

    Image
    Image

    De podcast zou nu moeten beginnen te spelen in de speler van de Google Podcast-app. Je hebt toegang tot de afspeelpauzeknop onderaan het scherm.

    Als u de afspeelsnelheid van afleveringen en uw afspeelwachtrij wilt regelen, de nachtmodus wilt inschakelen of de podcast naar een compatibel apparaat zoals een Google Chromecast wilt streamen, selecteert u de aflevering onder aan het scherm. De volledige speler verschijnt op het scherm.

Podcasts downloaden op Android met Google Podcasts

Door podcasts te downloaden in de Google Podcasts-app kun je ernaar luisteren als je geen internetverbinding hebt om ze te streamen, en als je afleveringen meerdere keren beluistert, kan dit je bandbreedtegebruik verminderen.

De stappen zijn identiek aan die in de bovenstaande sectie. Zoek en abonneer je zoals gewoonlijk op de door jou gekozen podcast(s). Volg dan deze stappen.

  1. Selecteer het Home schermpictogram aan de linkerkant van het onderste menu.
  2. Selecteer de podcast waarnaar je wilt luisteren uit de selectie bovenaan het scherm.
  3. Zoek de aflevering die je wilt beluisteren door door alle recente te scrollen. Selecteer het kleine Download Icon onder de naam van de aflevering. Het ziet eruit als een kleine naar beneden gerichte pijl in een blauwe cirkel.

    Image
    Image
  4. De aflevering wordt dan gedownload, waarbij de cirkel grijs wordt en vervolgens opnieuw wordt gevuld als de download is voltooid. Als je klaar bent, wordt het helemaal groen.
  5. Je kunt de aflevering rechtstreeks vanuit het Home-menu afspelen door het kleine Play-symbool aan de linkerkant te selecteren. Het ziet eruit als een kleine pijl in een blauwe cirkel. Als alternatief, of om de gedownloade aflevering later snel terug te vinden, selecteert u het Activity-pictogram aan de rechterkant van het onderste menu.
  6. Selecteer de Downloads tab in het hoofdmenu.

    Image
    Image
  7. Scroll om de gedownloade aflevering te vinden waarnaar je wilt luisteren en selecteer het

    Play-pictogram om te beginnen met luisteren.

  8. De podcast zou nu moeten beginnen te spelen in de eigen speler van de Google Podcast-app. Basisbediening voor afspelen en pauzeren is mogelijk onderaan het scherm.
  9. Als u de afspeelsnelheid van afleveringen en uw afspeelwachtrij wilt regelen, de nachtmodus wilt inschakelen of de podcast naar een compatibel apparaat zoals een Google Chromecast wilt streamen, selecteert u de aflevering onder aan het scherm. De volledige speler verschijnt op het scherm.

    Image
    Image

Aanbevolen: