Kunnen we het Find My-Style-trackingnetwerk van Google vertrouwen? Waarschijnlijk niet

Inhoudsopgave:

Kunnen we het Find My-Style-trackingnetwerk van Google vertrouwen? Waarschijnlijk niet
Kunnen we het Find My-Style-trackingnetwerk van Google vertrouwen? Waarschijnlijk niet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google's antwoord op Apple's Zoek mijn heet 'Spot'.
  • Spot werd gespot in een bètaversie van Google Play Services.
  • Mensen vinden het misschien moeilijk te geloven dat Google ze niet zal volgen.
Image
Image

Google maakt mogelijk zijn eigen versie van Apple's Zoek mijn-netwerk, Spot genaamd, waarmee je apparaten kunt volgen, zelfs als ze niet zijn verbonden met internet. Wat kan er mis gaan?

Google is bezig met een inhaalslag. Apple heeft zijn formidabele Find My-netwerk al ingezet en Amazon heeft Tile gekocht, de andere grote speler in passieve trackingtechnologie. Apple-geruchtensite 9to5Mac ontdekte de nieuwe Spot-functie in een bètaversie van Google's Play Services, en het lijkt erop dat het bedrijf van plan is om het in veel bestaande Android-telefoons te sluipen. Maar zullen gebruikers erop vertrouwen dat Google dit niet gebruikt om hen te volgen?

"Google zal alle Google-apparaten in de buurt gemakkelijk kunnen traceren en controleren en gebruikers nauwkeuriger kunnen profileren", vertelde Mykola Srebniuk, hoofd informatiebeveiliging bij MacPaw, in een e-mail aan Lifewire. "Dit gaat allemaal over de advertentiebusiness. Daarom zal privacy worden vervangen door vertrouwelijkheid, zodat Google weer alles weet."

Het voordeel van Apple

Apple's Find My-netwerk heeft een enorm voordeel ten opzichte van elke andere tracker-technologie. In plaats van dat het verloren apparaat verbinding moet maken met internet om zijn positie te melden, gebruikt Zoek mijn een van de meer dan een miljard iOS-apparaten om de detectie uit te voeren.

Dit betekent dat het verloren apparaat alleen een Bluetooth SOS-blip hoeft uit te zenden, die bijna geen stroom verbruikt. Hierdoor kunnen AirTags meer dan een jaar werken op een enkele knoopcelbatterij en daarom kan Apple passieve Zoek mijn-ondersteuning toevoegen aan de AirPods Pro met een firmware-update.

Image
Image

Onafhankelijke trackers, zoals de Tile, lijden omdat ze gebruikers nodig hebben om een app te installeren en die app op de achtergrond te laten draaien om het trackingnetwerk te creëren. Apple en Google kunnen het in het besturingssysteem inbouwen, wat betekent dat het automatisch wordt ingeschakeld voor alle gebruikers en dat het geen extra batterijverbruik veroorzaakt.

Play Services is een soort Google-besturingssysteem dat draait tussen Android zelf en de apps op je telefoon. Het beheert essentiële zaken zoals pushmeldingen, locatieverzoeken en andere functies op laag niveau. Het belangrijkste is dat Play Services onafhankelijk van het besturingssysteem van de telefoon kan worden bijgewerkt.

Dus zelfs als, laten we zeggen, Samsung updates voor je toestel heeft stopgezet, kun je nog steeds Play Services-updates krijgen van Google. Dit is de vector die het zou kunnen gebruiken om de Spot-tracker in te zetten, mocht het een openbare release krijgen.

Het vertrouwensprobleem van Google

Technisch gezien is Google groot genoeg om eventuele problemen op te lossen. Maar als het op vertrouwen aankomt, zal het niet zo eenvoudig zijn.

"Mensen zullen Google niet vertrouwen", vertelde Miranda Yan, mede-oprichter van de voertuigvolgsite Vinpit, via e-mail aan Lifewire: "Zoals iedereen weet, verdient Google het grootste deel van zijn inkomsten door advertenties weer te geven. Wanneer u Google opent Kaarten, bijvoorbeeld, het slaat een momentopname van uw locatie op."

"Op Android-telefoons identificeren dagelijkse weersupdates uw geschatte locatie. Het probleem is niet een van de technische beperkingen. Het enige probleem van Google is het vertrouwen van mensen te winnen. Als het op privacy aankomt, zullen consumenten altijd de voorkeur geven aan Apple."

Dit gaat allemaal over de advertentiebusiness. Daarom zal privacy worden vervangen door vertrouwelijkheid, zodat Google weer alles weet.

Apple is erin geslaagd om de AirTag te lanceren zonder veel terughoudendheid op het gebied van privacy. Dat komt deels door zijn geschiedenis van praten als het gaat om het beschermen van zijn gebruikers, en deels omdat het heel voorzichtig was om alle privacy-implicaties te verwerken.

AirTags bevatten bijvoorbeeld verschillende anti-stalkingmaatregelen, waarbij je iPhone je waarschuwt als een vreemde AirTag met je meerijdt. En Apple werkt zelfs aan Android-software die hetzelfde zal doen voor mensen die geen Apple-apparaten gebruiken.

En, berucht, AirTags stond ruim een jaar aan de vooravond van lancering. Deze "vertraging" kan te wijten zijn aan de zinloosheid van het lanceren van een tracker terwijl iedereen thuis was tijdens de lockdown, maar kan ook te wijten zijn aan overmatige zorg voor deze privacyfuncties en de berichten eromheen.

Maar Google heeft wel één gebied waarop het privacy respecteert: zijn alliantie met Apple vorig jaar bij het maken van apps voor het traceren van COVID-19. Het principe achter die technologie is hetzelfde dat wordt gebruikt in Zoek mijn van Apple, en het is waarschijnlijk dat Google Spot op dezelfde technologie zou baseren.

Het lijkt erop dat passief volgen een groot probleem gaat worden. Laten we hopen dat Google het privacyvriendelijk maakt.

Aanbevolen: