Is Twitter Blue het waard? Waarschijnlijk nog niet

Inhoudsopgave:

Is Twitter Blue het waard? Waarschijnlijk nog niet
Is Twitter Blue het waard? Waarschijnlijk nog niet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter Blue is een premium abonnementsservice met drie middelmatige functies.
  • Het wordt gelanceerd in Canada en Australië voor $ 3,49 CAD en $ 4,49 AUD.
  • Twitter Blue is misschien beter voor bedrijven dan voor particulieren.
Image
Image

Twitter Blue laat je een maandelijks abonnement betalen om de ergste ergernissen weg te nemen, maar tot nu toe alleen in Canada en Australië.

Het abonnement van $ 2,99 (equivalent in USD) voegt een leesmodus toe, laat je tweets ongedaan maken en voegt bladwijzermappen toe voor het organiseren van opgeslagen Tweets. Maar wil iemand deze functies? Moeten ze niet ingebouwd worden? En wie gaat betalen?

"De eerste abonnees van Twitter Blue zullen social media marketeers en bureaus zijn die accounts beheren van mensen die invloedrijk zijn ", vertelde bedrijfs- en marketingadviseur Dr. Juan Izquierdo aan Lifewire via e-mail.

Wie wil dit?

Twitter zegt dat het Twitter Blue heeft gebouwd voor ervaren gebruikers. Deze eerste iteratie, die wordt uitgeprobeerd in Canada en Australië om "een beter begrip te krijgen" van hoe de nieuwe functies zouden kunnen werken, is vrij beperkt. U krijgt een venster van 30 seconden om een tweet ongedaan te maken, evenals mappen voor het ordenen van bladwijzers en een leesmodus.

Ongetwijfeld zijn dit eenvoudige functies die voor iedereen moeten worden ingebouwd, en misschien zullen ze dat uiteindelijk ook zijn. Twitter's beschrijving van de lezermodus is het vermelden waard, omdat het de hele rommelige, algoritmisch geruïneerde Twitter-ervaring in slechts één zin onder de bus gooit. "Reader Mode zorgt voor een mooiere leeservaring door de ruis weg te werken", aldus de blogpost.

Deze eerste "power user"-functies lijken niet aantrekkelijk voor gewone mensen, zelfs niet voor degenen die Twitter gebruiken. Maar marketeers zijn er misschien dol op.

"Nu meme-engagement steeds populairder wordt, vinden bedrijven en gebruikers met een groot aantal volgers het belangrijk om berichten in verschillende mappen op te slaan", vertelde Nikita Chen, oprichter en CEO van luxeproductauthenticatiebureau LegitGrails, via e-mail aan Lifewire. "Hierdoor kunnen ze ze later creatief gebruiken of ze in mappen plaatsen waar medewerkers van de klantenservice toegang toe hebben."

Dit is bijna hetzelfde als Twitter gebruiken als een equivalent van e-mailondersteuning, en zodra je het hoort, is het volkomen logisch.

Wat zit er in voor Twitter?

Het meest voor de hand liggende voordeel voor Twitter zijn de abonnementskosten, maar misschien nog belangrijker op de lange termijn is het opsluiten van gebruikers. Op dit moment is Twitter slechts een manier om dingen te delen en erover te praten. Individuen en bedrijven kunnen deze functies voor allerlei andere doeleinden gebruiken, maar die zijn samen MacGyvered bovenop dit basisontwerp.

Als Twitter zichzelf kan veranderen in een essentiële zakelijke tool, in plaats van alleen maar een vervelende plek waar bedrijven moeten rondhangen, dan wordt de service veel waardevoller. En als het tools bouwt waarmee bedrijven hun eigen mogelijkheden kunnen ontwikkelen, dan is de lock-in compleet.

De eerste abonnees van Twitter Blue zijn marketeers voor sociale media en bureaus die accounts beheren van invloedrijke mensen.

Tegelijkertijd is Twitter Blue een manier om te experimenteren met een zeer betrokken groep gebruikers voordat het naar de massa wordt uitgerold.

"Het platform wil experimenteren met verschillende inkomstenstromen en bepalen wat het beste werkt", zegt Chen. "Naast geld zouden ze dit kunnen doen om de segmenten die Twitter het meest waarderen beter te begrijpen en het platform meer aan hun wensen en behoeften aan te passen; een soort experiment."

Toekomstige functies?

Welke andere functies kan Twitter toevoegen aan Twitter Blue? De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt en het zal afhangen van de strategie van Twitter. Zal Twitter Blue alleen maar zorgen voor een leukere, meer aanpasbare Twitter-ervaring, waar elke individuele gebruiker van profiteert? Of wordt het meer zakelijk gericht?

Individuen kunnen al verschillende Twitter-apps van derden gebruiken, waarmee ze advertenties kunnen overslaan en de ergste algoritmische onzin van Twitter kunnen vermijden. Dus wat zou Twitter kunnen toevoegen voor bedrijven?

Image
Image

"Premium-gebruikers kunnen iedereen DM'en die ze willen, vergelijkbaar met Linkedin", zegt Chen.

Dat is misschien geweldig voor de premium gebruikers, maar een nachtmerrie voor alle anderen. Het zou beter kunnen zijn om de verwachte Super Follows-functie van Twitter toe te voegen aan Twitter Blue. Super Follows is een Patreon-achtig abonnement waarmee gebruikers met grote volgkosten extra inhoud kunnen krijgen.

Andere bedrijfsvriendelijke functies zijn onder meer accounts voor meerdere gebruikers, die alle leden van een team individuele logins zouden geven in plaats van wachtwoorden te delen zoals studenten die Netflix-logins delen.

Hoe dit ook gaat, één ding is zeker. Twitter brengt eindelijk wat veranderingen aan. Met Twitter Spaces, Revue-nieuwsbrieven en nu Twitter Blue wordt het interessant.

Aanbevolen: