Wat is de primaire sleutel in een database?

Inhoudsopgave:

Wat is de primaire sleutel in een database?
Wat is de primaire sleutel in een database?
Anonim

Wat is een primaire sleutel? In de wereld van databases identificeert de primaire sleutel van een relationele tabel elk record in de tabel op unieke wijze. Databases gebruiken sleutels om records te vergelijken, te sorteren en op te slaan, en om relaties tussen records te creëren.

Het kiezen van de primaire sleutel in een database is een van de belangrijkste stappen in het proces. Het kan een normaal attribuut zijn dat gegarandeerd uniek is, zoals een sofinummer op een tafel met niet meer dan één record per persoon of - bij voorkeur - het kan worden gegenereerd door het databasebeheersysteem, zoals een wereldwijd unieke identificatiecode of GUID, in Microsoft SQL Server. Primaire sleutels kunnen bestaan uit een enkel attribuut of meerdere attributen in combinatie.

Primaire sleutels zijn de unieke links naar gerelateerde informatie in andere tabellen waar de primaire sleutel wordt gebruikt. Het moet worden ingevoerd wanneer een record wordt gemaakt en het mag nooit worden gewijzigd. Elke tabel in de database heeft een of twee kolommen specifiek voor de primaire sleutel.

Primaire sleutel voorbeeld

Stel je voor dat je een STUDENTEN-tabel hebt met een record voor elke student aan een universiteit. Het unieke studentnummer van de student is een goede keuze voor een primaire sleutel in de tabel STUDENTEN. De voor- en achternaam van de leerling zijn geen goede keuze, omdat er altijd een kans is dat meer dan één leerling dezelfde naam heeft.

Andere slechte keuzes voor primaire sleutels zijn postcode, e-mailadres en werkgever, die allemaal veel mensen kunnen veranderen of vertegenwoordigen. De identificatie die als primaire sleutel wordt gebruikt, moet uniek zijn. Zelfs burgerservicenummers kunnen veranderen wanneer de socialezekerheidsadministratie een nummer opnieuw toewijst aan iemand die slachtoffer is geworden van identiteitsdiefstal. Sommige mensen hebben niet eens een sofinummer. Omdat beide gevallen echter zeldzaam zijn. Burgerservicenummers kunnen een goede keuze zijn voor een primaire sleutel.

Tips voor het kiezen van goede primaire sleutels

Image
Image

Als u de juiste primaire sleutel kiest, zijn databasezoekacties snel en betrouwbaar. Onthoud gewoon:

  • Houd het kort. Omdat de primaire sleutel wordt gebruikt voor zoekacties en vergelijkingen, betekent een korte primaire sleutel dat het databasebeheersysteem deze sneller kan verwerken dan een lange primaire sleutel.
  • Gebruik waar mogelijk een nummer voor de primaire sleutel. SQL Server of andere databasebeheersystemen verwerken nummergegevenstypen sneller dan tekengegevenstypen.
  • Houd het simpel. Gebruik geen speciale tekens, ingesloten spaties of een combinatie van hoofdletters en hoofdletters.
  • Verander nooit de primaire sleutel nadat u deze hebt toegewezen.

FAQ

    Wat is een primaire sleutel in een tabel?

    Het is hetzelfde als in een database. Databases kunnen worden uitgedrukt als gecompliceerde, gegevensrijke tabellen, en of u nu een eenvoudige tabel of een volwaardige database hebt, de primaire sleutel functioneert hetzelfde.

    Waarom zijn primaire sleutels belangrijk?

    Primaire sleutels zijn essentieel in relationele databases omdat deze sleutels worden gebruikt om relaties tussen individuele records te vergelijken en anderszins te definiëren.

Aanbevolen: