Hoe het te repareren wanneer uw Fire Stick-afstandsbediening niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer uw Fire Stick-afstandsbediening niet werkt
Hoe het te repareren wanneer uw Fire Stick-afstandsbediening niet werkt
Anonim

De Fire Stick en andere Fire TV-apparaten gebruiken afstandsbedieningen die een beetje anders zijn dan de meeste andere afstandsbedieningen in je huis. Uitzoeken waarom uw Fire Stick-afstandsbediening plotseling niet meer werkt, kan moeilijk zijn, maar deze zeven tips voor het oplossen van problemen zouden moeten helpen.

Wat zorgt ervoor dat een Fire Stick-afstandsbediening niet meer werkt?

Er zijn veel dingen die ervoor kunnen zorgen dat een Fire Stick-afstandsbediening niet meer werkt, of ervoor zorgt dat er nooit een werkt. De meest voorkomende problemen zijn onder meer problemen met de batterijen, obstakels die het signaal van de afstandsbediening blokkeren en interferentie van andere elektronica. Onthoud dat als al het andere fa alt, je kunt proberen je Fire Stick terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een Fire Stick-afstandsbediening niet meer werkt:

  • Batterijen: De meest voorkomende reden dat Fire Stick-afstandsbedieningen niet meer werken, zijn batterijproblemen. Onjuist geplaatste batterijen, bijna lege batterij en andere gerelateerde problemen kunnen er allemaal toe leiden dat een Fire Stick-afstandsbediening niet meer werkt.
  • Koppelen: Als je afstandsbediening niet is gekoppeld aan je Fire Stick, werkt deze niet. Vervangende afstandsbedieningen moeten altijd worden gekoppeld voordat u ze gebruikt.
  • Afstand: Fire Stick-afstandsbedieningen gebruiken Bluetooth, geen infrarood, dus ze hebben een theoretisch bereik van ongeveer 10 meter. Het werkelijke bereik is doorgaans lager.
  • Obstructies: Je hebt geen directe zichtlijn nodig tussen je Fire Stick en de afstandsbediening, maar obstakels kunnen het bereik drastisch verminderen.
  • Interferentie: Apparaten die Bluetooth-verbindingen kunnen verstoren, kunnen ervoor zorgen dat uw afstandsbediening niet correct werkt.
  • Compatibiliteit: Als je een vervangende afstandsbediening voor je Fire Stick hebt gekocht, controleer dan of deze compatibel is.
  • Schade: Externe schade, zoals waterschade, en interne fouten als gevolg van defecte componenten kunnen ertoe leiden dat uw Fire Stick-afstandsbediening niet meer werkt.

Controleer de batterijproblemen met de Fire Stick-afstandsbediening

De meest voorkomende redenen waarom Fire Stick-afstandsbedieningen niet meer werken, hebben allemaal te maken met de batterijen. Het belangrijkste probleem is dat Fire Stick-afstandsbedieningen Bluetooth gebruiken in plaats van infrarood en dat de Bluetooth-verbinding onregelmatig kan worden als de batterijen bijna leeg zijn.

Fire Stick en Fire TV-afstandsbedieningen verbruiken behoorlijk veel stroom in vergelijking met andere afstandsbedieningen. Als u uw Fire TV-apparaat veel gebruikt, kunt u verwachten dat de batterijen sneller leeg raken dan u zou verwachten. Dus zelfs als je je batterijen recentelijk hebt vervangen, is het nog steeds de moeite waard om ze te controleren.

Hier leest u hoe u de batterijen uitsluit als een probleem wanneer uw Fire Stick-afstandsbediening niet meer werkt:

  1. Verwijder de batterijen uit je Fire Stick-afstandsbediening.

    Image
    Image
  2. Let op hoe de batterijen zijn geplaatst en zorg ervoor dat ze niet achterstevoren waren. Als ze omgekeerd waren, installeer ze dan opnieuw en probeer de afstandsbediening opnieuw.

    Image
    Image

    Kijk in het batterijcompartiment en je zult een diagram zien dat laat zien in welke richting de batterijen moeten worden geplaatst.

  3. Installeer nieuwe batterijen.

    Image
    Image

    Omdat je Fire Stick-afstandsbediening Bluetooth gebruikt in plaats van infrarood, werken batterijen die goed werken in de afstandsbediening van je tv mogelijk niet wanneer ze worden omgewisseld in je Fire Stick-afstandsbediening. Gebruik indien mogelijk gloednieuwe batterijen.

  4. Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt, probeer dan andere batterijen.

    Image
    Image

    Oplaadbare batterijen leveren slechts 1,2 V, vergeleken met 1,5 V van alkalinebatterijen. Als je problemen hebt met oplaadbare batterijen, probeer dan nieuwe alkalinebatterijen.

  5. Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt, zijn de batterijen waarschijnlijk niet jouw probleem.

Problemen met koppelen op afstand oplossen

Als je een nieuw Fire Stick- of Fire TV-apparaat koopt dat wordt geleverd met een afstandsbediening, moet de afstandsbediening al zijn gekoppeld. Dat betekent dat wanneer u uw Fire Stick of Fire TV-apparaat voor het eerst instelt, het de invoer van de afstandsbediening al zou moeten herkennen zonder dat u iets speciaals hoeft te doen.

In sommige gevallen kan het zijn dat de Fire Stick en afstandsbediening niet zijn gekoppeld, of dat uw Fire Stick en afstandsbediening na verloop van tijd zijn ontkoppeld vanwege een storing. Als dat gebeurt, wordt het probleem meestal verholpen door de afstandsbediening te repareren.

Als je een vervangende afstandsbediening koopt, moet je deze altijd koppelen voordat je hem kunt gebruiken.

Zo koppel je een Fire Stick-afstandsbediening:

  1. Steek je Fire Stick in en zorg ervoor dat hij aan staat.
  2. Wacht tot de Fire TV is opgestart.
  3. Houd je afstandsbediening bij je Fire Stick.

    Image
    Image
  4. Houd de Home-knop op uw Fire TV-afstandsbediening ingedrukt.

    Image
    Image
  5. Blijf de Home-knop minstens 10 seconden ingedrukt houden.
  6. Laat de Home-knop los en kijk of de afstandsbediening werkt.

  7. Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt, probeer dan nogmaals de Home-knop ingedrukt te houden. Soms zijn er meerdere pogingen nodig om dit proces te laten werken.

Sluit afstand en obstakels uit met Fire TV-afstandsbedieningen

Fire Stick en Fire TV-afstandsbedieningen gebruiken Bluetooth in plaats van infrarood, dus je hebt geen directe zichtlijn nodig tussen de afstandsbediening en je apparaat. U hoeft de afstandsbediening niet eens op uw apparaat te richten, omdat de richting van de afstandsbediening niets te maken heeft met de sterkte van het Bluetooth-signaal.

Bluetooth-apparaten zoals de Fire Stick-afstandsbediening hebben een theoretisch bereik van ongeveer 30 voet, maar veel dingen kunnen dat bereik verkleinen. Alle obstakels tussen de afstandsbediening en de Fire Stick of Fire TV kunnen het bereik van de afstandsbediening drastisch verminderen.

Zo kunt u controleren of afstand of obstakels uw probleem zijn:

  1. Beweeg je afstandsbediening fysiek dichter bij je Fire Stick.
  2. Verwijder alle obstakels tussen je afstandsbediening en je Fire Stick.
  3. Als de afstandsbediening alleen werkt als je je afstandsbediening achter je tv houdt, of als je heel dicht bij je tv bent, gebruik dan de Fire Stick-extensie-dongle om het apparaat te verplaatsen.

    Je hebt mogelijk een langere verlenging nodig om de Fire Stick van achter de tv te verwijderen als de tv in een nis of een entertainmentkast is gemonteerd.

  4. Als je je Fire TV-apparaat in een entertainmentkast of een vergelijkbare behuizing hebt geplaatst, verwijder het dan uit de behuizing en kijk of je afstandsbediening werkt.

Fire Stick-afstandsbedieningen en interferentie

Bluetooth heeft enkele voordelen ten opzichte van infrarood, zoals dat het ontbreken van een zichtlijn tussen de afstandsbediening en de Fire Stick alleen het bereik verkleint in plaats van te voorkomen dat de afstandsbediening helemaal werkt. Bluetooth-afstandsbedieningen zijn echter gevoelig voor interferentie die infrarood-afstandsbedieningen niet zijn.

Controleer of je een van de volgende apparaten in de buurt van je Fire Stick hebt:

  • Magnetronovens
  • Draadloze luidsprekers
  • Niet-afgeschermde coaxkabels
  • Draadloze telefoons
  • Draadloze luidsprekers
  • Andere draadloze apparaten

Als je draadloze apparaten of iets anders hebt dat Bluetooth-interferentie kan veroorzaken, in de buurt van je Fire Stick, probeer ze dan te verplaatsen. Als dat geen optie is, probeer ze dan een voor een af te sluiten en los te koppelen om te zien of je Fire Stick-afstandsbediening daardoor kan werken. Dat zou u in staat moeten stellen de bron van de interferentie te identificeren en dienovereenkomstig aan te pakken.

Fire Stick Remote Compatibiliteit

Als uw probleem begon toen u een vervangende Fire Stick-afstandsbediening kocht en u deze niet met succes kon koppelen, heeft u mogelijk een compatibiliteitsprobleem.

Er zijn verschillende generaties Fire Sticks, andere Fire TV-apparaten en Fire TV-afstandsbedieningen, en ze werken niet allemaal samen. Controleer voordat u een afstandsbediening koopt de productbeschrijving om er zeker van te zijn dat deze werkt met uw model.

Probeer de Fire TV Phone-app te gebruiken

Als je al je opties hebt uitgeput, is je Fire TV-afstandsbediening mogelijk defect of beschadigd. De beste optie is in dat geval om een vervangende afstandsbediening te kopen. In de tussentijd kun je je Android of iPhone daadwerkelijk gebruiken als afstandsbediening voor je Fire Stick of Fire TV-apparaat.

Image
Image

Om je Fire TV-apparaat met een telefoon te bedienen, moet je de Fire TV Remote-app installeren. Hier is waar je het kunt krijgen:

  • Android: Fire TV remote app op Google Play.
  • iOS: Fire TV remote app in de app store.
  • Kindle: Fire TV remote app in de Amazon app store.

Zo krijg je het werkend met je Fire Stick of Fire TV-apparaat:

  1. Sluit je Fire Stick of Fire TV-apparaat aan en wacht tot het opstart.
  2. Download en installeer de Fire TV remote app en start deze.
  3. Log in op je Amazon-account in de Fire TV remote app.
  4. Selecteer uw Fire TV-apparaat in de lijst met apparaten in de app.
  5. Wacht tot er een code op je televisie verschijnt en voer deze in de app in.
  6. Dat is het, je telefoon zal nu functioneren als een Fire TV-afstandsbediening.

Aanbevolen: