Het klembord gebruiken op Android-telefoons

Inhoudsopgave:

Het klembord gebruiken op Android-telefoons
Het klembord gebruiken op Android-telefoons
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: Download Clipper Clipboard Manager of een alternatieve app van Google Play.
  • Markeer de tekst, druk lang op de geselecteerde tekst en kies vervolgens Kopiëren. Houd een leeg veld lang ingedrukt en selecteer Plakken om de gekopieerde tekst in te voegen.
  • Alternatieve methode: gebruik het Gboard-toetsenbord om het klembord te beheren.

Dit artikel legt uit hoe je Clipper Clipboard Manager gebruikt om toegang te krijgen tot de geschiedenis van het klembord op een Android en deze te wissen. Aanvullende informatie behandelt het gebruik van het Android Gboard-toetsenbord als u geen app voor klembordbeheer gebruikt.

Hoe de Clipper Clipboard Manager te gebruiken

De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot uw klembordgeschiedenis is door een klembordmanager-app te gebruiken. Hoewel Clipper Clipboard Manager een van de gemakkelijkst te gebruiken is, heeft Google Play veel alternatieven om uit te kiezen.

  1. Log in op Google Play en installeer de Clipper Clipboard Manager app.
  2. Lanceer de Clipper Clipboard Manager. Wanneer u lang-druk en kopieer tekst om op het klembord op te slaan, verschijnt het in het Clipboard logboek in de app.

    Image
    Image
  3. Druk op de drie stippen rechts van het klembordfragment om een menu met meer opties te openen.

    Image
    Image
  4. In dit menu kun je Bekijken, Bewerken, Delen ofSelect dat item zodat je het overal kunt plakken waar je maar wilt.

    Image
    Image
  5. Zonder een klembordmanager zoals Clipper zou je alleen toegang hebben tot het laatste item dat je naar het klembord hebt gekopieerd. Een klembordmanager geeft je echter toegang tot de geschiedenis van het klembord, zodat je alles kunt gebruiken wat je daar onlangs hebt opgeslagen.

Hoe u uw Android-klembord kunt wissen

Als je Clipper Clipboard Manager gebruikt, zie je een Delete optie wanneer je de drie stippen rechts van een selectie selecteert. Gebruik dit om die klemborditems te verwijderen.

Een andere oplossing is om het Gboard-toetsenbord in te schakelen en te gebruiken dat bij nieuwere Android-telefoons wordt geleverd. Als het niet beschikbaar is op de jouwe, kun je Gboard installeren op Google Play.

  1. Open de berichten-app op je Android en druk op het + symbool links van het tekstveld.

    Image
    Image
  2. Selecteer het toetsenbord pictogram. Wanneer het toetsenbord verschijnt, selecteert u bovenaan het symbool >. Hier kunt u op het pictogram clipboard tikken om het Android-klembord te openen.
  3. Als je het klembord nog nooit eerder op je telefoon hebt gebruikt, zie je een melding om het Gboard-klembord in te schakelen. Tik hiervoor op Klembord inschakelen.

    Image
    Image
  4. Met het klembord aan, elke keer dat u iets naar het klembord kopieert en vervolgens nogmaals op clipboard op het Google Android-toetsenbord tikt, ziet u een geschiedenis van alle recente items je hebt toegevoegd.

    Image
    Image
  5. Om een van deze items van het klembord te verwijderen, tikt u eerst op het edit icoon.

    Image
    Image
  6. Selecteer elk item dat u wilt verwijderen en tik op het prullenbakpictogram om ze te verwijderen.

    Image
    Image
  7. De klembordmanager die bij je ingebouwde toetsenbord-app wordt geleverd, hangt grotendeels af van de versie en het merk van je Android-telefoon. Het Samsung-toetsenbord heeft bijvoorbeeld ook een tool voor klembordbeheer. Het toetsenbord is meestal de belangrijkste manier om uw klembord te openen en te beheren zonder een app.

Waar is het klembord op een Android-telefoon?

Wanneer u tekst opslaat op het klembord op uw Android, slaat de klembordservice de informatie op in RAM. Op stock-Android-telefoons hebt u niet rechtstreeks toegang tot die gegevens. Op Samsung-telefoons bestaat de geschiedenis van het klembord in een bestand in de map /data/Clipboard.

Zelfs op een Samsung-telefoon is dat bestand niet toegankelijk zonder de telefoon te rooten, maar je hebt toegang tot je klembordgeschiedenis op elke Android-telefoon met behulp van een klembordmanager-app.

Als je een Android gebruikt die het klembord opslaat in een systeemmap, kun je het bestand mogelijk bekijken met Minimal ADB en Fastboot. Omdat de klembordmap echter een hoofdmap is en alleen toegankelijk is met root-toegang, is het waarschijnlijk dat u het bestand niet kunt openen, hoewel u het met ADB kunt zien.

FAQ

    Hoe knip en plak ik op Android?

    Om te knippen en plakken op Android, tikt u op een woord en houdt u het vast totdat het is gemarkeerd, sleept u vervolgens de grepen om de gewenste tekst te markeren en tikt u op Knippen. Houd in een andere app ingedrukt en tik vervolgens op Plakken.

    Hoe voeg ik een website-snelkoppeling toe op Android vanaf het klembord?

    Als u een snelkoppeling op het startscherm op Android voor een website wilt maken, opent u de site in Chrome en tikt u op de drie stippen > Toevoegen aan startscherm. Het is niet nodig om het websiteadres naar het klembord te kopiëren.

    Waar is het klembord op Instagram voor Android?

    Tik in Instagram-opmerkingen en houd vast, tik vervolgens op Clipboard en kies de inhoud van je klembord. Tik bij het posten van Instagramverhalen op het Aa-pictogram, tik op het tekstinvoervak en houd het vast en tik vervolgens op Klembord.

Aanbevolen: