Wat is een infrarood- of radiofrequentietrigger?

Inhoudsopgave:

Wat is een infrarood- of radiofrequentietrigger?
Wat is een infrarood- of radiofrequentietrigger?
Anonim

Een van de beste aspecten van het samenstellen van een op maat gemaakt stereosysteem is de volledige controle over de keuze van de componenten, samen met het plezier om alles aan elkaar te bedraden. Maar met meerdere componenten eindig je ook met een stapel afstandsbedieningen. Als je je verzameling op afstand wilt minimaliseren en je muziek met slechts één aanraking wilt afspelen, overweeg dan om een trigger te gebruiken. Dit is wat je moet weten.

Image
Image

Wat is een trigger?

Een trigger is een apparaat dat het gelijktijdig in- en uitschakelen van meerdere componenten binnen een groter stereo- of thuisbioscoopsysteem mogelijk maakt. Gebruik bijvoorbeeld een trigger om automatisch een projector, ontvanger, versterker, AV-processor, tv-luidsprekers en meer in te schakelen wanneer u een enkel apparaat activeert.

Het is mogelijk om triggerverbindingen tussen componenten vast te bedraden. Een andere manier is om dit draadloos te doen via IR (infrarood) of RF (radiofrequentie) signalen die worden uitgezonden door afstandsbedieningen.

Als je bijvoorbeeld een IR- of RF-triggerverbinding hebt ingesteld, worden je tv en kabelset-top box beide ingeschakeld wanneer je de ontvanger inschakelt.

Sommige ontvangers, voorversterkers en AV-processors bevatten triggerfunctionaliteit die is ingebouwd in broncomponenten (bijv. een dvd- of mediaspeler), videoschermen, versterkers en verschillende andere soorten producten in een stereo- of thuisbioscoop systeem.

Wanneer u een apparaat inschakelt, stuurt het een signaal naar elke triggeruitgang. Apparaten die op deze uitgangen zijn aangesloten, worden wakker uit de stand-bymodus. Op deze manier is er maar één controller nodig om een heel systeem aan te zetten en klaar om te spelen.

Alternatieven om functionaliteit te activeren

Als belangrijke componenten geen trigger-output en input hebben, zijn er nog steeds manieren om vergelijkbare functionaliteit te bereiken. Triggerkits, die vrij eenvoudig in te stellen zijn, kunnen bijvoorbeeld meerdere componenten aansluiten.

Een eenvoudigere optie is om een slimme stekkerdoos of overspanningsbeveiliging met auto-switching-technologie te gebruiken. Deze apparaten hebben verschillende soorten stopcontacten: bediening, altijd aan en automatisch geschakeld. Wanneer de apparatuur die is aangesloten op de bedieningsaansluiting in- of uitgeschakeld wordt, wordt ook alles aangesloten op de schakelaaraansluitingen aan- of uitgezet.

Het laatste alternatief voor het gebruik van een IR- of RF-trigger kan iets ingewikkelder zijn om in te stellen, maar veel uitgebreider en lonend. Moderne universele afstandsbedieningen, zoals de Logitech Harmony Elite en Harmony Pro, zijn ontworpen om volledige controle te bieden over bijna elk type IR-apparaat. Dit betekent dat u het wijzigen van kanalen, volumeniveau, ingangsselectie en meer kunt regelen.

Gebruikers maken aangepaste opdrachten die met een enkele aanraking kunnen worden uitgevoerd. Deze systemen worden vaak geleverd met een bijbehorende mobiele app die smartphones en tablets verandert in handige universele afstandsbedieningen.

FAQ

    Wat is trigger-out op een projector?

    Gebruik de trigger-uitgang op een projector om verbinding te maken met externe apparaten die een triggersignaal ondersteunen. Wanneer de trigger-out-schakelaar is ingeschakeld, blijft de projector in de stand-bymodus totdat hij een 12 volt-signaal van het aangesloten apparaat detecteert.

    Wat is een 12V triggerkabel?

    Power-triggerkabels (ook wel 12V-triggerkabels genoemd) worden gebruikt om apparaten aan te sluiten zodat een trigger ze kan bedienen. Wanneer de trigger wordt geactiveerd, wordt een laagspanningssignaal verzonden om alle uitvoerapparaten in te schakelen.

Aanbevolen: