Waarom ik de nieuwe 49-inch monitor van Samsung wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik de nieuwe 49-inch monitor van Samsung wil
Waarom ik de nieuwe 49-inch monitor van Samsung wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Samsung's nieuwste gamingmonitor is de 49-inch Odyssey Neo G9, die $ 2.499,99 kost.
  • De hoogwaardige specificaties van de G9 spreken me aan, ook al ben ik geen gamer.
  • Als zoveel geld uitgeven aan een monitor niet binnen je budget past, zijn er genoeg schermen van vergelijkbare grootte om te overwegen.
Image
Image

Big is het nieuwe zwart als het gaat om monitoren wat mij betreft, en daarom wil ik de gigantische nieuwe monitor van Samsung, de Odyssey Neo G9.

De 49-inch Odyssey Neo G9 kost maar liefst $ 2.499,99 wanneer deze deze week in pre-order wordt geplaatst. Ik hou van kleine elektronica. De iPad mini heeft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart. Maar naarmate ik ouder word, schreeuwen mijn falende ogen om grotere en betere displays.

Ik heb mezelf er bijna van overtuigd dat de afweging in dollars en grootte de moeite waard is voor de mogelijkheid om zoveel schermvastgoed te hebben.

Ga groot of ga naar huis

Ik ben onlangs overgestapt van een MacBook Pro naar de 24-inch M1 iMac en het grotere scherm heeft een enorm verschil gemaakt in mijn productiviteit. Maar door de grotere schermgrootte ben ik hebberig geworden naar nog grotere schermen.

Er is niets kleins aan de Odyssey Neo G9. Het enorme scherm is gebogen voor een meeslepende ervaring.

Net als de iMac heeft hij een mini-paneel met led-achtergrondverlichting. Maar het display van de Neo is veel helderder en springt naar 2.000 nits helderheid. Het heeft een contrastverhouding van 1, 000, 000:1.

Samsung gaat er prat op dat de G9 beschikt over wat hij Quantum Matrix-technologie noemt, die verbeterde 12-bits gradatie gebruikt om de lichtbron te regelen. De Quantum Mini LED's maken donkere gebieden donkerder en heldere gebieden helderder met 2.048 dimzones.

De G9 is volledig gericht op gamers. Als je de juiste combinatie van hardware en software hebt, kun je profiteren van de vernieuwingsfrequentie van 240 Hz van de monitor. De twee HDMI-poorten zijn geüpgraded van het model van vorig jaar naar de nieuwere 2.1-standaard om voldoende bandbreedte te bieden voor de snelle verversingssnelheid.

Samsung's nieuwste scherm ziet er futuristisch uit, met een glanzend witte buitenkant en achterverlichtingssysteem, inclusief 52 kleuren en vijf lichteffectopties. De monitor wordt ook geleverd met de CoreSync-functie, waardoor gebruikers hun instellingen kunnen personaliseren met de meerkleurenmodus.

Ik ben niet zo'n gamer, dus de specificaties van de G9 kunnen behoorlijk overdreven zijn voor het omgaan met surfen op het web en tekstdocumenten. Aan de andere kant, zoals veel mensen, verdien ik mijn brood met staren naar schermen. Alles wat me productiever maakt, kan helpen.

Maar de G9 heeft natuurlijk zijn nadelen. Om te beginnen is er het prijskaartje dat nogal belachelijk is, aangezien je een 49-inch monitor voor minder dan de helft van de prijs kunt krijgen.

De enorme omvang van de G9 is ook een overweging. De breedte van het scherm is voldoende om bijna elk bureau te overweldigen. Het is vrijwel zeker te groot voor mijn kleine appartement in New York City. Desalniettemin heb ik mezelf er bijna van overtuigd dat de afweging in dollars en grootte de moeite waard is voor de mogelijkheid om zoveel schermvastgoed te hebben.

Grote displays in overvloed

Als het uitgeven van $ 2.499 aan een monitor niet binnen uw budget past, zijn er tal van schermen van vergelijkbare grootte om te overwegen.

Image
Image
De Samsung Odyssey NEO G9.

Samsung

Neem bijvoorbeeld de $ 999 Samsung CJ890, die ook 49 inch onroerend goed biedt, zoals de G9. Natuurlijk moet je een lagere verversingssnelheid accepteren dan de G9 bij 144 Hz. Het heeft een ultrabrede 32:9-beeldverhouding die ongeveer het equivalent biedt van twee 27-inch 16:9-monitoren.

Ook minder dan $ 1.000 is het gebogen 49-inch Scepter-scherm. De Scepter heeft op maat gemaakte weergave-instellingen voor gaming met FPS (First Person Shooter) en RTS (Real-Time Strategy) opties.

Een hipper ogende optie is de LG 49WL95C-WE ($1296,99), een 49-inch monitor met een "vrijwel randloos" scherm en slanke zilveren accenten. De LG komt echter binnen met slechts 60 Hz, dus gamers moeten dit model vermijden.

Als ik alleen maar door gigantische monitoren blader, voelt mijn iMac-scherm klein aan. De nieuwe Samsung G9 lijkt de perfecte toekomstbestendige manier om mijn ogen blij te houden voor zowel gamen als werk. Maar misschien moet ik wachten tot de G9 in de uitverkoop gaat.

Aanbevolen: