Gegevens inkorten in Excel en Google Spreadsheets

Inhoudsopgave:

Gegevens inkorten in Excel en Google Spreadsheets
Gegevens inkorten in Excel en Google Spreadsheets
Anonim

Afkappen betekent een object inkorten door het abrupt af te snijden. In spreadsheetprogramma's zoals Microsoft Excel en Google Spreadsheets worden beide getalgegevens afgekapt met uw werkblad met de functie TRUNC, terwijl tekst wordt afgekapt met de RIGHTof LEFT functie.

Deze instructies zijn van toepassing op Excel voor Microsoft 365, Excel-versies 2019, 2016, 2013 en 2010 en Google Spreadsheets.

Afronding versus truncatie

Hoewel beide bewerkingen het verkorten van de lengte van getallen inhouden, verschillen de twee doordat afronding de waarde van het laatste cijfer kan veranderen op basis van de normale regels voor het afronden van getallen, terwijl bij het afkappen geen afronding plaatsvindt, maar eenvoudigweg gegevens worden afgesneden bij een bepaald punt.

De redenen om dit te doen zijn onder meer:

  • Maakt het gemakkelijker om gegevens te begrijpen, zoals het verminderen van het aantal decimalen in een lang getal.
  • Items passend maken, zoals het beperken van de lengte van tekstgegevens die in een gegevensveld kunnen worden ingevoerd.
Image
Image

De formule van Pi

Een veelvoorkomend voorbeeld van een getal dat wordt afgerond en/of afgekapt, is de wiskundige constante Pi. Aangezien Pi een irrationeel getal is; het eindigt niet of herha alt zich niet wanneer het in decimale vorm wordt geschreven, het gaat voor altijd door. Het is echter niet praktisch om een getal uit te schrijven dat nooit eindigt, dus de waarde van Pi wordt naar behoefte afgekapt of afgerond.

Veel mensen antwoorden van 3,14 als ze worden gevraagd naar de waarde van Pi. In Excel of Google Spreadsheets kan deze waarde worden geproduceerd met behulp van de TRUNC-functie.

Numerieke gegevens afkappen

Zoals vermeld, is een manier om gegevens in Excel en Google Spreadsheets af te kappen door de TRUNC functie te gebruiken. Waar het getal wordt afgekapt, wordt bepaald door de waarde van het Num_digits argument.

Image
Image

In cel B2 is de waarde van Pi bijvoorbeeld afgekapt tot de typische waarde van 3,14 door de waarde van Aantal_cijfers in te stellen op 3.

Een andere optie voor het afkappen van positieve getallen tot gehele getallen is de INT functie; het rondt altijd getallen naar beneden af op gehele getallen, wat hetzelfde is als het afkappen van getallen op gehele getallen, zoals weergegeven in rijen drie en vier van het voorbeeld.

Het voordeel van het gebruik van de INT functie is dat het niet nodig is om het aantal cijfers op te geven, aangezien de functie altijd alle decimale waarden verwijdert.

Tekstgegevens afkappen

Naast het afkappen van getallen is het ook mogelijk om tekstgegevens af te kappen. De beslissing waar tekstgegevens moeten worden afgekapt, is afhankelijk van de situatie. In het geval van geïmporteerde gegevens kan slechts een deel van de gegevens relevant zijn of, zoals hierboven vermeld, kan er een limiet zijn aan het aantal tekens dat in een veld kan worden ingevoerd.

Zoals weergegeven in rijen vijf en zes van de afbeelding hierboven, zijn tekstgegevens die ongewenste tekens of tekens bevatten afgekapt met de LEFT en RIGHTfuncties.

Aanbevolen: