IObit Uninstaller v12 Review

Inhoudsopgave:

IObit Uninstaller v12 Review
IObit Uninstaller v12 Review
Anonim

IObit Uninstaller is een van de beste gratis software-verwijderprogramma's voor Windows dankzij een batch-verwijderingsfunctie, een installatiemonitor, ondersteuning voor de meeste Windows-versies en een snelle installatie zelf.

Elk onderdeel van een applicatie wordt doorzocht en volledig verwijderd, zodat er geen nutteloze, ongewenste bestanden achterblijven. U kunt software met IObit Uninstaller op een paar verschillende manieren verwijderen, afhankelijk van uw specifieke situatie, zoals het gebruik van de functie Force Uninstall of Easy Uninstall.

Deze recensie is van IObit Uninstaller versie 12. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Image
Image

Meer over IObit Uninstaller

IObit Uninstaller doet alles wat een uitstekend verwijderprogramma zou moeten doen:

  • Werkt met Windows 11, 10 en oudere Windows-besturingssystemen
  • Integreert zichzelf in het contextmenu van de Verkenner met de rechtermuisknop, wat betekent dat u programma's van het bureaublad of een andere map kunt verwijderen zonder eerst IObit Uninstaller te openen
  • Het kan andere software-installaties automatisch controleren, zodat wanneer u besluit een van die gecontroleerde programma's te verwijderen, het precies weet welke bestanden/mappen moeten worden verwijderd om het volledig te verwijderen zonder sporen achter te laten
  • U kunt de lijst met geïnstalleerde programma's sorteren op naam, grootte, installatiedatum of versienummer
  • Na het verwijderen van een programma doorzoekt en verwijdert IObit Uninstaller alle bestanden die mogelijk zijn achtergelaten na het verwijderen, zowel in het register als in het bestandssysteem, en vertelt u hoeveel vrije ruimte is hersteld
  • Force Uninstall (meer hierover hieronder) is een functie die een programma kan verwijderen dat niet op de normale manier kon worden verwijderd
  • Een opschoning van resterende bestanden kan Windows-patchcachebestanden, ongeldige snelkoppelingen en ongebruikte bestanden in de map Downloads verwijderen om meer opslagruimte op de harde schijf te herstellen
  • Je kunt een lijst zien met programma's die je niet vaak gebruikt, evenals programma's die veel schijfruimte in beslag nemen
  • IObit Uninstaller geeft een overzicht van de Windows-apps die standaard zijn geïnstalleerd, evenals apps van derden, en u kunt ze allemaal verwijderen
  • Bestanden die niet kunnen worden verwijderd terwijl Windows actief is, worden volgens de planning verwijderd wanneer u uw computer opnieuw opstart
  • U kunt meer informatie vinden over elk geïnstalleerd programma door er met de rechtermuisknop op te klikken en ervoor te kiezen het programma te zoeken in Windows Verkenner, het te openen in de Register-editor of er online naar te zoeken
  • Houdt een geschiedenis bij van alles wat je hebt verwijderd, zodat je precies kunt zien welke bestanden en registeritems zijn verwijderd
  • Opstartprogramma's kunnen worden uitgeschakeld of volledig worden verwijderd, en opstartprocessen kunnen onmiddellijk worden beëindigd of worden verwijderd tijdens het opstarten
  • In het gedeelte Software-updater staat een lijst met geïnstalleerde programma's die kunnen worden bijgewerkt naar een nieuwere versie. U kunt dan rechtstreeks naar de downloadpagina gaan om de meest actuele versie te krijgen.
  • Zal de officiële verwijderingstool van een programma detecteren (indien aanwezig) en deze voor u downloaden om ervoor te zorgen dat de programmabestanden correct worden verwijderd.
  • Kan ook systeemherstelpunten, werkbalken, browserextensies, browserplug-ins, Browser Help-objecten en programma's van derden verwijderen die in uw browsers zijn geïnjecteerd

IObit Uninstaller Voordelen en nadelen

Er is veel leuks aan:

Wat we leuk vinden

  • Echt snelle installatie.
  • Maakt een systeemherstelpunt voordat software wordt verwijderd.
  • Ondersteunt batch-verwijderingen.
  • Verwijder updates die zijn geïnstalleerd met Windows Update.
  • Legt uit welke geïnstalleerde apps kunnen worden bijgewerkt naar een nieuwere versie.
  • Verschillende methoden voor het verwijderen van programma's.
  • Bevat ook een map en bestandsvernietiger.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen optie om een programma-item uit de lijst met geïnstalleerde software te verwijderen.
  • Een advertentie wordt altijd onderaan getoond.
  • Andere programma's vragen om te worden geïnstalleerd tijdens de installatie.
  • Hiermee kun je niet alle delen van bundelware verwijderen (vertelt je er alleen over).

De verschillende manieren om IObit Uninstaller te gebruiken

IObit Uninstaller biedt meerdere manieren om programma's te verwijderen. De methode die je kiest moet afhangen van de specifieke situatie waarin je je bevindt.

Programmascherm

Image
Image

Open het Programma's scherm aan de linkerkant van de software om alle verwijderingsopties te zien. U kunt een lijst met geïnstalleerde programma's zien, een lijst met bundelware als er meerdere apps tegelijk zijn geïnstalleerd, een lijst met recentelijk geïnstalleerde programma's, een lijst met programma's die de meeste ruimte op uw harde schijf innemen en een lijst met software die u bijna nooit gebruikt. gebruik.

Als deze criteria voor jou de beste manier zijn om een programma te verwijderen, dan wil je IObit Uninstaller op die manier openen en een van die delen van het programma gebruiken om de betreffende applicatie te verwijderen.

Krachtige verwijdering

Image
Image

Een snelle manier om software met deze tool te verwijderen, is door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van het programma te klikken en op Powerful Uninstall te klikken. Hierdoor wordt IObit Uninstaller automatisch geopend en wordt u gevraagd het programma te verwijderen.

Deze methode is sneller dan eerst het programma van IObit te openen, en kan nodig zijn als het programma niet wordt vermeld in IObit Uninstaller.

Als u Programma's en onderdelen opent vanuit het Configuratiescherm, wat de normale verwijderingsmethode is die in Windows wordt gevonden, is een andere manier om toegang te krijgen tot Krachtige verwijdering. Klik eenmaal op een programma dat u wilt verwijderen en klik vervolgens op die knop om het te verwijderen met de functie Krachtige verwijdering.

Eenvoudig verwijderen

Image
Image

De Easy Uninstall-functie is een kleine groene stip die u op een programma kunt laten vallen om IObit Uninstaller te vertellen het te verwijderen. Het is erg handig als het programma dat u wilt verwijderen al open en actief is, maar u niet zeker weet hoe het daar is gekomen of hoe u het kunt verwijderen.

Om deze functie te gebruiken, druk je op de Ctrl+Alt+U sneltoets, of open je het gereedschapsmenu van IObit Uninstaller bovenaan het programma om Easy te vinden Verwijderen Sleep de groene stip naar het programmavenster of de snelkoppeling op het bureaublad en selecteer Verwijderen om het verwijderingsproces te starten, Bestandslocatie openen om lees meer over waar op uw computer dat programma is opgeslagen, of Proces beëindigen om het proces onmiddellijk af te sluiten.

Geforceerd verwijderen

Image
Image

Als uw computer is afgesloten of is gecrasht tijdens het installeren of verwijderen van een programma, wordt deze mogelijk niet weergegeven in IObit Uninstaller als een geïnstalleerde toepassing, ook al is het programma er nog steeds. Dit is wanneer de Force Uninstall-functie handig is.

Sleep de snelkoppeling van het programma, of een ander bestand met betrekking tot dat programma, naar het Force Uninstall-venster, en IObit Uninstaller zal de computer scannen op alles wat met dat bestand of die snelkoppeling te maken heeft. Wanneer het het gerelateerde programma vindt, zal het alle bestanden verwijderen om uw computer effectief te reinigen van de half-geïnstalleerde software.

Dit is de beste optie als de bovenstaande methoden voor het verwijderen van een programma niet voldoende waren en je weet dat sommige bestanden zijn achtergelaten. Open een van die resterende bestanden in dit deel van IObit Uninstaller om het hele programma met geweld te verwijderen.

U kunt Force Uninstall openen via het menu Extra in de rechterbovenhoek.

Koppige programmaverwijderaar

Sommige software kan zelfs met alle bovenstaande opties moeilijk te verwijderen zijn, daarom bevat IObit Uninstaller nog een andere methode: hardnekkige programmaverwijderaar. Het is beschikbaar via hetzelfde gereedschapsmenu als sommige van de bovenstaande opties.

Dit werkt door u honderden programma's voor te stellen die de hardnekkige verwijderaar ondersteunt. Selecteer de programma's uit die lijst die u wilt verwijderen.

Image
Image

Definitieve gedachten over IObit Uninstaller

Van alle verschillende gratis verwijderprogramma's voor programma's die er zijn, creëert deze zeker een mooie balans tussen een goede set functies en een gebruiksvriendelijke interface.

We hebben de vele manieren uitgelegd om IObit Uninstaller hierboven te gebruiken om te laten zien hoe veelzijdig het kan zijn om alles en nog wat te verwijderen, ongeacht de situatie. Als er een malwareprogramma actief is, maar je weet niet zeker waar het is geïnstalleerd of hoe het heet, gebruik dan die groene stip om het te verwijderen. Of als je een rare snelkoppeling op je bureaublad hebt die bij een programma hoort dat je niet kent, klik er dan met de rechtermuisknop op om het hele programma te verwijderen met IObit Uninstaller. U kunt zien in hoeveel situaties dit programma van pas kan komen.

We vinden het ook geweldig dat je eenvoudig alleen de grote programma's kunt bekijken die je hebt geïnstalleerd. Het geeft aan hoeveel ruimte het programma op de harde schijf gebruikt, zodat u weet welke u eerst moet verwijderen als u weinig schijfruimte heeft.

Programma's in batch verwijderen zal zeer nuttig blijken te zijn. Als u een soortgelijk programma voor het verwijderen van software hebt gebruikt, heeft het mogelijk alle verwijderingswizards gestart voor elk programma dat u in het batchproces hebt opgenomen, wat verschrikkelijk is om bij te houden. IObit Uninstaller is anders omdat het de volgende verwijderingswizard niet opent totdat de huidige is gesloten, wat erg leuk is.

Tijdens een batch-verwijdering wordt bovendien de resterende register- en bestandssysteemscan pas gestart nadat alle programma's zijn verwijderd, wat een hoop tijd bespaart, zodat het niet op zoek is naar overgebleven items na elke verwijdering.

Als je bundelware per ongeluk installeert, zal het programma van IObit je hierover waarschuwen. Zelfs als u een programma verwijdert zonder IObit Uninstaller te gebruiken, wordt u door deze tool gevraagd om alle resterende bestanden te verwijderen die door het andere verwijderingsprogramma zijn achtergelaten - hoe cool is dat!

De tool voor het vernietigen van bestanden werkt niet alleen met de functie voor gedwongen verwijderen, maar ook onafhankelijk ervan. Dit betekent dat u de bestandsvernietiger kunt openen om elk bestand of elke map permanent te verwijderen, niet alleen de rommel die overblijft na een verwijdering. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat een programma voor gegevensherstel uw verwijderde bestanden kan herstellen.

We raden u ten zeerste aan deze software te proberen voordat u een ander verwijderprogramma probeert.

Je kunt de draagbare versie van IObit Uninstaller krijgen op PortableApps.com, maar het weerspiegelt niet de nieuwste editie, dus houd daar rekening mee.

Aanbevolen: