Waarom alle sociale netwerken kinderaccounts standaard privé moeten maken

Inhoudsopgave:

Waarom alle sociale netwerken kinderaccounts standaard privé moeten maken
Waarom alle sociale netwerken kinderaccounts standaard privé moeten maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram maakt de accounts van alle minderjarigen standaard privé.
  • Reclame voor kinderen wordt beperkt.
  • Kinderen online beschermen is veel gemakkelijker dan die kinderen überhaupt vinden.
Image
Image

Instagram maakt kinderaccounts veiliger. Dus waarom doen niet alle sociale media netwerken hetzelfde?

Instagram's nieuwe regels maken de accounts van kinderen onder de 18 standaard privé en beperken advertenties tot die accounts. Adverteerders kunnen alleen kinderen targeten op basis van leeftijd, geslacht en locatie, en als volwassen Instagram-gebruikers "mogelijk verdacht" gedrag vertonen, wordt de interactie met tieneraccounts geblokkeerd.

Dit lijkt het soort basisbescherming voor kinderen dat onderdeel zou moeten zijn van alle sociale netwerken. Maar zoals met alles op internet, is het nooit zo eenvoudig.

"Het is bemoedigend om te zien dat Facebook veranderingen doorbrengt om de privacy van gebruikers die jonger zijn dan 16 jaar te helpen beschermen. Het is een stap die alle sociale netwerken zouden moeten nemen", Vlad Davidiuk, openbaar beleid en politiek analist van de overheid, vertelde Lifewire via e-mail.

"Helaas worden, net als volwassenen, ook kinderen gevolgd op sociale media om hun gegevens te verkopen. Staats- en federale regeringen zijn begonnen steeds strengere maatregelen te nemen om de privacy van kinderen te beschermen, maar het is nog steeds aan de ouders om de wettelijke privacyrechten van kinderen."

Waardevol en kwetsbaar

Kinderen zijn waardevol voor sociale netwerken. Ze hebben misschien niet de koopkracht van volwassenen, maar zoals het oude gezegde luidt: "Je wilt ze krijgen terwijl ze jong zijn." Ook zijn jongeren vaak all-in op sociale media zoals volwassenen dat niet zijn; zij zijn de drijfveren van memes.

Image
Image

"Sinds veel sociale-mediaplatforms zijn getransformeerd in marketingtools, hebben sociale netwerken zich voornamelijk gericht op jongere leeftijdsgroepen", vertelde privédetective Whitney Joy Smith via e-mail aan Lifewire. "Als gevolg hiervan hebben platforms zoals TikTok de jongere generatie aangetrokken, en velen van hen streven ernaar om dat platform te gebruiken om 'TikTok-beroemd' te worden om volgers te krijgen en inhoud te creëren, wat het bedrijfsmodel van TikTok heeft verbeterd."

Kinderen zijn niet alleen kwetsbaar voor de marketingtactieken en het streven naar betrokkenheid van de platforms, maar ook voor andere gebruikers. Cyberpesten is een voorbeeld, evenals roofzuchtige of vreemde aandacht van volwassenen.

"Tieners zijn de grootste gebruikers van sociale netwerksites", vertelde Kaitlyn Rayment, CEO van gamecomputermaker WePC, via e-mail aan Lifewire. "Cyberpesten is in opkomst en tieners zijn al die tijd het doelwit."

Als Instagram of een ander sociaal netwerk de leeftijden van zijn gebruikers kent, kan het gemakkelijker jongere, meer kwetsbare gebruikers scheiden en beschermen. Het probleem is het proberen om de leeftijd van minderjarigen te bepalen. Als minderjarige kinderen in bars kunnen komen en drankjes kunnen kopen, zal het geen probleem zijn om "18" in het leeftijdsvak te typen bij het aanmelden.

Image
Image

Moeilijk te reguleren

"Zoals we weten, zijn veel van de grootste sociale-mediaplatforms er trots op een extreem groot gebruikersbestand te hebben", vertelde Carla Diaz, mede-oprichter van de onderzoekstool BroadBand Search, aan Lifewire via e-mail.

"Helaas betekent dit dat het aanmaken van een account bij hen net zo eenvoudig is als het invoeren van een e-mail en je voor- en achternaam. Hoewel ze zeggen dat ze leeftijdsbeperkingen hebben, dwingen ze deze echt niet af of hebben ze geen enkele methode om de leeftijd te verifiëren, behalve het gebruik van een 'eersysteem'-achtig selectievakje."

Dus, hoe kunnen sociale netwerken de leeftijd van een gebruiker bepalen? Een manier is om ze te dwingen hun identiteitsbewijs te tonen, hetzij via een videogesprek of upload. Maar niet alle landen hebben officiële ID's, en in de landen die dat wel hebben, hebben kinderen er hoogstwaarschijnlijk nog geen. Wat betreft volwassenen, wie van ons zou zich op zijn gemak voelen om nog een ander stukje belangrijke persoonlijke informatie aan Facebook te geven?

In een interview met NBC News sloot Instagram's hoofd van de openbare orde, Karina Newton, het verzamelen van identiteitsbewijzen om deze redenen uit. In plaats daarvan heeft het bedrijf geautomatiseerde tools ontwikkeld om de leeftijd van een gebruiker te bepalen.

Image
Image

In een aparte blogpost beschrijft de vice-president van jeugdproducten van Facebook, Pavni Diwanji, hoe Facebook zijn minimumleeftijd (13, in de VS) handhaaft bij het aanmelden.

Facebook's methode gebruikt - je raadt het al - AI. Het systeem is getraind om dingen te herkennen, zoals mensen die je een gelukkige 15e verjaardag wensen of een gelukkige quinceañera. Het vergelijkt ook uw leeftijdsclaims in verschillende apps van Facebook om de waarheid van uw claims te controleren. En als Facebook kun je er zeker van zijn dat er allerlei extra gegevens in dit model gaan.

Het beschermen van minderjarigen is het makkelijke gedeelte. Het moeilijkste is om ze te vinden. Gelukkig hebben de grote sociale-medianetwerken al het soort geavanceerde bewakingstechnologie dat ideaal is om ze uit te roeien. Dit is ook het soort gebied dat wettelijk verplicht zou moeten zijn, maar dat zou vereisen dat wetgevers Facebook in wezen instrueren om zijn algoritmen op kinderen te richten. En dat kan op veel plaatsen in de wereld niet goed uitpakken.

Aanbevolen: